Masa de Craciun/An nou...

Masa de Craciun/An nou... | Autor: alessia105

Link direct la acest mesaj

Dragele mele ...

Anul acesta este primul in care avem invitati la masa festiva de Craciun sau de Anul nou aici in strainatate( avem niste prieteni si am hotarat cu ei sa facem Craciunul la noi si Anul nou la ei ..sau invers ...o sa stabilim)...Ok ! Hai ca acasa in Ro am avut in fiecare an invitati si aveam meniu traditional romanesc ...dar aici in strainatate nu prea stiu ce sa pregatesc(nu prea se dau in vant ei dupa preparatele romanesti ..gen piftie,lebar, sangerete....etc)...Dar la sarmale si oua umplute nu renunt!
Dati-mi si mie niste idei de meniu asa mai occidental!
Sarbatori Fericite

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, www.babiesonline.com/babies/m/manneke/" target="_blank">Benny (02.03.05) si www.babiesonline.com/babies/s/sebypiano" target="_blank">Sebi (16.01.98)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank">Arata ca esti OM!Putin poate insemna ptr o fetita minunata...VEDEREA!


_____________________________________________________________________
Specialii 2005 , Poze de pitici voinici _____________________________________________________________________

"Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". - Gandhi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Alessia puteti cumpara o bucata de carne de la macelarie si faci tu si o friptura frumoasa.
Faci o salata de beuf, chiftelutze.

Ciorba de perisoare(chiar daca nu mananca musafirii mancati voi ca-i buna si se face usor).

Si o prajitura.In rest poti sa si cumperi tot felul de salate sa ai in frigider, nu e nevoie sa faci musai.Eu o sa cumpar niste macrou afumat, niste pui afumat, tot felul de mizilicuri de astea sa am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Alessia de revelion eu fac traditional romanesc: cartofi prajiti cu peste prajit(pastrav-daca faci sa-l cumperi din timp sa-l ai la congelator), asta fac in fiecare an, se zice ca pestele nu da inapoi , merge numai inainte.
Si asta le va place si invitatilor olandezi, cartofii prajiti si pestele merge oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cmirela35 spune:

.Eu sunt romanca get-beget,dar niciodata nu fac la mesele festive cartofi pai sau piure.La friptura,si iti recomand de porc,fac garnitura mixta,depinzand de numarul de invitati si de buget, care nu intotdeauna e satisfacator.Deci,fac pastai cu usturoi si bulion putin,ciuperci fara mult sos,cartofi natur putin prajiti in tigaie sa aiba o culoare aurie,si atunci cand imi permite bugetul,adaug si morcovei mici,de la conserva(nu prea ii gasesti cruzi),porumb mic,tot de la conserva,si o singura data am si incercat asparagus(doar ca nu a fost pe gustul oamenilor simpli ca noi).Garniturile mixte,desi cer mai mult timp pentru pregatire,au un succes garantat.Si daca mai si ornezi frumos platourile,si eu personal folosesc patouri de marimea unei farfurii,doar ca patrate,nu rotunde,ai sa ai un succes garantat.
Am inceput cu friptura,nu cu aperitivul.Aici nu cred ca e nevoie sa iti dau sfaturiTotul dupa buget si preferinte.Prezentarea are,mai ales de sarbatori,o importanta deosebita.
Si,banuiesc ca afara au cautare supele crema,deci...
Prajiturile sile alegi tu.
Sper ca ti-am fost cat de cat de folos.
SARBATORI FERICITE!

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cmirela35 spune:

Ah,si inca o parere personala.Poate nu ar stric sa ii surprinzi cu niste retete romanesti.S-ar putea sa le placa

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

nu cunosc retete olandeze sau cam ce ar fi pe gustul invitatilor tai olandezi dar hai sa-ti spun ce am facut eu de ziua mea (6 decembrie) cind am avut 12 invitati la masa
aperitiv:
platou cu chiftelute din carne de oaie si porc, masline negre, si pizza reteta proprie foarte usoara si spornica
2 salate in 2 platouri frumos aranjate adica: prima combinatie cartofi, morcovi fierti taiati marunt si amestecati cu peste macrou afumat si maioneza, si a doua ciuperci din conserva cu piept de pui castraveti murati maioneza si usturoi; sunt super
peste file prajit cu lamie
friptura de porc, pasare, oaie cu salata de varza rosie si muraturi
desert: o prajitura cu mere foarte usoara si gustoasa si o negresa
bauturi: palinca, vin alb si rosu, sucuri, cafea...
cam atit, de ziua sotului sf. Vasile am sa incerc alte retete de aperitiv...nu mai vreau nimic cu maioneza vreau ceva mai usor deoarece toti vor fi satui dupa revelion si in anii trecuti ma chinuiam inutil
de asemenea nu mai merg retetele traditionale gen cirnati, toba, leber, sarmale...asa ca o sa incerc ceva rulade am niste retete...daca te intereseaza dar nu sunt testate de mine
si alte dulciuri
pestele si friptura nu vor lipsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Alessia, si eu am musafiri pt seara de Craciun, pana in ziua de Craciun (tot pana seara). Pt cina din seara de Craciun voi pregati: ceva aperitiv cu somon afumat (inca nu stiu care ca am o multime de retete),ruladute din piept de pui cu carnaciori afumati (tot aperitiv), o rulada cu cascaval si sunca (aperitiv), oua umplute sub forma de oameni de zapada (tot aperitiv). Felurile principale vor fi sarmalutele cu varza acra (acrita de mine cu suc de lamaie)cu afumatura, rulada Wellington (in aluat de foietaj) cu diverse garnituri de legume (fasole verde aranjata sub forma de pom de Craciun cu boabe de porumb in loc de globuri; gogosari cu sos de vin; salata de boeuf - eu o servesc drept garnitura- aranjata sub forma de om de zapada sau de bradulet; crochete de cartofi sub forma de braduleti; morcovei rotunzi glasati, presarati cu chimen). Desertul exclusiv al serii de Craciun va fi o tarta cu mere pregatite-n vin cu inghetata de scortisoara.La vinul de mai tarziu voi servi bombonele de branza , alaturi de branzeturi frantuzesti si nu numai.
La Craciun voi mai avea fursecuri:stelute, inimioare, nuci, braduti, precum si o prajiturica cu crema de cafea si probabil brownies cu crema de branza si nuci.
Eu am mereu succes cu mancarurile romanesti. Sarmalutele, salata de boeuf si cea de vinete nu au displacut nimanui pana acum, dimpotriva.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
Originally posted by danyce
[ (fasole verde aranjata sub forma de pom de Craciun cu boabe de porumb in loc de globuri;


