Sezatoarea canadiana (37)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Claudia, personal iti recomand sa nu apelezi la acel aparat pentru ca va deveni dependent de el.Dupa a doua vizita la doctor, am primit aceeasi recomandare, insa am mai intrebat si eu in stanga si-n dreapta (in stilul romanului bagaret) si mi s-a spus ca nu este bine, creeaza dependenta.Asa o fi sau nu, personal nu stiu.
Cu ce am incercat eu si cred ca a dat roade (zic cred pentru ca Mihnea nu mi-a tusit decat vreo 3 sapt) este un unguent care se gaseste si in Ro insa cred ca sub alta denumire _aici se numeste VICKS VapoRub (decongestionant nasal/antitussif si il poti gasi la Pharmaprix,fara reteta).Cu acest unguent eu i-am dat lui Mihnea pe spate si in fata pe piept (in zona gatului) in ultima lui saptamana de tuse, si sincer, era mult mai bine noaptea.Chiar daca se infunda in nasuc, nu mai voma si nu se mai trezea din somn.In plus, am ridicat putin salteaua astfel incat sa doarma putin cu capul ridicat, tinand cont ca nu doarme cu pernuta, inca (asta mi-au spus doamnele de la gradi ca au facut ele si acolo a fost ok).
Sanatate multa.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Multumesc mult , Bebitzu, pentru recomandare. Nici eu nu prea eram incantata sa folosesc aparatul. De aceea caut alte solutii. O sa incerc si unguentul recomandat de tine.

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Emilly
tot pina la 10 trebuie sa numar???


Nu uita sa respiri adaaanc! Serios, e foarte important.
Aparatul nostru de umidificat de numeste Honeywell, e cu abur rece, adica in sensul ca nu e cald, ca de fapt nu il raceste nimeni, ci e la temperatura camerei. L-am luat de la Canadian Tire si a costat vreo 60 de dolari. Hai ca l-am gasit si eu pe site-ul lor, e www.canadiantire.ca/assortments/product_detail.jsp?PRODUCT%3C%3Eprd_id=845524442860883&FOLDER%3C%3EbrowsePath=2534374303517501&FOLDER%3C%3EbrowsePath=2534374303517590&FOLDER%3C%3EbrowsePath=1408474396669893&FOLDER%3C%3Efolder_id=1408474396669893&ASSORTMENT%3C%3East_id=1408474396670271&bmUID=1134097195483" target="_blank">aici

Arinna, m-ai facut curioasa si am cautat si eu pe internet, intr-adevar, pare sa fie vorba de patlagina.

Cricor, eu nu am habar despre homeopatie, iar prospect nu era in cutia cu siropul. Am citit ce ai scris tu despre ciocolata, menta, plus programul de administrare in functie de orele de masa. Mai e ceva important?

Clau, imi pare rau de Alexandra, uf, imi dau seama prea bine cat de greu iti e. Aparatul ni l-a recomandat-o si noua doctorita si nu l-am luat, asta era anul trecut pe vremea asta. Acum imi pare rau, ma gandesc ca n-ar fi stricat sa incercam. Ma tot bate gandul sa o rog sa ne mai dea o data reteta. Medicamentul folosit e un bronhodilatator care nu da dependenta fizica, ci poate psihologica. Dar cred ca daca il folosesti ocazional sau pentru perioade scurte nu trebuie sa te temi nici de asta. Eu te-as sfatui sa il ai in casa, ca daca Alexandra tuseste foarte tare e posibil sa faca bronhospasm si intr-adevar sa nu mai poata respira. Eu am regretat de vreo doua-trei ori ca nu l-am luat anul trecut, ma tot gandesc ca merita incercat. Plus ca la cate o criza mai serioasa de tuse parca o vad si eu pe Roxana ca nu are aer. Noroc ca acum s-a mai linistit putin, dar scriindu-ti tie m-am hotarat, cu prima ocazie ii cer iar doctoritei reteta.
Cu Vicks VapoRub am incercat si noi si nu ne-a folosit

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:


Buna, data trecuta cand am scris am incurcat orele, e asa: se iau la apoximativ 1 ora distanta de mese, inclusiv lichide (remediile homeopate).
Interzis: alcool, menta (pata de dinti, bomboane, guma de mestecat, ceai), otet, coca-cola, ceai negru, camfor, ciocolata, cafea.

Unguentul de la Vicks cred ca are camfor. Mai exista un sirop homeopat care cheama Drosetux (parca), la unii copii da rezultate mai bune.

Voi despre ce aparat vorbiti? Spray-urile alea cu ventolin si flovent, care se dau cu masca la copii mici?

