Sezatoarea canadiana (37)
Raspunsuri - Pagina 7
Mona_B spune:
Fetelor,buna dimineata!
S-a asternut de ieri zapada si in Toronto, nu de 2 m, chiar de mi-ar fi placut mie, si azi e soare, sunt total indragostita de prima mea iarna canadiana!
In rest, ma impart intre cursuri si alergat dupa fiu'meu prin casa. Grea meseria de parinte!Si asta-i doar inceputul,
Va doresc un weekend cat mai placut,
Mona
nelia spune:
Pai, de ce sa rizi, Ira, ca si-a luat sotu' lopata!?! Iarna, aici, fara lopata, esti ca scriitorul fara condei! In prima mea iarna canadiana, cind locuiam in Longueuil, am folosit lopata ca sa ies din bloc, pentru ca ne-am trezit dimineata cu o zapada de vreo doi metri si cum batuse vintul o viscolise si o cladise exact in fata usii de la bloc. Noroc ca sotul este liber, altfel nu stiu cum ajungea la lucru. Noi astazi aveam o gramada de activitati. De la gradinita au sunat ca e inchisa astazi, dar la ora 16 aveam petrecerea de Craciun in colegiul Dawson si sotu' a uitat sa intrebe daca se face sau nu... Avem gimnastica la prinz si patinaj seara si nu stiu daca se tin cursurile sau nu, pentru a nu raspunde nimeni, pe nicaieri. Asa ca, stam in casa si ne uitam cum ninge! E atit de frumos si alb cind nu trebuie sa iesi din casa!
Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
Emilly spune:
Asa e Nelia e frumos cind nu trebuie sa iesi din casa...noi am avut numai aventuri de dimineata cu zapada...pe la 6 jumate s-a incumetat al meu sot sa scoata masina din curte, noroc cu vecinul care la impins, am bagat gaza in masina si via gradi.Au plecat pe la 6.45 si au ajuns la gradi la ora 10...au stat blocati pe strazi.S-a circulat foarte greu de dimineata, acum la prinz sper sa ajunga mai repede.
Eu cica m-am dus la scoala, am mers pe strada, trotuarul nu exista la 8 cind am plecat spre scoala, acolo doar un coleg venit iar picior de prof nici poveste.In final ne adunam 5, vine si profa si cica incepem ora, mare fissss, nimanui nu-i statea mintea la franceza, in final dupa 2 ore am disparut cu totii cu profa in frunte.Ajung acasa, fara sa exagerez zapada e aproape de jumatatea geamului, am vrut sa duc gunoiul si la jumatatea curtii m-am intors.Vecinul nici nu s-a obosit sa-si curete masina, a stiut el ce a stiut si a ramas omul acasa in sanul familiei si bine a facut.
E o adevarata aventura sa iesi din casa, fie cu masina sau pe jos, si cica ninge pina miine
Emilly cu gaza ei
Emilly spune:
Ira, sper ca ai ajuns cu bine la examen si ca ai avut si bafta
si eu sper sa fie o exceptie pe iarna asta...acum 3 ierni la fel a fost, zapada de te saturai de ea, sper sa nu fie la fel si iarna asta...
Emilly cu gaza ei
Ira spune:
Ihi, am ajuns intr-un final, dupa ce-am dat vreo 10 lopeti de m-am cocosat si-am dat jos 2 kile de grasime de pe mini,
a trecut o namila de masina care mi-a turnat vreo 3 tone de zapada peste masina la loc, si atunci ...am mers à pied, ca si asa fac un sfert de ora pe jos.
O sa va pun poze cu masina mea, sa muriti de ras.
La examen a fost super, si io care credeam c-o sa se anuleze si o sa-mi intarzie vacanta, da de unde, p-astia nu-i sperie nimic, fratilor ! La noi s-ar fi anulat scoala o saptaluna !
Cine mai stie ceva de Casandra ? N-am mai vazut-o pe aici, dar de citit n-am citit decat pe la calatoriile s. si generale.
laurajr spune:
Mona B, esti incantata de iarna canadeza ca emigrantul din bancul ala ! Ce zapada, ce reni, ce splendoare !
