Camere foto (digitale, cu film, SLR...)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Sunt in mareee dilema....ce-mi recomandati??

www.digiland.ro/nou-nikon-coolpix-p90-24x-121mp-ecran-rabatabil-p-5071.html" target="_blank"> Nikon Coolpix P90, 24x (1700,00 ron)

sau

www.digiland.ro/canon-powershot-sx-10is-parasolar-20x-10mp-digic4-japan-stoc-p-4660.html" target="_blank">Canon POWERSHOT SX 10IS, 20x (1700,00 ron)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Ma incadrez in categoria copil mic, timp limitat (buget restrans) si incerc sa decid varianta optima inainte de a achizitiona un DSLR entry level.
Am citit posturile lui Armand, am primit cateva sugestii via pm si in alt topic, pt care multumesc frumos si dupa ce doua zile am ingurgitat cat mai multa informatie din sfera DSLR incerc sa limitez optiunile la $500-700 buget pentru una din urmatoarele variante:

Canon XS (sau XSi) sau Nikon D60. Am invatat ca relativ curand dupa ce incepi sa inveti cum sa folosesti un dslr camera lentila "standard" care e inclusa in cele mai multe kit-uri(18-55mm) devine nesatisfacatoare si nevoia pt alte lentile devine din ce in ce mai evidenta.
Asta m-a facut sa cantaresc optiunea de a achizitiona camera body plus o lentila care ar acoperi in mare nevoile imediate in range-ul hobby/family photography. Mi-a fost sugerata o lentila 18-200mm pt care as avea urmatoarele optiuni:
-->Nikon AF 18-200mm f/3.5-5.6G ED-IF AF-S VR DX Zoom-Nikkor Digital Camera Lens $719
-->Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS Standard Zoom Digital Camera Lens $594
-->Tamron AF 18-200mm 3.5-6.3 XR Di II Aspherical [IF] Macro Standard Zoom Camera Lens (Built-in Motor) for Nikon-AF $249
-->Tamron AF 18-200mm 3.5-6.3 XR Di II Aspherical [IF] Macro Standard Zoom Camera Lens for Canon EOS $249

Pretul lentilelor de mai sus ma face sa ma intreb daca e absolul semnificativa diferenta intre o lentila Nikon/Canon (care m-ar face sa imi depasesc bugetul sau sa aleg cu totul alta lentila mai accesibila ca pret dar oarecum mai redusa dpdv al range-ului) si una Tamran la un pret mult mai accesibil.

Camera Body pt marcile amintite ar fi in jur de aprox $450 (considerand no tax/no shipping deals) sau chiar $100-150 mai putin pt refurbished bodies.

Variantele "clasice" ar fi:
Canon Rebel XS 18-55mm lens $510-600
Canon Rebel XSi 18-55mm lens $600-700
Nikon D60 18mm-55mm lens $525-600

Avand in vedere ca ar trebui sa respect bugetul, care vi se pare optiunea cea mai buna in cazul meu (o persoana care invata repede, pt care fotografia ramane la stadiul de hobby, ideal fara sa devina extrem de costisitor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

un nu hotarat zoomurilor de tipul 18.200, sunt tare praste.
Nu se potrivesc intre ele , cred ca asta stii:L), adica nu poti lua un obiectiv Canon la Nikon.
ceva in zona 17-55 sau 17-85 incearca:), sa nu fie mai mare plaja de focale....

La Ca Nikon :)), kitu e slab, la pentax si Olympus sunt f f bune, dar au alte dezavantaje alte sisteme.

Eu acuma mai nou, daca ar fi sa renunt la Pentax, as lua Nikon.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Sabina, in ce sens zoomurile respective sunt proaste, poti sa argumentezi te rog? mi-ar fi de folos sa inteleg care sunt argumentele impotriva lor.
Da, stiu ca lentilele nu se potrivesc de la marca la alta, ce am vrut sa explic era ca in caz ca as lua D60 lentila ar fi de la Nikon ( f. scumpa) sau de la Tamron (mai accesibila ca pret) iar in caz ca as lua Canon, lentila ar fi de la Canon sau Tamron. Cele de la Tamron nu sunt VR/IS si asta ar fi ceva ce prefer sa am.

17-55 pare relativ apropiat de cele "standard" cu care vin multe kituri, 18-55mm. gresesc? Daca nu, atunci de ce majoritatea reviews spun ca lentilele astea sunt oarecum limitate si ai nevoie de ceva "extra" foarte curand dupa ce reusesti sa-ti "inveti" camera?

Pentax si Olympus nu le-am inclus in optiuni de considerat din mai multe motive.

Ai putea sa argumentezi ce te face sa fii in favoarea Nikon? Nu mi-e teama de orice datalii ai vrea sa imparti in sensul asta :)
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

LucasMom, si eu ma incadrez cam in aceeasi categorie ca si tine :)
Asta-toamna mi-am luat un Nikon D60 de care sunt multumita deocamdata, pt ca nu am (inca ) pretentii de facut poze cu adevarat profesioniste. Aveam un D50 inainte, dar l-am pierdut intr-un aeroport, cu tot cu cele 3 lentile aferente... deh, oboseala, multe bagaje si un copil mic si suparat, care era mai important decat orice.

Nu as putea sa iti spun de ce prefer Nikon si nu Canon. Probabil am luat primul DSLR de la ei pt ca fusesem multumita de Nikonul pe film pe care il aveam inainte. Nu stiu diferenta fatza de Canon, n-am avut niciodata unul.