danyce, este pentru al doilea an consecutiv cand ma lasi "masca", nu numai cu micul exemplu de mai sus, ci cu TOT meniul tau, mai ales avand in vedere ca esti si proaspata mamica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Alessia puiule eu ti-as recomanda sa renunti la pateul de ficat din umplutura pt. ca galbenusurile au deja f. mult colesterol, daca mai pui si pate omori musafirii :-)Cum acum in mare voga este dieta mediteraneeana ti-as recomanda sa iei un picior de miel si il tai frumusel in cubulete cam cit sa incapa pe bat, le lasi la marinat 24 ore intr-un sos de usturoi, busuioc, vin rosu si rozmarin, sare piper. A doua zi pui bucatelel pe bate si le coci pe gratar. Inainte de a le servi le scoti de pe stick si le pui intr-un castron si il mai dai un pic la cuptor. Ca garnitura, fie asparagus ()taiat in diagonal e mai kinky), cu fasole frantuzeasca, sau mazare cu ciuperci.Pt. aperitiv eu o sa fac un dip de somon (1 conserva somon afumat, scurs de zeama + pachet de cream cheese Philadelphia + citeva picaturi esenta de afumatura, amestecate la mixer) servita pe un platter cu biscuiti sarati.Apoi baba ganus (salata de vinete cu maioneza).Bruscheta cu oysters - 250 gr. oysters, 100gr blue cheese,100gr brinza topita, pistachio nust (fistic), chives (dupa gust)pui putin blue cheese la microwave sa se inmoaie, amesteci cu brinza topita, nucile tocate fin si chive si oysters tocate fi. Se da la rece. Taie o bagheta in felii da-o la cuptor pina se aureste, apoi unge feliile cu amestecul din frigider.-tabouleh sau salata de patrunjel (o cana de bulgur (cracked wheat), arata ca un gris mai mare, il gasesti la toate magazinele grecesti, turcesti, arabesti etc), O ceapa taiata fin, 3 rosii taiate cubulete. Frunze de menta tocate, o legatura de patrunjel tocata fin, zeama de la o lamiie, ulei de masline dupa gust, masline de preferinta kalamata. puneu bulgur la i nmuiat in apa calda pt. 1 1/2 ora. Scurge bine, apoi pune peste el toate ingredientele tocate fin si drege de ulei si lamiie. Legumele trebuie sa predomine ca si gust, nu bulgurul).- o sa mai fac (desi nu e mediterannean ci mexican) tortilia chips (pe care ii cumpar) cu salsa pe care de asemenea o cumpar. De data asta o sa iau salsa de mango.- guacamole (de asemeni mexican) 1 avocado, zeama de lamiie, 1 rosie, marar, busuioc, 1/2 ceapa, 1 capatina usturoi, putin ginger => toate in blender de asemena cu tortillia chips- de asemeni, mai poti sa faci un alut de pizza din scratch si cind intinzi foaia o tai in forma de bradut, p este care pui sosul de rosii si o decorezi cu ardei gras galben taiat in fisiute ca beteara, bucatele de carne ca si globulete, frunze de busuic, ciupercute, etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Imi ploua in gura! Aveti mila de un biet gurmand!
Dar fetelor, de baut ce beti la aceste mese?

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Daniela ce multe faci, bravo.
Nu detaliezi putin cum e cu morcoveii rotunzi glasati cu chimen? E prima oara cand aud.

Eu oua umplute nu fac, in rest: sarmale, salata de boeuf, platou cu tot felul de gustari, in plus fac ciorba de perisoare si o friptura .

Ca si prajitura fac eclere ca sunt aratoase si bune si se fac usor.(deci eu nu fac foarte multe)

Mergi la inceput