Cea mai buna/proasta carte citita anul acesta
Haideti sa facem un bilant al cartilor citite anul acesta si sa alegem una, pe care o consideram cea mai buna.
Eu am citit cateva carti bune, dar daca e sa aleg una singura, aceea ar fi "Cronica de familie" a lui Petru Dumitriu, impresionanta nu prin cele 1500 de pagini, ci prin harul scriitorului de a povesti si de a reda atmosfera si moravurile societatii romanesti pe o perioada de 100 de ani, incepand din 1850 ;asa am aflat ca in anii ’20 tinerii aristocrati bogati mureau de supradoza de cocaina sau ca doamnele mai dadeau cate o fuga la Paris si pentru cate o operatie estetica ! Cartea mi-a fost recomandata la « clubul cititoarelor » de catre White Pisana(de ce nu mai scrii pe forum ?) si mi-a trezit interesul si pentru alte carti din literatura romana pe care nu le-am citit pana acum-« panza de paianjen » a Cellei Serghi,Miss Romania si Calea Victoriei ale lui Cezar Petrescu, poate si Donna Alba a lui Gib Mihaescu.
Abia astept sa aflu care e cartea voastra « de top » !
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Raspunsuri
Stinu spune:
E cam greu sa ma hotarasc dar pot spune ca mi-a placut foarte mult Al cincilea munte al lui Paulo Coelho si am citit pe nerasuflate Ingeri si demoni ,Dan Brown .Dar e foarte greu sa ma hotarasc ,astea le-am citit in ultimul timp dar tot anul am citit toata seria de carti aparute de Paulo Coelho si multe altele .
Teodora D.daca ai citit Cella Serghi, Panza de paianjen fa rost si de Mirona care e exceptionala .
Cronica de familie am citit-o prima oara in liceu si am mai citit-o de vreo 3,4 ori de atunci si mie mi-a placut foarte mult .
Este nemaipomenita si Carnetul din Port-hart de Ileana Vulpescu.
Iustina
monica_b spune:
Mi-e destul de greu sa-mi amintesc care a fost cea mai buna carte citita anul asta, in schimb stiu sigur care a fost cea mai proasta (imho): "Frumosii invinsi" a lui Cohen. In ciuda enormei mele admiratii pt. muzica respectivului, cartea... m-a depasit/plictisit. (Probabil pt. ca nu inteleg si nu gust eu defel literatura postmodernista.)
As propune pt. "hall of fame" cartea aflata pe rol, din care abia astept sa termin diseara ultimele 50 de pagini: "Marea, marea" de Iris Murdoch (editura Polirom). Desi subiectul nu e senzational (un fost regizor celebru se retrage intr-un sat, pe malul marii, unde intilneste iubirea vietii lui, iubire pierduta, aparent definitiv, in urma cu 40 de ani), felul in care este scrisa cartea (de la savoarea descrierilor pina la suspansul actiunii) te captiveaza si te acapareaza iremediabil.
Monica
Aspiranta in stand-by
Teodora D. spune:
e o idee buna sa scriem si despre cea mai proasta carte, voi modifica si in titlu; pentru mine aceasta a fost "singur sub dus", a lui dan chisu.
Iustina, inca nu am reusit sa citesc "Panza de paianjen", am o multime de carti care "stau la coada", dar sper sa o fac in curand.
Monica, m-ai convins sa pun pe lista de asteptare si "Marea,marea"!
Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.
Rayuela spune:
Teodora,e ceva misterios cu noi doua,prea comunicam telepatic!
Anul asta am citit exact cartile enumerate de tine:Cronica de Familie,Calea Victoriei,Pinza de paianjen(recitita de fapt) si Donna Alba.
Numai Miss Romania mi-a scapat,dar fac eu rost de ea!
Cea mai buna carte citita anul asta:Povesti ale doamnelor din Bucuresti,de Victoria Dragu Dimitriu.
Cea mai proasta,imposibila,infecta,gretoasa carte citita anul asta(si in viata mea ,ma jur)este :Dimineata lunetistului de Vladimir Sorokin.A citit-o careva?Io zic ca omul e lovit la cap,dar rau de tot!
