Camere foto (digitale, cu film, SLR...)
Raspunsuri - Pagina 24
musetto spune:
Alina, eu nu am cumparat niciodata refurbished, de aceea nu pot vorbi din experienta. Am citit un pic pe tema asta inainte de prima achizitie de DSLR+lenses, ca sa vedem daca merita. Unii ziceau ca e ok, altii ca nu, altii ca e o loterie si pana la urma am ajuns la concluzia ca e mai bine sa luam new, mai ales din cauza ca daca iei refurbished tb sa fii atent la multe lucruri (sa fie neaparat refacute de Nikon sau Canon si vandute intr-un magazin de-al lor, sa aiba garantie suficienta etc) si noi nu prea aveam energia necesara... Am ales calea cea mai simpla si cu cele mai mici riscuri, ca sa zic asa. Uite aici un link care trateaza problema asta, poate te ajuta: http://www.shutterbug.net/equipmentreviews/classic_historical/0307refurbish/
Sabina, intr-adevar, nu te supara, nu fizica e de vina, ci faptul ca pt noi e mai usor de folosit 'lentila' decat 'obiectiv'. Eu cu americanii folosesc bineinteles 'lens', iar in casa si cu romanii de aici vorbesc un fel de romengleza. Cu romani din Ro, n-am discutat niciodata despre foto pana acum, tu esti prima .
Referitor la intrebarea ta, intentionez sa o folosesc pe cea de 70-200 mm in primul rand pt aducerea aproape a unor detalii arhitecturale, dar vreau sa mai experimentez si alte lucruri precum eliminarea unor distorsions prin pozarea de la distanta sau obtinrea unor efecte speciale (apropierea a doua cladiri etc). Daca vrei sa citesti mai mult pe tema asta, cred ca poti gasi explicatii pe internet. Inainte sa mi-o iau pe cea pe care am pierdut-o intre timp :(, eu citisem lucruri interesante pe care le poti face cu ea inafara de pozat wildlife sau sports (bine, ma intereseaza si wildlife, dar adevarul e ca numai pt asta nu mi-as fi luat-o).
Legat de portrete, eu imi pun niciun fel de bariere cand vine vorba de fotografiat, experimentez orice, cu background sau fara . De ex environmental portrait e ceva evident diferit de studio portrait, unii il considera the best pe primul, dar eu cred ca fiecare isi are calitatile lui si mi-ar placea sa stiu sa fac de amandoua. Ma rog, mai ramane sa studiez a lot pe tema asta...
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LucasMom Am mai sapat putintel si am gasit Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 la min $400 care si ea ma duce peste buget Ati avut careva lentile refurbished? Au riscul mai mare de a se defecta? Au calitate inferioara desi sunt refurbished de Nikon /Canon? Alina, Mama to Luc 3/08 |
Alina, mi se pare ca la Walmart il au in clearance pe Canon asta, cu $299. Poti sa verifici online care magazine din zona ta il au in stoc si suni sa verifici pretul (online e $550), sa nu faci drumuri degeaba.
LucasMom spune:
Ramona, pe site-ul lui Walmart nu l-am vazut cu reducere. tu unde ai vazut pretul de $299? Citisem pe ceva forumuri ca urmeaza sa fie reducere zilele astea anuntata de canon dar eu n-ma gasit nimicutza inca. http://forums.slickdeals.net/showthread.php?t=1321725