Eu stiu ca ventolinul nu da dependenta, dar in timp (mult timp) duce la rigidizarea bronhiilor, iar floventul se pare ca da dependenta. In Romania si Europa se foloseste Singulaire care nu mai stiu de ce-i mai bun, dar am o prietena foarte informata cu toate astea, daca vreti o intreb.
Parerea mea e ca se prescriu cu mult prea multa usurinta, plus ca baga parintii in toti sperietii, ca n-am auzit de copil pe aici care sa nu i se fi spus macar o data ca are astm.
Si mie mi le-au dat, le-am cumparat, iar in drum spre casa m-am gandit eu mai bine ca sa-l duc si la o clinica homepata. Aia mi-au dat niste pastilute, ceai de cimbru si uleiuri volatile (uleiurile volatile se pun in umidificatoarele cu aer cald). Pana seara aproape ca nu mai tusea deloc. Acum, nu stiu ce sa zic, dar daca era criza de astm, trecea ea de la ceai de cimbru? E drept ca stateam linistita ca le aveam in casa, deci le puteam folosi oricand daca se inrautatea tusea.
Oricum, sunt copii care chiar au nevoie de spray-urile astea ca sa treaca cu bine peste o viroza, fara sa faca mucus in plamani.


Clau07, multa sanatate Alexandrei.

Corina
Cumparati o felicitare pentru George!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588&whichpage=1/" target="_blank">Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Scuze ca ma bag asa in discutii, dar vreau sa va zic referitor la Stodal ca si noi l-am folosit si a fost foarte bun, practic dupa 3 zile n-a mai tusit deloc, am mai folosit si Vaporub care iarasi mi s-a parut f bun.

Iar pt. umiditate noi facem asa: punem intr-o oala la fiert apa cu diverse ceaiuri: menta, busuioc, salvie, cimbru, etc si peste noapte o punem pe calorifer. Efect garantat

Multa sanatate copilasilor!

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitz-kitz spune:

Ma bag si eu in vorba ,ca vad ca vorbiti de tuse la copii...
Fetita mea cea mare,care are 4 ani si 9 luni este susspecta de astm bronsic,inca nu e sigur,dar este sub observatie.Pediatra i-a recomandat,in cazul unei tuse care care persista mai mult da 7 zile,Salbutamol(Ventolin) puf si Flovent puf.Pufurile astea i le dau printr-o masca(Aerochember).N-am observat sa dea dependenta,desi i le-am dat deja de cateva ori.Intradevar dupa administrare parca respira mai bine,nu mai tuseste atat de des si virozele trec mai repede si parca fara atat de multa expectoratie.
Clau07 multa sanatate fetitei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy spune:

Salutare fetelor,
sar si eu cu un mesaj la sezatoarea canadiana...nu am mai postat pana acum dar de vreo 2 ani citesc cu constiinciozitate diverse subiecte pe forum si intr-un fel ma simt de-a casei..de 1 an sunt in Canada asa ca inca suntem bobocei la capitolul adaptare si integrare.As vrea sa va rog sa imi recomandati si mie daca stiti un medic bun de familie, eventual romani in Toronto, preferabil downtown sau zona Bathurst. Si inca o intrebare.Exista vreun cabinet walk-in pentru chirurgi? MA lupt cu un panaritiu de anul trecut si aici in Canada dupa ce am fost la doi specialisti nu m-a ajutat nici unul...m-au trimis acasa ca sa pun niste apa calda si atat...mi s-a parut bataie de joc..am inteles ca au metoda sa te plimbe de la un medic la altul pentru ca fiecare consultatie le aduce venituri ...dar sa nu iti faca nimic ca sa nu poata fi acuzati daca patesti ceva.A mai trecut cineva prin experiente similare? Va multumesc anticipat
Happy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Merci mult fetelor
Aseara nu a mai varsat Alexandra. Dupa ce a adormit i-am pus in camera un vas cu apa calda in care am pus busuioc. Asta in loc de umidificator. A mai tusit dar parca nu asa de tare.

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Claudia, sanatate Alexandrei ! Multa, multa de tot ! Eu as avea Bioparox, o solutie aerosol pentru pulverizare bucala si nazala care distruge microbii si bacteriile din gat, made in France, insa cred ca i-am pierdut prospectul ca am adus-o din Ro. E valabila pana in 2006, deci dp asta de vedere ar fi ok. Si asta poate opri tusea, poate avea ceva nedescoperit la analize in gat sau...Sau poate o gasesti la farmacie..daca o vrei cu prospect...

Astazi eram in examen , la un moment dat am privit pe fereastra si.....cand am vazut in ce stil ninge, cu fulgii maaari si desi...mi-a venit in minte poezia Iarna pe ulita de Cosbuc. Am cautat-o pe net si...v-o pun si voua sa va racoriti sufletele.

A-nceput de ieri să cadă
Câte-un fulg, acum a stat,
Norii s-au mai răzbunat
Spre apus, dar stau grămadă
Peste sat.

Nu e soare, dar e bine,
Și pe râu e numai fum.
Vântu-i liniștit acum,
Dar năvalnic vuiet vine
De pe drum.

