Sa citim Sf.Scriptura impreuna
Raspunsuri - Pagina 5
adusca spune:
quote:
Originally posted by casandra
Eu de cateva zile ma gandesc la:
Ioan, cap 4:
--------------
13. Iisus a raspuns si i-a zis: Oricine bea din apa aceasta va inseta iarasi;
14. Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai inseta in veac, caci apa pe care i-o voi da Eu se va face in el izvor de apa curgatoare spre viata vesnica.
15. Femeia a zis catre El: Doamne, da-mi aceasta apa ca sa nu mai insetez, nici sa mai vin aici sa scot.
16. Iisus i-a zis: Mergi si cheama pe barbatul tau si vino aici.
------------
Femeia, pentru a primi apa vie, trebuie sa isi aduca barbatul la Iisus. Mantuirea in familie.
Imi vine in minte mama Fericitului Augustin, care 18 ani s-a rugat ca fiul si sotul sau sa devina crestini. Sotul, la sfarsitul vietii s-a botezat, iar fiul a aflat har inaintea Domnului.
casandra, asta e o dovada clara de misoginism....oare daca cerea barbatul, il mai trimetea dupa femeie?
si din cate spui tu femeie nu se poate mantui singura, numa' in familie, pe can' barbatu' da.....frumos exemplu
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
Sabina spune:
adusca, ute care cred eu ca e explicatia(dar nu am cunostinte teologice)
femeia creeaza o noua viata(impreuna cu barbatul, bineinteles, dar totusi femeia e cheia de bolta a caminului),asa ca trairea ei duhovniceasca e cruciala.
Oricum, pt cine are credinta nu e nici un impediment sa doresti sa te mantuiesti si prin sotul tau...daca nu crezi, deja problema nu mai exista:)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
casandra spune:
Draga Adusca, mie fragmentul pe care l-am citit mi-a dat de gandit, de asta l-am pomenit.
Corinteni I, poate te va lamuri mai bine:
----------
12. Celorlalti le graiesc eu, nu Domnul: Daca un frate are o femeie necredincioasa, si ea voieste sa vietuiasca cu el, sa nu o lase.
13. Si o femeie, daca are barbat necredincios, si el binevoieste sa locuiasca cu ea, sa nu-si lase barbatul.
14. Caci barbatul necredincios se sfinteste prin femeia credincioasa si femeia necredincioasa se sfinteste prin barbatul credincios. Altminterea, copiii voștri ar fi necurati, dar acum ei sunt sfinti.
...
33. Cel ce s-a casatorit se ingrijeste de cele ale lumii, cum sa placa femeii.
---------------------
irina.c. spune:
Sa mergem mai departe la Matei 10-12.Un pasaj care mi-a placut:
28. Veniti la Mine to#355;i cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi.
29. Luati jugul Meu asupra voastra #351;i invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre.
30. Caci jugul Meu e bun si povara Mea este usoara.
Matei 11Cine nu e "ostenit si impovarat"?Toti avem dureri,griji,pacate...Toti avem nevoie de Hristos...Sa lasam cele ale lumii si sa le luam pe cele ale lui Dumnezeu,si o sa ne gasim odihna.Imi vine in minte cantarea Sfintei Liturghii:toata grija cea lumeasca sa o lepadam...
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
casandra spune:
Romani, cap 15:
-------------
1. Datori suntem noi cei tari sa purtam slabiciunile celor neputinciosi si sa nu cautam placerea noastra.
--------------
Cine e tare si cine e slab?
Remarca Aduscai mi-a dat de gandit. De ce Iisus i-a spus femeii, dornice sa bea apa vie, sa isi aduca si barbatul? Pentru ca credinta femeii a fost mai tare.
Si e firesc ca femeia sa tinda mai cu putere catre Dumnezeu decat barbatul, caci barbatul a fost facut din tarana, iar femeia din material dumnezeit, din coasta barbatului, din materie vie, peste care Dumnezeu suflase o data. Deci, daca peste Adam Dumnezeu a suflat o singura data, peste Eva a suflat de 2 ori.
Si de ce a creat-o Dumnezeu pe Eva? Pentru ca Adam avea nevoie de ajutor. Cine are nevoie de ajutor? Cel slab.
bruxinha spune:
quote:
Originally posted by casandra
Romani, cap 15:
-------------
1. Datori suntem noi cei tari sa purtam slabiciunile celor neputinciosi si sa nu cautam placerea noastra.
--------------
Cine e tare si cine e slab?
Remarca Aduscai mi-a dat de gandit. De ce Iisus i-a spus femeii, dornice sa bea apa vie, sa isi aduca si barbatul? Pentru ca credinta femeii a fost mai tare.
