Stabilire pensie alimentara in lipsa?
Se poate stabili din oficiu pensia alimentara, daca paratul nu a ajuns la proces? Sau trebuie sa il citeze din nou?
POZE
Raspunsuri
kriss79 spune:
Nu este obligatorie prezenta paratului la proces. Se poate stabili pensia alimentara si pe baza actelor depuse la dosar, respectiv adeverinta de salariat sau macar date cu privire la locul de munca pt a se solicita angajatorului salariul paratului.
Cristina S.
lumaria spune:
stie cineva ce se intampla in cazul in care paratul munceste si traieste in alta tara? il poate forta legea din Ro sa plateasca pensie?
lumaria
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by kriss79
Nu este obligatorie prezenta paratului la proces. Se poate stabili pensia alimentara si pe baza actelor depuse la dosar, respectiv adeverinta de salariat sau macar date cu privire la locul de munca pt a se solicita angajatorului salariul paratului.
Cristina S.
Multumesc mult. Dar e vorba de marirea pensiei alimentare. Cred ca m-am exprimat gresit. Reclamanta a solicitat judecarea in lipsa, iar paratul nu a ajuns la timp la proces. Se poate stabili marirea pensiei in lipsa paratului? Si daca s-a stabilit marirea, acesta poate face recurs?
POZE
kriss79 spune:
Cf. art.94 alin.2 C.Fam instanta, la cerere, va putea mari sau micsora oblig de intretinere sau hotari incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste."
Repet, nu este obligatorie prezenta paratului si da, se poate face majorarea in lipsa paratului.Reclamanta trebuie sa faca cererea de majorare insotita de hotararea prin care s-a stabilit oblig. de intretinere. Majorarea cuantumului pensiei are loc de la data introducerii actiunii. Pensia se poate stabili pana la o patrime din castigul paratului pentru un copil, o treime pt 2 si o jumatate pentru 3 sau mai multi copii.Se solicita relatii de la unitatea unde lucreaza paratul in legatura cu venitul net lunar realizat.
Se poate ataca hotararea data in prima instanta, bineinteles.
Cristina S.
a.cicel spune:
quote:
Originally posted by kriss79
Cf. art.94 alin.2 C.Fam instanta, la cerere, va putea mari sau micsora oblig de intretinere sau hotari incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste."
Repet, nu este obligatorie prezenta paratului si da, se poate face majorarea in lipsa paratului.Reclamanta trebuie sa faca cererea de majorare insotita de hotararea prin care s-a stabilit oblig. de intretinere. Majorarea cuantumului pensiei are loc de la data introducerii actiunii. Pensia se poate stabili pana la o patrime din castigul paratului pentru un copil, o treime pt 2 si o jumatate pentru 3 sau mai multi copii.Se solicita relatii de la unitatea unde lucreaza paratul in legatura cu venitul net lunar realizat.
Se poate ataca hotararea data in prima instanta, bineinteles.
Cristina S.
Multumesc pentu raspuns. Dar nu s-a stabilit din oficiu majorarea pensiei alimentare, asa ca s-a reprogramat procesul. Si asta pentru ca reclamanta a cerut majorarea pensiei in urma interogarii reclamantului. E un lucru care nu l-am luat in seama cand am citit cererea.
POZE