Dupa 6 saptamani isi facea bagajele sa vina inapoi in tara lui calda de unde emigrase !!!
Apropo, la ce cursuri mergi ?
Eu sunt terminata, termin la 4 si la 6 ajung acasa , schimb 4 autobuse si cu zapada asta toate rutele sunt date peste cap ! Da' nu iau eu G2 in primavara ? Si la coltul strazii o sa merg atunci cu masina !!!
Btw, voi la sfarsitula anului duceti ceva la gradi, la scoala ? Eu sunt tare multumita de evolutia Ioanei la gradi si m-am gandit la o felicitare si o cutie de bomboane . E o chestie deplasata sau se poate face asa ceva ? Mie pur si simlu mi-ar face placere sa le multumesc cumva ca au inteles-o pe ionica mea si ca au ajutat-o sa se integreze .
Bai Ira, trimite niste zapada si la noi, ca aici nu e asa de groaza !!!
Si apropo, a mai auzit cineva ceva de Zuzilici ? Ce-i face burtica ? Denisam, tu cum te simti ?
Doina, trimite-mi si mie foto pe care le-ai facut cu Belle la Hamilton si le trimit si eu pe ale mele !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Mona_B spune:
Laura, nici o sansa sa-mi fac eu bagajele, m-am obisnuit cu departarile, din 2000 nu mai apartin Romaniei decat prin cetatenie.
Desi m-am nascut vara, iubesc iarna, asa ca nu ma sperie.Am dus destul dorul zapezii in 5 ani de sedere in Germania.Dar nu ma extaziez prea tare ca inca n-am dat piept cu nametii, stau mai mult la caldurica.
Eu urmez niste cursuri la distanta la University of Toronto pentru a obtine certificatul si autorizatia de Professional Translator English-French.In Ro am terminat franceza engleza am lucrat ca freelance translator dar si ca profa.Are trei nivele constand in assignments texte de tradus de diverse tipuri,din engleza in franceza majoritatea, dar si invers.
De ultimul nivel, post-advanced, ma apuc in ianuarie, ca mi-e capu calendar de la al doilea, plus ca fiu'meu ma solicita la maximum.
clau07 spune:
Buna fetelor,
Sunt franta de oboseala dupa o zi plina de zapada. De 3 ani aici si pentru prima data simt si gandesc ca si cel din povestea aceea cu emigrantul si zapada. Imi place si mie zapada, dar azi de dimineata trebuia sa ajung la servici, sa o duc pe fata la gradinita,... Dupa ce am incercat sa plec cu masina , am renuntat si am luat fata in brate si am plecat la autobuz. Trotuarele necuratate, zapada pana la genunchi, a fost o placere. Dar fica mea s-a distrat teribil. Iar seara cand ne-am intors, in fata casei m-au lasat picioarele, si cu fata in brate m-am pus jos intr-un morman de zapada. I-am explicat ca mama trebuie sa se odihneasca putin, am dat-o pe gluma si ea atata s-a distrat si ce mai radea , din toata inima. Cum se pot bucura copii acestia de orice in viata.
Ira te inteleg ca ai lasat masina si ai mers pe jos. Bine ca ai ajuns la examen. Si eu am dimineata examen dar sper sa circule mai bine autobuzele.
Ce frumoasa e iarna cand te uiti de pe geam...
Sarbatori fericite va doresc la toate , noi vom pleca luni si nu stiu daca voi mai avea timp sa intru pe forum.
Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)
Ira spune:
Afara ninge linistit, si-n soba arde mama
De lustra tata-i spanzurat, iar eu ma tai cu lama.
...scuzati versurile maso, dar asta imi inspira mie frumusetile de afara care este
http://photobucket.com/albums/a371/scufitarosie4/My%20treasures/?
Cine vrea zapada, sa vina la montrealezi sa ceara, .... io una-s generoasa la tema asta, dupa cum puteti remarca in poze !