In ce priveste lentilele: eu am preferat sa am ca lentila principala un Nikkor 18-55 mm VR si urmeaza sa imi refac, pe masura ce imi permite bugetul, kitul pe care il aveam inainte, adica o lentila Nikkor 70-200 mm VR, nu foarte scumpa, ca de exemplu asta: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B000O161X0/kenrockwellcom si o lentila macro (probabil tot una Sigma, cum am mai avut, neaparat cu maximum magnification de 1:1, caci asta e unul din lucrurile care face o lentila macro sa fie cu adevarat macro si nu as face aici compromisuri). As mai vrea sa adaug si una pt portrete, daca o sa fie posibil.

Si eu prefer o lentila 18-55 mm plus una 55-200 mm, pt ca nu ma deranjeaza sa le schimb de fiecare data si prefer sa fac asta, decat sa compromit calitatea imaginii. Lentila 18-200 mm e convenienta, mai ales cand calatoresti, caci nu mai tb sa umbli de fiecare data la aparat si sa tot schimbi lentilele intre ele, chestie destul de grea daca o faci si in conditii meteo adverse. Insa, cu cat mai mare e range-ul, cu atat distorsiunile sunt mai mari. E un fel de compromis intre convenienta si calitatea imaginii. Daca pozezi cladiri, s-ar putea sa vezi clar distorsiunile (am citit si eu, ca de avut nu am avut o lentila 18-200 mm). Niste exemple de distorsions care pot aparea, poti vedea aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Image_distortion

Ca idee, depinde de tine, ce fel de compromisuri esti dispusa sa faci, nu exista o singura solutie pt fiecare. In ce ma priveste, dupa cum am zis, prefer mai degraba doua lentile, in loc de una.

Ai dreptate ca lentila de baza in scurt timp nu iti va fi de ajuns :) De ex eu, pt nevoile imediate, am ales un D60 cu 18-55 mm VR. Asta mi s-a parut mie important pt inceput. Cum insa imi place sa fac si poze cu flori, neaparat va trebui sa imi iau si o lentila macro. Iar pt poze cu fetita, vreau si o lentila pt portrete. Cea cu zoom 55-200 mm va ramane ultima, chiar daca imi place sa pozez si arhitectura :)
Trebuie sa vezi deci ce preferinte si prioritati ai tu si, in functie de asta, sa adaugi pe parcurs lentilele dorite.

Mult succes la cumparat si asteptam poze !

Mergi la inceput

LOl, am vazut pretu la 17-55:D, e infiorator de scumpa.
Dar e mai buna decat 18-55 pentru ca are f2.8 constant,. pe toate distantele focale. 18-55 are 3.5-5.6....cu cat un obiectiv (va rog din sufletel , nu mai spuneti lentila, lentila este o componenta a obiectiovului ) are diafeama mai mare xcu atat e mai bun. Cea mai deschisa diafragma e de obicei 1.4, si se intalnsete la obiectivele fixe.
Acel 18-200 merege in capatul lung pana la 6.3 ca maxim de deschidere, dezastru:)
Cu cat e plaja mai larga, cu atat mai multe lentile se folosesc in constructia aparatului, cu atat mai multe erori apar la fotografiere etcetc.

daca mai gasesti, un foarte ok zoom este si 18-70 pentru Nikon. Te sfatuiesc calduros sa iei asa ceva. Toti pe care ii cunosc sunt f multumiti cu 18-70.Cu 18-200 nu prea....
Daca vrei un fix, 50 cu 1.8 e super, si e si f ieftin

preferinta pt Nikon e pur subiectiva, poze f bune se pot face cu orice aparat.
Eu de exemplu merg pe Pentax pt ca si pe film tot Pentax am, unii merg pe Oly pt ca sunt intr-adevar niste obiective extraordinare acolo, plus le place formnatul 4;3, etc etc etc, la nivelul asta diferentele sunt parfum de roze si depinde ce vrei sa faci mai departe.

Mergi la inceput

Musetto, tu vrei sa pozezi arhitectura cu tele?
de ce?????

Pt portrete e total gresita conceptia aceea cum ca fundalul blur si numa capu:)
Pt copiii mei normal ca si eu fac asa:)), dar portret inseamna in primul rand modalitatea prin care fundalul potenteaza subiectul. Sa nu uiti asta:) Sigur ca fundalul trebuie sa fie format din elemente putine , sa nu se inghesuie etc etc, dar uite:)

http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_portrait

Mergi la inceput

Ei, asa mai da, fetelor!! Multzam de explicatii. Acuma face ceva mai mult sens ce spuneti, daca explicati asa mai pe intelesul astora ca mine care abia buchisesc *obiectivele*

musetto desi mi-ai spulberat iluzia ca exista un obiectiv mic usor si bun la toate. Ce pacat ca nu exista, sau daca exista o fi prea scump, sau ingrasa ...
Se pare ca va trebui sa gasesc compromisul imediat pentru ca un lucru e cert, un obiectiv iau o data cu camera si acela va trebui sa fie cat mai satisfacator pt o perioada nedeterminata de timp.

Sabina, eu din viteza/greseala ii spun lentila, - si asta din cauza lui "lens", evident un obiectiv e mai mult decat lentila dar acuma... fii ingaduitoare cu noi

Am mai sapat putintel si am gasit Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 la min $400 care si ea ma duce peste buget

Ati avut careva lentile refurbished? Au riscul mai mare de a se defecta? Au calitate inferioara desi sunt refurbished de Nikon /Canon?

Mergi la inceput

nu le lua desfacute odata.
Mai bine kitul nou.

Mergi la inceput

Pai... intreb ca sa stiu de ce.
Astea sunt re-facute de producatorii lor originali si garantate tot de ei. Care ar fi minusurile lor?

Mergi la inceput