Salariul bonei si Fisa postului

Salariul bonei si Fisa postului | Autor: vivi.vio

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor.
Printr-o agentie am gasit si eu o bona, de care nu sunt prea multumita.
Nu am experienta la bone, e prima si ma bate gandul sa caut din ianuarie pe altcineva.
Pentru a putea face o evaluare corecta a salariului unei bone functie de fisa postului, deci ce are de facut, va propun sa facem "un schimb de experienta "aici.
Eu ii dau 5 milioane si masa de pranz si in acesti bani face urmatoarele:
-sta cu copilul
- o schimba (la inceput nu prea vroia sa o schimbe dupa ce facea un pipi, cica sa mai stam sa se adune vreo 2-3 pipi, dar dupa ce m-am infipt in ea si i-am explicat ca daca nu schimba copilul nu mai am nevoie de ea, a tacut)
-ii da sa manance ce preparam noi,o duce afara, mai spala, mai calca hainutele copilului si da cu aspiratorul din cand in cand in camera ei.
NU ii face mancare, nu sterilizeaza, nu ii face suc, nu ii face ceai,toate le fac eu.
Uneori ma intreb daca sunt eu proasta ca accept asa ceva, sau asa se procedeaza?II dau mult 5 milioane /8 ORE pentru ce face?
DECI:CARE SUNT SALARIILE BONELOR SI CE FAC ELE PENTRU BANII RESPECTIVI?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Mie mi se pare ca-i dai foarte mult pentru ceea ce face. In banii astia, o bona ar putea sa-i si pregateasca masa si sa va faca si voua un menaj usor.
Sa inteleg ca tu mai esti inca acasa cu bebe si ea doar te ajuta, sau ii lasi tu deja facute ceaiul si sucul de fructe ?...nu de alta dar ambele ar trebui data imediat ce s-au pregatit, nu dupa cateva ore.

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Depinde si cat are copilul. Pt bebelusi se plateste intr-adevar mai mult.
Si bonele venite prin agentie sint mai scumpe ca altfel n-ar renta afacerea.

Eu ii dau 4,5 mil pt 9 ore si face si mancare si ceva menaj fata de ce mentionezi. Din ian ii fac si eu 5 mil ca prea au crescut toate preturile.

Nu iese chiar zilnic,mai ales iarna. Dar in rest e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.vio spune:

Sunt acasa si pregatesc eu tot:mancare, sucuri, ceai, lape, iaurt cu cereale,etc.,ea doar i da sa manance din manacarea pregatita de mine si sa bea ceaiul si sucul.Aia mica are acum un an si pe bona o am de 2 luni.In rest sta cu ea tot timpul.
Isi mai spala din pacate prin faptul ca ii calca unele hainute,da cu aspiratorul uneori in camera ei , face ordine , spala babetici si spala jucariile.
Multumesc ca mi-ati spus cam care sunt preturile.
As schimba-o cu alta, as da si mai mult daca ar merita, dar momentan nu stiu pe nimeni altcineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oancea spune:

Sa stii VIVI ca platesti rezonabil pentru cit face persoana respectiva.Ai gresit de la inceput,deoarece trebuia sa specifici de la interviul pe care l-ai avut la firma de recrutare, ce doresti de la bona respectiva.Cred ca nu este bine ca bona sa se ocupe si de menaj.Cind face mincare sau curat in casa, se poate intimpla sa nu poata supraveghea copilul si atunci iese o dandana mai mare.Eu am crescut un copil si stiu ce se poate intimpla,atunci cind nu esti cu ochii permanent pe el.Ar fi bine sa ai o menajera, care sa vina o data pe saptamina si sa-ti faca curat in toata casa.Daca vrei,
te pot ajuta sa-ti gasesti o alta bona.

Mergi la inceput

Am spus ca doresc sa stea cu copilul, deci supraveghere permanenta in primul rand.In principiu asta face, dar cand vezi ca alerg de colo-colo , te mai simti si tu si macar iei un biberon si-i pui copilului ceai in el.Ea -nu- mi-a spus senina ca nu are ceai copilul si a asteptat sa-i pun eu ceai in biberon.Cand m-au apucat dracii i-am spus ca pentru ceea ce face ii dau mult 5 milioane a apucat-o plansul si daca ii zic ceva sau ii fac observatie spune ca traieste in stress.
Multumesc de oferta,m-ar interesa numai in situatia in care e ceva serios:analize la zi(cele care se solicita pt.copii), adresa, nr tel,cazier, referinte.Daca ma poti ajuta cu asa ceva iti scriu adresa mea de mail pe PM.

