3 milioane bonus
Eu m-am intors la serviciu in noiembrie 2005 dar fetita mea nu a implinit inca 2 ani (face abia la vara) si as vrea sa stiu daca pot beneficia de stimulentul de 3 mil care se acorda pentru reintoarcerea la serviciu. Din ce am citit, ordonanta se aplica persoanelor care sunt in prezent in concediu de ingrijire sau care o sa-l solictite dar situatia asta au omis-o.
Are cineva informatii concrete (seda/nu se da, eventual ce acte trebuiesc depuse)?
Raspunsuri
izabela505 spune:
eu am citi ordonanta si nu reiese nicaieri ca s-ar da cele 3 milioane si persoanelor in situatia noastra. Acolo scrie asa
ART. 1
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
si
Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica si persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005, se afla in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, reglementata de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, situatie in care conditia prevazuta la art. 1 alin. (1) se considera a fi indeplinita.
deci, in concluzie ordonanta se aplica persoanelor care se afla in plata indemnizatiei si celor care urmeaza sa nasca, nici o referire la cele care sunt in perioada de 2 ani.
Din cauza asta intreb.
marius spune:
Izabela te contrazici singura. Scrie clar ca aceste conditii noi se aplia tuturor beneficiarilor de CIC fie noilor solicitari fie celor care deja sunt in curs (cei care beneficiaza de CIC din 2005)
"...se aplica si persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005, se afla in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, reglementata de Legea nr. 19/2000"
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
izabela505 spune:
Scuze, poate ca nu m'am exprimat eu corect. Eu nu mai ma aflu in plata indemnizatiei (m'am reintors la serviciu in noiembrie), si nu stiu daca eu mai ma pot considera beneficiar de CIC pentru ca prin reintoarcerea la servici am renuntat la acest drept, (desi copillul nu are inca 2 ani).
mamaruta spune:
Buna, vin si eu cu o intrebare.Deci am nascut in mai, am inceput serviciul in septembrie. Acum ce nu inteleg eu, de unde se ridica acseti bani. Mi baga in salariu sau trebuie sa fac un dosar pe mai stiu eu unde?Eu nu am fost nici macar o zi in CIC.
Multumesc frumos
http://community.webshots.com/user/mamaruta105
vrabiuta spune:
dragele mele, eu nu mai inteleg nimic...
la resurse umane mi s-a spus ca este valabil doar pentru mamicile care se intorc la munca dupa data de 1 ian. deci pentru cele care au inceput sa munceasca anul acesta, sa fiti sanatoase! 

nu mi se pare corect!
pot face ceva?
"When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces and they all went skipping about, and that was the beginning of fairies." James M. Barrie
foto
danuta_t spune:
Poate o solutie ar fi sa reintri in CIC o luna sau mai multe dupa care sa te reintorci la lucru. Cunosc mamici care au facut chestia asta (una chiar anul asta).
Dana si Mihai (20.04.2005)
izabela505 spune:
Vrabiuta, pentru stimulentul de 3 milioane trebuie sa te duci la primarie sa depui dosar si in nici un caz la HR. Nu conteaza ce zic respectivele de la resurse umane pentru ca nu ele fac plata. Eu am sunat ieri la primarie si mi s-a zis ca nu pot sa imi dea nici o informatie pana nu se publica normele metodologice. Eu am inceput sa ma intreb daca cei care au emis ordonanta asta aveau clar in cap ce vor sa faca sau dupa s-au trezit ca mai sunt si mamici care s'au intors deja la munca sau care n-au stagiu de cotizare facut samd.
Claudelu spune:
Fetelor, toate mamicile care s-au intors la servici mai repede din ian 2006 vor beneficia de cele 3 mil lei, pana in momentul implinirii varstei de 2 ani (a copilului
)...eu am intrebat atat la Primarie (de unde vom primi banii) cat si la firma, pe directorea HR-ului
Claudia&Raul (01.04.2004)