Sunt copii. Cu multe sănii,
De pe coastă vin țipând
Și se-mping și sar râzând;
Prin zăpadă fac mătănii;
Vrând-nevrând.

Gură fac ca roata morii;
Și de-a valma se pornesc,
Cum prin gard se gâlcevesc
Vrăbii gureșe, când norii
Ploi vestesc.

Cei mai mari acum, din sfadă,
Stau pe-ncăierate puși;
Cei mai mici, de foame-aduși,
Se scâncesc și plâng grămadă
Pe la uși.

Colo-n colț acum răsare
Un copil, al nu știu cui,
Largi de-un cot sunt pașii lui,
Iar el mic, căci pe cărare
Parcă nu-i.

Haina-i măturând pământul
Și-o târăște-abia, abia:
Cinci ca el încap în ea,
Să mai bată, soro, vântul
Dac-o vrea!

El e sol precum se vede,
Mă-sa l-a trimis în sat,
Vezi de-aceea-i încruntat,
Și s-avântă, și se crede
Că-i bărbat;

Cade-n brânci și se ridică
Dând pe ceafă puțintel
Toată lâna unui miel:
O căciulă mai voinică
Decât el.

Și tot vine, tot înoată,
Dar deodată cu ochi vii,
Stă pe loc - să mi te ții!
Colo, zgomotoasa gloată,
De copii!

El degrabă-n jur chitește
Vrun ocol, căci e pierdut,
Dar copiii l-au văzut!
Toată ceata năvălește
Pe-ntrecut.

- "Uite-i, mă, căciula, frate,
Mare cât o zi de post -
Aoleu, ce urs mi-a fost!
Au sub dânsa șapte sate
Adăpost!

Unii-l iau grăbit la vale,
Alții-n glumă parte-i țin -
Uite-i, fără pic de vin
S-au jurat să-mbete-n cale
Pe creștin!

Vine-o babă-ncet pe stradă
În cojocul rupt al ei
Și încins cu sfori de tei.
Stă pe loc acum să vadă
Și ea ce-i.

S-oțărăște rău bătrâna
Pentru micul Barba-cot.
- "Ați înnebunit de tot -
Puiul mamii, dă-mi tu mâna
Să te scot!

Cică vrei să stingi cu paie
Focul când e-n clăi cu fân,
Și-apoi zici că ești român!
Biata bab-a-ntrat în laie
La stăpân.

Ca pe-o bufniț-o-nconjoară
Și-o petrec cu chiu cu vai,
Și se țin de dânsa scai,
Plină-i strâmta ulicioară
De alai.

Nu e chip să-i faci cu buna
Să-și păzească drumul lor!
Râd și sar într-un picior,
Se-nvârtesc și țipă-ntruna
Mai cu zor.

Baba și-a uitat învățul:
Bate,-njură, dă din mâini:
- "Dracilor, sunteți păgâni?
Maica mea! Să stai cu bățul
Ca la câini!

Și cu bățul se-nvârtește
Ca să-și facă-n jur ocol;
Dar abia e locul gol,
Și mulțimea năvălește
Iarăși stol.

Astfel tabăra se duce
Lălăind în chip avan:
Baba-n mijloc, căpitan,
Scuipă-n sân și face cruce
De Satan.

Ba se răscolesc și câinii
De prin curți, și sar la ei.
Pe la garduri ies femei,
Se urnesc mirați bătrânii
Din bordei.

- "Ce-i pe drum atâta gură?
- "Nu-i nimic. Copii ștrengari.
- "Ei, auzi! Vedea-i-aș mari,
Parcă trece-adunătură
De tătari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Buna la toti

Insanatosire grabnica la bb care tushesc.Sa dea Domnul sa nu mai aiba nici un fel de astma.

Fetelor voi ati pus copiilor vaccinul contra gripa? A avut cineva reactie?
Caci am fost 2 zile in urma si i-am pus lui Lucian vaccinul contra gripa si Prevnar a doua doza si de atunci a devenit foarte agitat. Noaptea doarme foarte rau.

Si vroiam sa va intreb inca ceva. De vreo trei saptamini pe fata (pe un obraz) si pe mina i-a iesit bb o pata roz, uscata. Infermiera imi zice ca e de la aer uscat in casa sau ca ii iesa dintii acuma. Spuneti-mi va rog a avut cineva din bb vostrii asa ceva cind ieseau dintisorii? Sau din cauza aerului uscat in casa?

Stiu ca sunt cam multe intrebari, dar imi fac griji si nu inteleg care ar fi cauza. Am cerut ca sa-mi dea un dermatolog, dar mi-a spus ca nu are rost sa merg la el. Nu e nimica grav. Dar petele sunt numai pe partea stinga , de trei saptamini si nu-i trec.

Pupici la toti

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Mergi la inceput