Mergi la inceput

Am uitat sa scriu in mesajul anterior:nu face curat in casa, ci uneori, cam o data pe saptamana(in rest dau eu cu aspiratorul)da cu aspiratorul in camera copilului si cam tot asa calca diverse hainute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oancea spune:

Probabil ca am si eu casuta de e-mail personalizata,dar nu stiu sa o accesez.Nu sunt un mare amator de internet.Asa ca ma vad nevoit sa-ti scriu adresa mea de e-mail.Oricum, nu cred ca o vei da afara acum in ajunul craciunului,nici nu este crestineste.Trebuie sa o lasi sa-si petreaca sarbatorile linistita si fericita,ca tot romanul.Mai ales ca se bazeaza pe banii tai pentru sarbatori.Iar dupa sarbatori sa-i aduci la cunostiinta ce decizie ai luat.Adresa mea de e-mail este :oanceae@yahoo.com ,si daca ai timp trimite-mi aici adresa ta de e-mail si-ti voi trimite toate datele care te intereseaza.Toate agentiile ofera personal numai in conditiile pe care le-ai scris in mesajul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_t spune:

vivi.vio, de ce nu inversati rolurile - adica sa cauti pe cineva care sa faca toata treaba nasoala, iar tu sa stai cu copilul ? nu ar fi mult mai bine si pentru tine si pt bebe ?

Mergi la inceput

Probabil ca voi cauta pe altcineva, desi sunt unele "voci" in casa, mai ales bunicii si barbatul meu care o vor asa proasta cum e.
Eu sunt mai exigenta si ma gandesc sa-i spun ca pt ce face evaluez la 4 milioane.Daca face mai mult ii dau 5 milioane.Daca ii dau 5 mil. si o las singura cu aia mica NU CRED CA SE DESCURCA.Poate s-ar descurca dar nu ar mai fi atenta la copil, mai ales ca incepe sa mearga si mai baga una-alta in gurita.O clipa de neatentie si se inneaca copilul.
De stat stau si eu cu copilul, dar de obicei dupa ce pleaca ea si trebuie sa incep si serviciul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Hai sa-ti spun cum e la noi, fata mea are 2 1/2 ani.

1. Bona sta de la 9 la 5.30 si ii dau 5 mil.
2. Gateste pentru copil absolut tot, si de multe ori din proprie initiativa face mancare si pentru noi, sau face mai multa, chiar mi-a spus ca daca vrem ceva ea ne gateste (cred ca ii place).
3. Calca rufele copilului
4. Face ordine la lucrurile copilului
5. Imi intinde rufele pe care le las dimineata la spalat in masina, din proprie initiativa
6. NU face menaj si NU ne calca noua rufele - chiar am incercat sa ii sugerez dar mi-a spus delicat ca nu ii place sa calce si am acceptat
7. Iese cu copilul zilnic daca permite vremea
8. Daca este nevoie ramane si peste program (fara bani suplimentari), dar incerc sa nu se intample mai des de o data/luna. La randul meu, daca are nevoie sa ajunga pe undeva, vin acasa mai devreme

Mentionez ca majoritatea responsabilitatilor le-am stabilit inca de la interviu.

Eu am senzatia ca la tine problema nu este ca e lenesa, ci ca de fapt ti se pare nedescurcata. Asta este un semnal de alarma mult mai mare. Si daca e sa o schimbi, mai bine schimb-o acum cat nu s-a atasat copilul prea mult de ea, si cat mai stai si tu pe acasa.

`Would you tell me, please, which way I ought to go from here?'
`That depends a good deal on where you want to get to,' said the Cat.
`I don't much care where--' said Alice.
`Then it doesn't matter which way you go,' said the Cat.
`--so long as I get somewhere,' Alice added as an explanation.
`Oh, you're sure to do that,' said the Cat, `if you only walk long enough.'

Mergi la inceput