INVATAMANTUL INCOTRO ?

INVATAMANTUL INCOTRO ? | Autor: asterix 10

Link direct la acest mesaj

As dori sa stiu si eu daca este normal ca o educatoare sa-si tina lectia deschisa cu copii alesi din alte grupe? Am o mare dilema si nu stiu cum sa-i dau de cap as dori sa ma ajuta-ti.Este vorba de educatoarea Galushinschi Stefania de la GRADINITA 236.Am fost anunta-ti cu o luna si ceva inainte ca va avea lectie deschisa pe data de 30.11.2005 si trebuie sa dam cate 400.000 lei pentru amenajarea clasei pentru inspectie .Cu o zi inainte de inspectie ne-a spus sa-i aducem mai devreme a doua zi ca sa-i pregateasca si in ziua de 30 am avut neplacuta surpriza cand l-am luat de la gradinita in drum spre casa l-am intrebat cum a fost si stupoare am aflat ca ei n-au fost si ca au fost alti copii din alte clase si ei au fost muta-ti in alta clasa .Si atunci ma intreb daca aceasta educatoare mai merita sa profeseze,daca copii nostri sunt sau nu pregatiti corespunzator atata timp cat ea nu a avut curajul de a si da examenul cu ei si si-a luat copii pregatiti de alte educatoare.In anii anteriori au mai avut lectii deschise cu celelalte educatoare dar cu ei, nu i-a schimbat.Toti parintii sunt revoltati si nu stim cum sa procedam . AJUTATI-NE cum sa procedam ?Ce putem face? UNDE sa ne ducem? orice sfat este binevenit. Va multumesc anticipat .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Asterix, bine ai venit pe la noi!
Sfatul meu ar fi sa incepi prin a vorbi cu educatoarea. S-o intrebi prietenos "Ce s-a intamplat?". (Nu de alta, dar chiar sunt si eu curioasa ce va zice.)
Intr-adevar, nu pare deloc in regula toata treaba. In ce grupa este copilul tau? Cat de mult ii place educatoarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Extraordinar stimati telespectatori!!!...hmmm trebuie sa ceri lamuriri si...banii inapoi...sunt curioasa ce explicatii are. Din punctul meu de vedere nu poate sa aiba nici una echitabila. Unde sa te duci? La director si daca n-ai succes, la un ziar?

nu mai dati din coate...oricum, fiecare mâtză pe limba ei piere ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Mie nu mi se pare normal sa vi se ceara bani pentru amenajarea clasei! Cum adica???? Voi trebuie sa amenajati clasa???? Cereti o sedinta cu parintii si intrebati-o pe educatoare ce s-a intamplat si cereti-va banii inapoi. Daca nu vrea, amenintati cu reclamatii la directoare, Inspectorat Scolar si spuneti-i ca veti chema presa si televiziunea.
Aaaa, si inca ceva: eu m-as informa cum se numeste cel/cea care a venit in inspectie si i-as comunica ce se intampla pe acolo...

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paris_h spune:

Ooooo, e stupid ce aud. Ei bine, lucrand in domeniu, iti pot spune ca la acea lectie probabil a participat si directorul si, deci, s-a stiut. Practic ea ce-a prezentat? O clasa frumoasa si munca alteia? E josnica. In locul ei mi-ar fi rusine sa dau ochii cu parintii copiilor. Ce? Sunt handicapati? Dar si asa, trebuie sa arati care sunt rezultatele muncii tale si cat de bun dascal esti. Ar trebui ca i8n loc de cadou de Craciun sa ii aratati obrazul. O reclama la ziar n-ar strica si chiar la Inspectorat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asterix 10 spune:

Bineinteles ca am intrebat-o si mi-a raspuns tipand la mine ca era lectia deschisa a gradinitei si veneau vreo 20 de inspectori foarte exigenti si ca trebuia sa iasa foarte bine .Ca nu a luat copii din grupa mare unde este si copilul meu pentru ca ;au lipsit,nu stau lipiti de scaun ,nu au dictie,nu stiu povestile,dar intrebarea mea este din vina cui?Am intrebat in nenumarate randuri , ce pot sa fac acasa cu copilul din cartile si caietele speciale si mi-a raspuns ca stie si este suficient ce fac la gradinita ca daca lucrez cu el il bulversez si nu mai stie cum sa procedeze.Nu-mi duc copilul la gradinita pentru ca nu are cu cine sta sau ce manca si tocmai pentru a invata asa cum i-am si spus rugand-o sa nu mai tipe la mine ca eu nu tip la dumneaei si sa lase tonul mai jos ca nu sunt surda dar a continuat sa urle la mine in continuare , am iesit din clasa sa nu cumva sa reactionez violent.O alta mamica a indraznit sa-si ceara bani inapoi si a amenintat-o ca urmeaza sa-si ia si copilul de la gradinita.Suntem terorizati de aceasta educatoare si traim cu frica in san sa nu se razbune pe copii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Nu poti incerca sa stai de vorba cu directoarea gradinitei? In mod clar trebuie facut ceva, insa poate nu ar fi rau sa o iei in ordine ierarhica.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Asa este, trebuie sa-i spuneti directoarei si nu numai atat, dar trebuie sa va uniti, taca tot spui ca sunteti mai multi parinti deranjati de comportamentul abuziv al acestei "educatoare". Ati putea sa faceti chiar si o scrisoare deschisa pe care sa o publicati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Mey, eu as merge si mai departe sa am si dovezi de competenta, ca mie una nu-mi miroase a bine femeia asta care habar n-are de psihologia copilului si mai mult de pedagogie (doar e educatoare nu?). I-as monta o camera ascunsa , ca acum se gasesc de astea mici si mai ieftine, sa si vad daca ii invata ceva pe copii de nu-s capabili sa participe la o lectie deschisa, care, culmea, e facuta cu scopul notificarii educatoarei si nu al copiilor. Sper ca bine zic!
Mai vreau sa zic ceva si de caietele speciale: daca D-na zice ca nu trebuie si tu esti convinsa ca trebuie sa mai lucrezi si acasa cu el (iti dau dreptate vazand cat de "competenta" este), cumpara-i aceleasi caiete pe care le are si la gradi si lucreaza tu cu el.
Nu poti sa-l transferi in alta grupa?

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asterix 10 spune:

Am vorbit si cu directoarea despre problema si mi-a raspuns ca chiar dumneaei i-a sugerat sa ia copii de la alte grupe si mai erau inca doua mamici cu mine cand a afirmat .NU stiu daca este o coincidenta sau chiar s-a intamplat dar cand a venit copilul de la gradinita in ziua urmatoare dupa scandal l-am intrebat pe copil ce a facut la gradi daca Doamna s-a purtat frumos cu el si din nou stupoare a stat in dilema daca sa-mi spuna sau nu dupa care a venit si mi-a spus:"mami iti spun un secret, Doamna a spus sa nu spun la nimeni" si s-a apropiat de urechea mea si mi-a spus in soapta "a zis doamna ca nu exista Mos Craciun ca este doar un om care se imbraca in costum"dupa care mi-a spus "sa nu spui la nimeni ca e secret" si se uita in ochi mei si astepta sa-i spun daca este sau nu adevarat, bineinteles ca i-am spus ca exista si am incercat sa-l conving.I-am spus Doamnei Directoare daca este normal ca o educatoare sa spulbere visul si bucuria unui copil si mai mult sa-l invete sa-si minta parintii?La care Doamna Directoare a replicat "Oricum va afla mai devreme sau mai tarziu dar oricum am inteles esenta problemei si voi vorbi cu Doamna Stefania".Cand m-am dus la pranz sa-mi iau copilul era foarte revoltata ca de ce i-am spus Doamnei Directoare si nu i-am spus ei ca ea nu a zis asa a inceput sa se rasteasca la copil de fata cu mine spune , spune am zis eu ? Copilul a ridicat mainile sa-l iau in brate si s-a ascuns in umarul meu strangandu-ma tare parca sa-l protejez dupa care a zis un nu pierit si parca cu teama . A vrut sa-l duca la Directoare sa-i spuna si ei ca nu este adevarat .Eu am stat in dilema daca sa va scriu despre aceasta noua problema eu cred dupa comportamentul lui ca este adevarat era speriat ca s-a aflat secretul si ca a aflat Doamna ca a spus secretul.In conditiile date voi ce credeti?In conditiile in care Doamna in cauza a mai avut un eveniment neplacut din partea altui copil .S-a dus la baie cu alt copil din grupa sa repete pentru inspectie si din gelozie simtind ca se ocupa preferential de acel copil a incuiat-o afara din clasa.Copii simt sunt intre 5-6 ani sunt marisori si incep sa simta diferentele care se fac.Am intrebat-o si pe Domnisoara Bety despre problema alegerii altor copii la lectia deschisa de ce au fost alesi alti copii oare din 30 de copii aproape toti sunt nepregatiti de nu au fost selectati ? Dar in decizia luarii altor copii la lectia deschisa nu a avut dreptul la alegere ca nu a fost decizia Dansei s-a o intreb pe doamna Stefania si ca nu se pune problema ca sunt nepregatiti copii din grupa. Voi ce credeti exista posibilitatea sa se poata face o testare a copilului meu sa stiu ce am de facut in continuare?AJUTATI-MA VA ROG.

Mergi la inceput

Fetelor, veniti cu sfaturi ca mie mi-e rau... asta nu-i gradinitza si educatoarele alea nu-s normale

Mergi la inceput