Masa de Craciun/An nou...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Am uitat sa spun ca nu voi uita chiftelutele, neaparat fac chiftelutze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Alessia am uitat de scoici. Ia un pachet de mussels congelate, le pui la prajit in ulei in care calesti o ceapa taiata marunt si ceva ardei gras (rosu de preferinta pt. culoare) si cind se desfac scoicile toarna niste vin alb si lasa-le sa fiarba innabusit. Dupa aceea le scoti, le rupi in doua. Partile de scioica care sint pline le asezi pe un platou peste care torini sosul si dregi cu lamiie. Juamataile de scoici goale pot fi umplute cu o pasta de spanac. Spanac fiert si scurs + galbenus de ou fiert + ciuperci =>blender pina iese o pasta. Rufus la aperitiv prietenul meu o sa bea sigur uzo (ca tocmai i-am luat cadou de mos Craciun, o sa cada pe spate!) iar eu bere/visinata (ca tuica n-am!). La masa propriu zisa, la carnurile de porc, vita, miel merge vin rosu iar la pui si peste vin alb. La desert merge vin dulce deci voi bea (pt. ca prietenul meu nu suporta bauturile dulci) lichior de cafea, imi place la nebunie. La cafea bem coniac. Poate sint de moda veche dar asta bem noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Alina, eu am mai multe retete pt morcovi glasati, dar acum e prima data cand ma aventurez sa fac asa ceva. Morcovii rotunzi se gasesc in unele supermarketuri, in pungute de 300g(sigur la AH). In reteta, pe care am ales-o eu, scrie ca se fierb morcovii (600g) in apa cu sare (eu ii voi fierbe pe aburi), apoi se scurg, se pun deoparte si se face un sos din suc proaspat stors de portocala (1 portocala, 2 - depinde de marime si de gust), putin zahar, usturoi dupa gust si unt. Se adauga morcovii la sos si se lasa cateva minute la foc mic,pana cand dispare sosul si se glaseaza morcovii. La sfarsit se presara seminte de chimen.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

quote:
Originally posted by danyce

Alina, eu am mai multe retete pt morcovi glasati, dar acum e prima data cand ma aventurez sa fac asa ceva. Morcovii rotunzi se gasesc in unele supermarketuri, in pungute de 300g(sigur la AH). In reteta, pe care am ales-o eu, scrie ca se fierb morcovii (600g) in apa cu sare (eu ii voi fierbe pe aburi), apoi se scurg, se pun deoparte si se face un sos din suc proaspat stors de portocala (1 portocala, 2 - depinde de marime si de gust), putin zahar, usturoi dupa gust si unt. Se adauga morcovii la sos si se lasa cateva minute la foc mic,pana cand dispare sosul si se glaseaza morcovii. La sfarsit se presara seminte de chimen.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubitnoisi mai noicele mai noinou-noute


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei




Daniela suna foarte interesat, mai ca as incerca si eu.Inca o intrebare, chimenul unde se gaseste ca eu nu am vazut pana acum, e drept ca niciodata nu m-am uitat dupa chimen.


Adrienne scoicile de care pomenesti eu nju i-as recomanda sa le serveasca musafirilor, mai ales daca nu a mai pregatit asa ceva inainte, sunt periculoase, daca nu stie sa le separe pe cele stricate de cele bune, e de ajuns una sa fie stricata ca ajung cu totii in spital.
Deci scoici si chestii de astea, mai bine nu as zice eu daca nu stii exact cand si cum e kosher sa mananci asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Danyce, cum se face inghetata de scortisoara? Nu am mai auzit pana acum, dar suna teribil de apetisant...


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

quote:
Originally posted by Arhistefy

Danyce, cum se face inghetata de scortisoara? Nu am mai auzit pana acum, dar suna teribil de apetisant...


La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela



intr-adevar suna foarte bun, danyce ma uimeste intotdeauna cu ideile ce ii vin cand e vb de meniu, bravo, eu cumpar inghetata, e buna si asa.
dar cine mananca Danyce atata?
bravo tie, ai familie mare, moi, ioc.

o alta idee despre ce se poate aseza pe platouri, am vazut eu la o vietnameza,se face super simplu, garnali inveliti in foaie de loempia(cumparata de la magazine indoneziene sau vietnameze direct facuta) si prajiti in friteuza, arata bine si sunt foarte buni.

Mergi la inceput