Si e firesc ca femeia sa tinda mai cu putere catre Dumnezeu decat barbatul, caci barbatul a fost facut din tarana, iar femeia din material dumnezeit, din coasta barbatului, din materie vie, peste care Dumnezeu suflase o data. Deci, daca peste Adam Dumnezeu a suflat o singura data, peste Eva a suflat de 2 ori.
Si de ce a creat-o Dumnezeu pe Eva? Pentru ca Adam avea nevoie de ajutor. Cine are nevoie de ajutor? Cel slab.
Casandra, frumoasa interpretare, multumesc
PS - da' oare daca mi-a placut atat de tare, oi fi nitzel feminista ?
denizel spune:
Chiar daca toata lumea e in toiul pregatirilor pentru sarbatorirea Nasterii, m-am gandit la pasajul asta:
"Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile lui suntem tamaduiti." - Isaia 53:5
In loc de comentariu, pun un citat dintr-o lucrare care poate fi intitulata "Cum moare Dumnezeu":
"Sangele din cele patru rani ale lui Isus se inchegase jur-imprejurul maciuliilor de fier; dar cea mai plapanda miscare facea sa galgaie alte siroaie, ce se prelingeau incete de-a lungul crucii si picurau pe jos. Capul i se aplecase de intepenirea gatului intr-o parte; ochii, ochii muritori in care se infatisase Dumnezeu sa priveasca pamantul, se inecau in sticlirea agoniei; iar buzele vinete, crapate de plans, uscate de sete, stranse de greoaia rasuflare, pastrau urmele celei din urma sarutari, urmele sarutarii ciumate, semnele sarutarii lui Iuda.
Astfel moare un Dumnezeu care i-a scapat de boli pe slabanogi, care le-a dat apa vietii celor insetati, care i-a trezit pe morti de pe targi si din morminte, care l-a facut sa umble pe cel incremenit in dambla, care-a izgonit demonii din sufletele indobitocite, care-a plans cu plangatorii, care i-a facut sa se mai nasca odata pe cei rai, in loc sa-i pedepseasca si care a propovaduit in grai de poezie, cu dovezi de minuni, o iubire neprihanita."
Giovanni Papini, Storia de Cristo
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
2girlsmum spune:
Buna fetelor, de mult incerc si eu sa ma alatur voua aici.
Poate putem continua cu Matei 13-15.
Iar aici avem si cele trei categorii de pamant, de "sol" al inimii noastre.
5. O alta parte a cazut pe locuri stancoase, unde n-avea pamant mult: a rasarit indată, pentruca n-a gasit un pamant adanc.
6. Dar, cand a rasarit soarele, s-a palit; si, pentruca n-avea radacini, s-a uscat.
7. O alta parte a cazut intre spini: spinii au crescut, si au inecat-o.
8. O alta parte a cazut in pamant bun, si a dat roada: un graunte a dat o suta, altul aaizeci, si altul treizeci.
Locurile stancoase care nu au pamant mult simbolizeaza inima care este superficiala in primirea cuvantului imparatiei.In adancimile unei astfel de inimi se gasesc pietre--pacate ascunse, dorinte egoiste, cautari egocentrice si autocompatimire, care impiedica samanta de a prinde radacina in adancul inimii.
Soarele cu caldura sa parjolitoare simbolizeaza persecutiile ( vezi vers.21) Aceasta caldura parjolitoare aduce vestejire samantei care nu este bine inradacinata.Caldura soarelui este prielnica cresterii si coacerii recoltei, odata ce semintele au prins bine radacina.Insa in cazul de fata, din pricina lipsei radacinii, caldura soarelui care ar trebui sa ajute coacerii, devine o suflare nimicitoare.
Spinii sunt grijile veacului acestuia si inselaciunea bogatiilor, care inabusa cuvantul in totalitate, facandu-l sa nu mai creasca in inima omului si sa ramana neroditor.
Pamantul cel bun semnifica inima cea buna care nu este intarita de nici un trafic lumesc, care este fara pacate ascunse si lipsita de de ingrijorarile veacului prezent si de inselaciunea bogatiilor.O asemenea inima cedeaza fiecare centimetru de teren pentru a primi cuvantul, iar acesta crescand-sa aduca roada si sa produca chiar insutit.
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile noastre aici si aici
casandra spune:
Corinteni II, cap 1:
3. Binecuvantat este Dumnezeu si Tatal Domnului nostru Iisus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul a toata mangaierea,
4. Cel ce ne mangaie pe noi in tot necazul nostru, ca sa putem sa mangaiem si noi pe cei care se afla in tot necazul, prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu.
-----
Sa incercam sa fim mai buni.