Elena si mademoiselle Amelie-Boubou
Stinu spune:
quote:Ei aceeasi problema o am si eu cu literatura postmodernista si subscriu la ceea ce ai spus tu apropos de "Frumosii invinsi", e de-a dreptul stupida .
Originally posted by monica_b
Mi-e destul de greu sa-mi amintesc care a fost cea mai buna carte citita anul asta, in schimb stiu sigur care a fost cea mai proasta (imho): "Frumosii invinsi" a lui Cohen. In ciuda enormei mele admiratii pt. muzica respectivului, cartea... m-a depasit/plictisit. (Probabil pt. ca nu inteleg si nu gust eu defel literatura postmodernista.)
Iustina
Teodora D. spune:
quote:
Originally posted by Rayuela
Teodora,e ceva misterios cu noi doua,prea comunicam telepatic!
Rayu, o explicatie ar fi ca suntem zodii de apa si vibram la aceleasi lucruri.
M-as bucura daca aici sau, si mai bine, la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62075" target="_blank">clubul cititoarelor, ai scrie impresiile produse de cartile enumerate, eu pe cele ale lui Cezar Petrescu nu le am (il iubesc insa f. mult pe tizul lui,Camil) si sa stiu cat merita sa ma dau peste cap sa fac rost de ele+nu stiu in ce ordine sa le citesc.
DARAEL spune:
Cea mai buna carte a acestui an ?
Greu de spus... dar, dupa multe cercetari si studierea arhivei personale pot sa va spun ca cea mai buna carte citita si traita anul acesta de mine ramane Cartea Vietii......
Opinie proprie si personala !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
gangurici_licurici spune:
Dar Dr. Spock si cartile pentru copii se pun? Ca eu din astea am citi mai mult anul asta. Si, sincer, uneori am impresia ca nici nu mai am rabdare/timp sa citesc o carte, parca eja am citit toate cartile bune... Destul de greu sa zici daca o carte e buna sau nu, daca o citesti asa, cate 10 minute, mai te joci cu copilu', mai 2 randuri, si tot asa.
Asadar, dintre putinele carti pe care le-am citit anul asta, n-as zice de nici una ca a fost exceptionala. Mi s-a parut interesanta "Sfarsitul orelor", Cristophe Dufose, mi-a placut "Ca apa pentru ciocolata", Laura Esquivel, "Clubul Norocoaselor", Amy Tan si, sa nu radeti, mie imi place la nebunie Roald Dahl, atat Povestirile cu final neasteptat (netraduse in romana, din cate stiu eu), dar si cartile pentru copii (si nu numai dupa cate se pare), si anul acesta chiar m-am bucurat sa vad povestile lui publicate la Rao, asa ca am citit Vrajitoarele, Matilda si Charlie si fabrica de ciocolata (primele le-am vazut si in varianta cinematografica, ultima din pacate nu-inca). Filmele mi-au pacut de asemenea foarte mult.
Ma mai gandesc, ca sigur am uitat ceva.
A, ce nu mi-a placut, Golding, Martin cel avid (nici nu am terminat-o, de altfel), Bulgakov, "Roman teatral", si tot a lui "Maestrul si Margareta", din care mai am cateva pagini, si chiar intentionez sa o termin)- asa si asa, ma asteptam la mai mult, dat fiind celebritatea cartii.
mate spune:
Cea mai buna carte citita anul acesta este Sarbatoarea Tapului,MV Llosa,superba,abia astept filmul cu Isabella Rosellini in rolul Uraniei(sper sa nu fiu dezamagita)...
Cea mai proasta: Codul lui Da Vinci-nici nu merita sa comentez de ce...
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
....pe unii ii duare pe matze,dom'le...
adusca spune:
quote:
Originally posted by mate
Cea mai proasta: Codul lui Da Vinci-nici nu merita sa comentez de ce...
si io am vrut s-o nominalizez la zmeura de aur, da' mi-o fo' frica de bobarnace
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....