De care cratita/tigaie?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana99ndd spune:

Da,cu carne de piept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Roxana1974 si eu si eu cu ciupercile alea.
Sora mea face pt. baietelul de 4 ani(cica le devoreaza) ciuperci umplute cu : sunca presata/piept pui bucatele(prajit in prealabil) + cascaval ras + ou batut + verdeata (patrunjel)+ condimente.

Dorsilia, pieptul de pui eu il fragezesc bine, condimentez si-l trantesc in Tefal cu punct rosu, fara pic de ulei.(se lasa arsura ca si la ficatelul de pui, dar nu-i bai, o umplu cu apa dupa ce se raceste cratita, o las....si-apoi se curata singura..Cratita n-a avut de suferit). Ai mei mananca pieptul gatit asa ca sandvis cu salata de varza (in loc de preparate). Daca se raceste nu se intareste (ca il bati bine), dar daca-l tii la frig. mai mult timp se usuca...
Gratarul grillului pe care l-ai achizitionat tu banuiesc ca are grilajul rarut, la mine stau si ciupercile, iti dai seama...

Darria la grillul nostru nu merge pe abur...ca nu se pastreaza aburul prin constructia vasului...E posibil sa punem o oala cu apa dedesubt, dar cea de deasupra ar trebui sa aiba fundul gaurit(a nu se scoate din context)rau de tot, iar grillul are o gaura centrala si-atat...Plus ca al meu mi se pare imens...nici n-am oala de asa marime...
Dar OZN-ul pare interesant, da mai multe detalii. Eu inca nu am inceput sa practic fierberea pe abur, dar cred c-a venit timpul..
Sper sa nu ma abat de la subiect dar cum fac supa/ciorba, daca fierb pe abur legumele? Adaug apa fiarta, dupa...sau cum?

Teodora, eu mai fac pestele, in special scrumbia (congelata sau proaspata). Scrijelesc bine pestele si des (la mai putin de 1 cm); il sarez, il las un pic, pac pe gratar (daca e supercurat gratarul grilului nu se lipeste deloc). Eu nu il infofolesc in folie...Cand il scot pe al meu (si al baiatului) trantesc suc de lamaie, iar sotul mujdei cu rosii strivite (coapte un pic la acelasi grill; iarna adaug suc de rosii). Cu mamaliguta..yummy...Se face in 10-15 min.
Asta vara am facut porumb iar in perioada asta am facut dovleac (placintar)cu miere...

Gen si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Mamica gen: ar fi fost mai usor daca aveam aparat foto digital sa fac o foto la ozn si la celalalt gratar(mergeam la mama sotului ca are asa si faceam o poza ca sa fie mai usor, sa se intelega la ce ma refer) dar nu am(e clasic, cu film). La gratarul asta se facea intr-o per. reclama la tv, la telesophing dar in oras l-am vazut mult mai ieftin.
Ozn-ul il am de la mama(e cump. din Italia dar cred ca sunt si la noi - poate fetele care stiu la ce ma refer reusesc sa-l descrie mai bine sau sa puna o poza) ca o perioada am tinut un regim si aveam voie gratar sau fiert iar la el iesea carnea tocmai buna(adica fiarta pe abur iar "duleata" carnii nu se pierdea in apa cum se duce la cea fiarta). Asta e simplu, il desfac si-l pun deasupra unei oale cu apa iar deasupra lui nu mai pun nimic.
Legumele fierte pe abur se fac pt. a fi consumate cu friptura sau gratar nu pt. ciorbe.
La cel la care ma refer se poate face pe abur ca se pastreaza - dar uite ce aiurea e ca nu pot arata o foto ca sa fie mai clar la ce ma refer.

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Am gasit foto pe net.
Dorsila cam asa ceva am eu doar ca are maner de lemn si nu are locul acela pt. scurgere:
http://mollyfn.typepad.com/photos/uncategorized/grill.jpg
nu l-am gasit pe celalalt.........

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

apoi ciuperci din alea sampinioane mai maricele stau, grillul e cam la o grosime de desti mare distanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

ADICA INTRE sarmulitele grilului e distanta de un deget gro, deci stau ciupercile bine si alea mici....acum...please dati-mi idei ce pot gati in afara de carne de pui, porc, si ciuperci, cartofi acolo pe grill si mai ales CUM...MERCI MULT
lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

quote:
Originally posted by mamica gen
Eu cel mai des fac garnitura din cartofi copti la gratarul supra mentionat, in coaja (cu ulei masline, mujdei usturoi si parmezan....)





cum faci garnitura asta , ca nu prea am inteles... dar suna tare bine..?

multumesc anticipat

s-auzim numai de bine! si

sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Lia, regret sa te anuntz ca io alte retete nu stiu dar vin pentru Teo sa-i spun ca reteta nu e nici o reteta, ca le-am facut dupa capul meu: am curatat ciupercile si le-am umplut cu branza iute (sau branza de burduf sau crema Focsani) si le-am pus pe gril..cred ca intr-o juma de ora au fost gata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

quote:
Originally posted by roxana1974

Fetelor, eu am acasa un "device" care se numeste grill si mai e si ieftin...(l-am cumparat de la un magazin de menaj) e format din 3 chestii: o chestie rotunda, care are un santz in care se pune apa. Asta se pune pe ochiul de la aragaz. Peste chestia asta cu apa se pune un gratar din inox pe care se pune carnea si peste se pune un capac. geniala, ca nu stropeste, iar carnea o condimentezi si nu e nevoie sa o dai cu ulei, decat daca vrei. Grasimea topita se scurge in apa...gratarul are un gust teribil.
Lia, daca nu am fost coerenta si nu ai inteles zi-mi sa-i fac o poza si sa ti-l arat!



nu mai dati din coate...oricum, fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Eu il am de vreo 2 ani dar am vazut la Metro chiar sambata .Sunt foarte bune,se curata usor si gratarul iese excelent eu fac si peste si mici ,am facut si cartofi in coaja ,rosii ,ciuperci .
Am si o tigaie cu punct rosu ,Tefal ,fara grasime, dar parca tot gratarul asta cu apa e mai bun .
Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

GRILLUL ACELA DE CARE VB CA MI L-AM CUMPARAT SE PUNE PE OCHIUL ARAGAZULUI DIRECT, adica trebuie indepartat grilajul aragazului din jurul ochiurilor sau nu, pur si simplu se ouenca orice alta tigaie?

(sorry, e asta micu aici de aia am scris asa, cu mari, cu micic)

Mergi la inceput