Sa citim Sf.Scriptura impreuna

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Apostoli, cap20:

------------
26. Pentru aceea va marturisesc in ziua de astazi ca sunt curat de sangele tuturor.
27. Caci nu m-am ferit sa va vestesc toata voia lui Dumnezeu.
28. Drept aceea, luati aminte de voi insiva si de toata turma, intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi, ca sa pastrati Biserica lui Dumnezeu, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
29. Caci eu stiu aceasta, ca după plecarea mea vor intra, intre voi, lupi ingrozitori, care nu vor cruta turma.
30. Si dintre voi insiva se vor ridica barbati, graind invataturi rastalmacite, ca sa traga pe ucenici dupa ei.
----------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Daca vrei sa scrii ceva ziditor aici,te rog.Irina si bb Ilinca(26apr04)

Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

pai tocmai asta-i problema, ca ce e ziditor pentru mine, pentru tine e jignitor (vezi versetul din Exod).
Eu chiar m-am mirat ca nu l-ai comentat, pentru ca ai fi avut multe lucruri frumoase de zis prin prisma ortodoxiei.

Iar daca tu vrei sa punem doar pasaje frumoase din Biblie, fara sa le comentam, cred ca te suprapui peste topicul In fiecare zi cu Dumnezeu, al lui arhistefy. De aceea credeam ca vrei si comentarii, nu numai citate.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Apostoli, cap 19:

-------
11. Si Dumnezeu facea, prin mainile lui Pavel, minuni nemaiintalnite.
12. Incat si peste cei ce erau bolnavi se puneau stergare sau sorturi purtate de Pavel, și bolile se departau de ei, iar duhurile cele rele ieseau din ei.
13. Si au incercat unii dintre iudeii care cutreierau lumea, scotand demoni, sa cheme peste cei ce aveau duhuri rele, numele Domnului Iisus, zicand: Va jur pe Iisus, pe Care-l propovaduieste Pavel!
14. Iar cei care faceau aceasta erau cei sapte fii ai unuia Scheva, arhiereu iudeu.
15. Si raspunzand, duhul cel rau le-a zis: Pe Iisus Il cunosc si il stiu si pe Pavel, dar voi cine sunteti?
16. Si sarind asupra lor omul in care era duhul cel rau si biruindu-i, s-a intaratat asupra lor, incat ei au fugit goi si raniti din casa aceea.
17. Si acest lucru s-a facut cunoscut tuturor iudeilor si elinilor care locuiau în Efes, si frica a cazut peste toti acestia si se slavea numele Domnului Iisus.
18. Si multi dintre cei ce crezusera veneau ca sa se marturiseasca si sa spuna faptele lor.
-----------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Va invit aici sa citim impreuna Sf. Scriptura zilnic,sa ne impartasim aici pasaje care ne-au placut si care ne sunt dragi,meditatii si ganduri asupra celor citite si eventual sa propunem un "verset al saptamanii"(sau al zilei-cum doriti) pe care sa il memoram si,cu ajutorul lui Dumnezeu,sa punem in practica cele citite.Fiind un subiect pe care l-am deschis pentru toate fetele crestine(si nu numai),va rog sa nu aducem aici interpretari dogmatice asupra Scripturii care sa produca cearta si dezbinare.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

casandra, te rugam acum sa si comentezi textele, ca sa te suprapui intocmai peste indreptarul de mai sus al irinei.c. Nu avem voie, vad, sa respectam doar 3 puncte ale intelegerii si pe al patrulea sa-l ignoram :). Daca se supara cineva?

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Deci nu mai avem voie sa comentam, doar sa punem texte? Pai asta poate sa o faca oricine si nu vad care e lucrul "ziditor" in chestia asta. Mie mi-a placut foarte mult cum s-a comentat versetul pe care l-am pus pe la inceput si le felicit pe fete pentru ideile lor.

Poate daca sunt persoane interesate, o sa deschid un topic numai cu astfel de comentarii, cum vede fiecare, nu dogmatice da sa nu vad ca "raniti" pe cineva cum a "indraznit" denizel -in loc sa va bucurati ca ea reuseste intr-un fel sau altul sa stabileasca o legatura cu Dumnezeu.

Caldura mare, monser

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Jocelyn

Deci nu mai avem voie sa comentam, doar sa punem texte? Pai asta poate sa o faca oricine si nu vad care e lucrul "ziditor" in chestia asta. Mie mi-a placut foarte mult cum s-a comentat versetul pe care l-am pus pe la inceput si le felicit pe fete pentru ideile lor.Poate daca sunt persoane interesate, o sa deschid un topic numai cu astfel de comentarii, cum vede fiecare, nu dogmatice da sa nu vad ca "raniti" pe cineva cum a "indraznit" denizel -in loc sa va bucurati ca ea reuseste intr-un fel sau altul sa stabileasca o legatura cu Dumnezeu.Caldura mare, monser
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Jocelyn,eu cred ca si tu si Denizel ati inteles foarte bine care este scopul topicului.Nu cred ca e nevoie sa ma repet a mia oara.Binenteles ca poti sa deschizi si un alt topic in care puteti face studiu biblic,dogmatic sau cum doriti voi,nu vad cine va impiedica.
Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Eu asta am inteles: ca scopul ziditor al subiectului este sa citim biblia. O data si inca o data...Asa este? Irina, de ce nu incepem cu un capat, cate 2-3 capitole pe zi? Sa incerc si eu sa merg in pas cu voi chiar daca nu apuc sa intru zilnic pe forum.

Numai bine tuturor!
anto

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Mergi la inceput

Anto,sa continuam atunci lectura cu Matei 7-9.
Va astept cu meditatii,ganduri,etc.,asupra unui pasaj,nu neaparat din Evanghelia de azi(cum a propus Jocelyn la inceput).Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Apostoli, cap 4:
------------
31. Si pe cand se rugau astfel, s-a cutremurat locul in care erau adunati, si s-au umplut toti de Duhul Sfant si graiau cu indrazneala cuvantul lui Dumnezeu.
32. Iar inima si sufletul multimii celor ce au crezut erau una si nici unul nu zicea ca este al sau ceva din averea sa, ci toate le erau de obste.
33. Si cu mare putere apostolii marturiseau despre invierea Domnului Iisus Hristos si mare har era peste ei toti.
34. Si nimeni nu era intre ei lipsit, fiindca toti cati aveau tarini sau case le vindeau si aduceau pretul celor vandute,
35. Si-l puneau la picioarele apostolilor. Si se impartea fiecaruia dupa cum avea cineva trebuinta.
-----------------

Am trait intr-o perioada in care oamenii au incercat sa construiasca o societate "egalitara", cu o centralizare a bunurilor si redistribuire "echitabila". Dar fara Dumnezeu. Si nu a fost bine. Pentru ca singuri nu putem facea nimic bun.

Mergi la inceput