sughite!!!
Am un bebe de o saptamina care e tare calic cind papa. Citeodata cred ca inghite prea mult aer si incepe sa sughita. Ce sa fac? De cele mai multe ori ii trece daca suge in continuare dar imi e mila de ea cind vad cum face. Stie cineva, e vreo pozitie in care pot sa o pun sa se linisteasca sau ce pot sa fac? Nu vreau sa-i dau apa sau ceai. Mersi.
Raspunsuri
ruxij spune:
Nu il deranjeaza pe bb prea tare dc. sughite, mai tare ne deranjeaza pe noi. Da-i putzin ceai caldutz, doua trei inghitzituri, nu cantitatzi industriale, nu are ce rau sa ii faca si ii opreste sughitzul. Stiu ca se spune ca nu are nevoie copilul de apa sau ceai,nici eu n-am vrut sa ii dau, dar am avut o bona si nu m-am intzeles cu ea si ii dadea ceai, iar eu pana la urma am lasat=o in pace ca imi era f. teama sa nu ma lase balta dc. o supar, eram intr-o situatzie speciala. Am vazut ca astfel ii oprea sughitzul lui bb al meu. Asta doar dc. te deranjeaza pe tine f. tare, altfel nu e nimic ca sughite.
Ruxi
Mugur spune:
O sa va surprinda pe multi dintre voi, dar eu i-am dat lui Alex al meu cand sughita zeama de lamaie, cateva picaturi (2-3), cu lingurita inca de la cateva zile. Ii trecea imediat. Atentie, lingurita trebuie sa fie sterila. Eu sterilizam mai multe lingurite intr-un ibric, prin fierbere 5 min, apoi cand aveam nevoie luam cate una. Cand le terminam aproape pe toate, le puneam din nou la fiert. In primele luni sughite mai des si ii trece din prima cu cateva picaturi. Acum Alex are aproape 3 luni si sughite mai rar. Alex se stramba rau de la lamaie dar ii trece. Uneori trebuie sa-i dau si ceai. Cateodata ii dadeam o cantitate mai mare de zeama de lamaie si se ineca, dar il bateam pe spate in pozitie verticala si ii trecea. Succes!
dede spune:
ionut, si noi tot lamaie ii dadeam - acu', ca a crescut, ii dam portocala. despre sughitz s-a mai vorbit, se pare ca intr-adevar, nu-l deranjeaza pe bebel atat cat il dernjeaza pe parinte. deci, poti sa incerci lamaie sau ... multa rabdare Cateodata mai functzioneaza shi un masaj pe burtica - o tzii sa "ragaie" dupa ce mananca? Sanatate
DeDe
cl spune:
Si noi am avut aceeasi problema. Alex cred ca a inghitit tone de suc de lamaie si tot degeaba! Uneori mergea, alteori nu. Si-l bateam pe spate si o ora ca sa iasa "bula" de aer. Pana la urma tot ii trece.
Claudia
raducu spune:
Daca nu vrei sa-i dai nici ceai sau lamaie, atunci cand sughite mai pune-l sa suga si o sa-i treaca. O alta forma e sa-l lasi in pace pana incepe el sa planga putzin pentru ca astfel prin abtinere bula de aer este impinsa si nu mai atinge nervul...(scuze imi scapa numele).
Bebe sanatos!
Mamica lui Raducu
July spune:
Este vorba despre iritatia nervului frenic.Probabil inghite prea mult aer,mai ales ca zici ca mananca si putin cam lacom,insa nu te speria.Toti bb. patesc la fel.Eu ii dadeam fetitei mele putin lapte de la san.Functiona intotdeauna.Poti incerca si cu putin ceai sau apa calduta,dar ce rost are daca ai la cel mai la indemana laptele tau,care pe deasupra nici nu mai trebuie incalzit.Incearca sa scoti si aerul din stomac.Succes!
cristina78 spune:
Si eu la fel am facut cu bebita mea.Cind incepea sa sughita ii dadeam 3-4 picaturi de lamaie cu lingurita.Stramba putin din nasuc si gata sughitul a trecut.
Cristina si Cristina
oanamarchezi spune:
Cristi sughita din burtica de la mama si la fel face si acum.Am incercat totul dar nu i-a trecut cu nimic.Daca nu plange si nu-l deranjeaza nu este o problema.
OANA si CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi