Sa citim Sf.Scriptura impreuna

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

quote:
Originally posted by denizel

ooooh!!!
Citatul din Matei 7 e preferatul meu!
il stiu chiar pe de rost. Sunt cuvintele care ma incurajeaza ca nu trebuie sa ma tem ca am renuntat la ortodoxie. De fapt, am facut-o pentru ca vroiam o relatie mai profunda numai cu Dumnezeu, nu pentru cine stie ce motive oculte.
Sunt sigura ca nu mi se vor da pietre atunci cand eu cer paine.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel, multi, foarte multi oameni au gasit o relatie foarte profunda cu Dumnezeu in ortodoxie. De ce n-ai gasit-o si tu, oare?! Si sa stii ca uneori, fara sa ne dam seama, cerem sa ni se deschida usa, dar de fapt iesim in loc sa intram. de altfel, fiind noi copii de treaba

Irina & trupa

[blue]Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.[blue]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by bagoiu

quote:

ooooh!!!
Citatul din Matei 7 e preferatul meu!
il stiu chiar pe de rost. Sunt cuvintele care ma incurajeaza ca nu trebuie sa ma tem ca am renuntat la ortodoxie. De fapt, am facut-o pentru ca vroiam o relatie mai profunda numai cu Dumnezeu, nu pentru cine stie ce motive oculte.
Sunt sigura ca nu mi se vor da pietre atunci cand eu cer paine.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel, multi, foarte multi oameni au gasit o relatie foarte profunda cu Dumnezeu in ortodoxie. De ce n-ai gasit-o si tu, oare?! Si sa stii ca uneori, fara sa ne dam seama, cerem sa ni se deschida usa, dar de fapt iesim in loc sa intram. de altfel, fiind noi copii de treaba

Irina & trupa

[blue]Ceea ce la oameni nu este cu putinta la Dumnezeu este cu putinta.[blue]

valeu irina, da' de ce trebuie sa-ti bati tu capusorul (la propriu) pentru mine?
Multumeste lui Dumnezeu ca tu poti sa intri, in timp ce altii crezi ca ies si cam atat!
Sa stii ca nu toti oamenii isi gasesc pacea in ortodoxie. Daca e sa faci cucuie pentru toti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Denizel,noi ortodocsii tot numai cu Dumnezeucautam o relatie profunda.De fapt,chiar mai mult decat o relatie,vrem sa ajungem la unireacu Dumnezeu.Asta e ortodoxia,drumul catre unirea cu Dumnezeu,spre refacerea asemanarii pierdute la inceputul lumii.
Si acum hai sa revenim la subiect,ok?Daca vrei sa dezbatem aspecte doctrinare, exista subiectul deschis de Flavia,pe care il putem relua oricand doresti.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

irina.c., nu cred ca am fost offtopic.
Am comentat pasajul din Scriptura prin prisma experientei mele. Sau asta nu se pune?
Nu a vrut nicicum sa fie un atac la doctrinele ortodoxe.
Daca nu vrei ca pe topicul tau sa se discute si experiente non ortodoxe, spune-mi si ma voi retrage.

editez, ca sa ma explic pentru acel "numai cu Dumnezeu", ca sa nu se inteleaga ceva gresit.
In opinia mea, ortodocsii dezvolta o relatie profunda cu Dumnezeu, Maica Domnului, toti sfintii si preotul.
Si, daca tot am explicat asta, as putea sa pun un citat din Exod 20.3:
"Sa nu ai alti dumnezei in afara de mine"

Pai, hai sa-l comentam, da?

Mergi la inceput

quote:

irina.c., nu cred ca am fost offtopic.
Am comentat pasajul din Scriptura prin prisma experientei mele. Sau asta nu se pune?
Nu a vrut nicicum sa fie un atac la doctrinele ortodoxe.
Daca nu vrei ca pe topicul tau sa se discute si experiente non ortodoxe, spune-mi si ma voi retrage." Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Nu,chiar te rog sa ramai,dar hai sa ne formulam in asa fel postarile incat sa nu ne ranim reciproc,bine?Prin ceea ce ai spus in prima postare se subintelegea ca in ortodoxie nu poti avea o relatie profunda numai cu Dumnezeu,ceea ce este in primul rand fals si in al doilea rand poate rani pe unii.Am deschis acest topic cu gandul de a citi impreuna Scriptura si de a medita pe marginea ei(a medita,nu a o interpreta dogmatic),nu ca sa ne certam.Daca vrei sa ne impartasesti experientele tale,eu nu am nimic impotriva,dar te rog fa-o in asa fel incat sa nu lovesti in credinta altuia(hai sa fim cu totii atenti la acest aspect).Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

ok!
vezi ca am editat, ca sa dau explicatii, tocmai pentru a nu rani pe cineva.

Mergi la inceput

quote:
editez, ca sa ma explic pentru acel "numai cu Dumnezeu", ca sa nu se inteleaga ceva gresit.
In opinia mea, ortodocsii dezvolta o relatie profunda cu Dumnezeu, Maica Domnului, toti sfintii si preotul.
Si, daca tot am explicat asta, as putea sa pun un citat din Exod 20.3:
"Sa nu ai alti dumnezei in afara de mine"Pai, hai sa-l comentam, da?

Denizel,inca o data,te rog frumos,daca vrei sa dezbati acest aspect,sau altele,redeschide subiectul inceput de Flavia,cel cu indoctrinarea,unde s-au dezbatut astfel de probleme.Sau deschide un subiect separat despre ceea ce crezi tu despre ortodoxie,nu se supara nimeni,e un forum in care fiecare poate deschide orice subiect doreste.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

ok, irina.c., am priceput!
Este si asta un topic al fetelor ortodoxe, dar cred ca ar fi bine sa-i schimbi titlul cumva. Mie imi sugereaza studiul Scripturii de-adevaratelea, nu numai ce ne convine.
Uite, e clar ca te deranjeaza post-urile mele asa ca ma retrag.
Dar fii atenta, cand o fi cazul, astept reciprocitate!

Mergi la inceput

Denize,ai inteles ce ai vrut tu.Am precizat de la inceput cui se adreseaza subiectul de fata si despre ce este vorba.Te rog uita-te cu atentie,aici n-au postat numai ortodocsi,si n-a fost vorba despre vreun studiu biblic aici.Este alegerea ta daca vrei sa participi sau nu,n-am nimic personal cu tine,nu stiu de ce ai ramas cu aceasta impresie,dar te asigur ca este falsa.Daca vrei sa scrii ceva ziditor aici,te rog.Pentru deosebirile dintre noi exista alte topice.Mai clar de atat chiar nu stiu cum sa ma exprim.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by impreuna

Plangerile lui Ieremia, cap. 3
"21 Iată ce mai gândesc în inima mea, si iată ce mă face să mai trag nădejde:
22 Bunătătile Domnului nu s-au sfârsit, îndurările Lui nu Sunt la capăt,
23 ci se înoiesc în fiecare dimineată. si credinciosia Ta este atât de mare!
24 #65533;Domnul este partea mea de mostenire zice sufletul meu; de aceea nădăjduiesc în El.
25 Domnul este bun cu cine nădăjduieste în El, cu sufletul care-L caută."

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Flavia,ce pasaj frumos!Este unul din preferatele mele.Uneori viata este atat de grea,ca numai ridicand ochii spre Dumnezeu si spre cum este El ne ajuta sa depasim obstacolele si momentele dureroase,ne ajuta sa nu cadem in deznadejde.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput