"Fisa postului" pentru bona ;-)

"Fisa postului" pentru bona ;-) | Autor: danat

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca a mai fost postat subiect pe tema asta, dar dupa intamplarea de ieri cu bona am zis ca probabil si la bone trebuie facuta o fisa a postului Mie una nu-mi place ideea, insa vad ca aproape la orice servici se practica si probabil ca foloseste pentru lamurirea oricaror neintelegeri privind obligatiile si drepturile "angajatului". Ieri a stat prima zi bona singura singurica cu Radu, iar mama mea (care pina acum a stat impreuna cu ea) a venit doar spre sfarsitul programului bonei. Eu o anuntasem pe bona ca va veni mama (fiindca nu are cheie si ca sa stie ca o sa vina, sa-i deschida) si cand colo, cand coboara mama din lift o gaseste pe bona, cu usa casei laaarg deschisa si cu niste colindatori la usa. Bineinteles ca s-a luat de ea (nu dur, dar ferm!) ca nu trebuie sa faca asa ceva, ca vin multi dubiosi in bloc la noi, gunoieri, vanzatori de diverse, si multi colindatori, si ca oricum NU ARE VOIE sa deschida usa cui vrea ea. Asta sa faca la ea acasa daca vrea! Raspunsul bonei a fost ca-i era mila de copiii aceia si a deschis sa le dea ceva... frate nu zic ca nu se poate asta, dar sa faca la ea acasa asa ceva! Atit timp cat se afla la mine, joaca dupa regulile noastre! Ei, si-aici intervine "greseala" noastra, si anume ca nu i-am specificat CLAR ca nu are voie sa deshcida usa oricui si ca doar bunicilor sau rudelor (iar acestia o vor anunta inainte ca vin). dar zau daca mi-a trecut prin cap ca un om matur trebuie instruit ca si un copilas mic sa nu deschida usa strainilor
Azi dimineata sotul meu i-a repetat (in mod civilizat) nemultumirea noastra asupra acestui aspect, iar ea a zis alta varianta decat cea spusa mamei mele, si anume ca a deschis usa fiindca stia ca vine mama si credea ca e ea. Alta timpenie! Pai de ce nu s-a uitat pe vizor, ca de-aia are usa gaura!
Ma rog, una peste alta, cred ca odata ce angajezi o femeie pt copil trebuie sa i se comunica CLAR tot ce astepti de la ea, ce are voie si ce nu sa faca atit timp cat se afla "la serviciu".
Asa ca va rog, mai spuneti si voi, mamici, din experientza proprie niste idei ca sa intocmim aceasta fisa a postului de BONA.
Poate va fi de folos mai multor mamici aflate la inceput!
Multumesc mult

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Moama, Danateule, da' ce ne sincronizaram, si io tot la trebusoare din astea ma gandesc, numa' ca la noi bona vine abia saptamana viitoare.

Io am niste pitici pe creier, asa ca prima-ntai i-as spune sa nu lase geamurile deschise niciodata (cel mult cracanate pe vertical, acolo unde merge) si sa nu lase la indemana zgatiilor cutite, detergenti sau alte prostii din astea.
Cu restul ma mai gandesc, mai trag cu ochiu' la subiectul asta, mai vedem pe parcurs...

Acuma, vorba Ilenei, or sa ne scape multe din vedere, dar cu rabdare si mult Magne B6 vom trece peste toate.

PS Hehe, tocmai am avut o revelatie si mi-am dat seama ca bona noastra nici n-ajunge la vizor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

eu nu as uita sa mentionez:

- sub nici o forma nu are voie sa primeasca musafiri (am patit-o la gradinita... ma duc sa iau fata si imi spune o mamaie pe care nu am vazut-o in viata mea !!!!!! Vai buna ziua... ce mai faceti? Doamna cutare ce mai face? Stii ca noi suntem prietene foarte bune, am fost si la dvs acasa... intr-adevar trebuie sa zugraviti sufrageria....)
- sa nu lase gazele deschise
- pe timpul verii sa nu uite palariuta si apa acasa
- sa nu lase copilul in grija altcuiva
- eu nu am fost de acord nici sa-si rezolve probleme personale cu copilul meu dupa ea.... cand am aflat am dat-o afara
- sa le verificati daca stiu sa deschida sticlutele cu nurofen
- sa le atentionati ca in caz de febra copilul se dezbraca nu se imbraca si mai ales sa va sune... (a mea nu m-a sunat ca sa nu ma deranjeze...)

Daca imi mai aduca aminte mai scriu.... nu stiu cat va folosesc dar eu una de astea m-am lovit

6 ani -14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Moama fetelor, apai chiar nu m-am gandit la toate aspectele pe care le specificati voi! in curand dau in paranoia....da' orice ar zice cineva pe post de bona, zau daca nu ma apuc sa intocmesc fisa asta si i-o dau s-o citeasca !

Roisin si eu am fixu' cu geamurile, nici nu vreau sa ma gandesc...

CristinaT tare faza cu batrinica cu zugravitul sufrageriei, cred ca o bateam pe bona la faza asta! Apropos de asta, mi-a povestit mama mea ca si eu cand eram mica am avut (doar pt cateva zile of corse) o asemenea bona pe care a gasit-o mama band cafea cu o prietena si eu ma jucam in legea mea pe linga ele...

Ileanacz nu cred ca i-as fi specificat dinainte sa nu deschida usa pentru ca NU MI-AR FI TRECUT PRIN CAP ca un adult mai poate face asa ceva...mai ales in casa altuia. Ca pin' la urma, atit timp cat e la noi, e raspunzatoare pt tot ce se intampla acasa. Teoretic...

Mai atept si alte idei ca se pare ca e maaaare fisa asta a postului!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Danat, in mod clar trebuie sa ii spui exact ce astepti de la ea si ce nu are voie sa faca.
Eu, de exemplu i-am zis fostei bone sa-i dea Carinei paine cu Almette (cand avea mandarina 2 ani). Si i-a dat. O cutie. Imi venea s-o omor.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidiadanaila spune:

Imi place subiectul ...uite asa mai auzim si noi si mai invatam cite ceva !!!...si as mai completa desigur igiena riguroasa si afara cu copilul si in casa [ ma uitam la o fetita intr-o zi care era cu bona , era toata murdara la gurita , pe hainute...si i-am spus bonei mele ca daca-mi vad vreodata copilul asa o maninc !]. Sa stiti dragi mamici ca o bona care este curata si harnica acasa la ea asa face si la noi , sau invers !!!

Mergi la inceput