Sezatoarea canadiana (37)
Raspunsuri - Pagina 15
Podeanu spune:
Merci Irina, si mortgage-ul e pe masura.
LauraB, in Quebec la sfirsit de an primesti un slip ptr banii platiti la scoala (cursuri) asa ca eu nu pastram nimic ptr cursuri.
Daca ai businessu-ul tau (nu companie incorporata) si iti incluzi in income tax veniturile si cheltuielile aferente, da, trebuie sa-ti pastrezi chitantele ptr a demonstra in caz de control.
Dana si gemenii
Voiculestii
columbiana spune:
buna fetelor,
Ira merci ca ti-ai amintit de a mea formatie care rugineste acum aici dar vad c-au raspuns best fetele; doar chitantele medicale le utilizam si noi pentru impozite ca pentru restul (scoala, gradinita, etc au ei grija sa ne trimita la inceputul anului urmator ), si cele pentru garantie;
eu am batut orasul azi, dupa Mosul lui fiu¨meu, abea astept sa-l vad cum se va bucura; este primul an (la cinci ani si jumatate), cind a inteles ca vine Mosul, si-l asteapta, se uita innebunit la @singur acasa@ si alte filme pentru copii; de azi e in vacanta pina-n 10 ianuarie, va intoarce casa pe dos;
http://community.webshots.com/user/montrealpoze
Anda Panda spune:
bai fetelor, am gasit, m-am linistit. e o replica a unei masini de pompieri din...nu mai stiu ce an. f misto. nu am rezistat si cind a venit acasa....am stat cu ele sub brad vreo 3 ore. dupa aia le-am deschis, nu am mai asteptat 25 dimi. a fost foarte, foarte incintat, si de masinuta, si de pahare.
acum..cu lasatul copiilor singuri nu stiu ce sa zic. am senzatia ca aici sint mai drastici ca in alte parti, nu se tine cont de copil, adica daca s-ar descurca sau nu singur, ci se tine cont de lege. asta e...mai nasol aici, oricum. vorba nu stiu cui... cu atitea greve...
noroc ca prislea al meu e mic-mic, asa ca...mai e pina sa stea singurel in casa. el saracutu nici in fund nu sta...hi! hi!
ana-maria nu stiu ce sa iti zic. si ...nu stiu nici unde ai putea sa intrebi. daca suni la ambasada noastra de aici imi e ca primesti un raspuns "a la romania". daca suni in ro...dai de "fratii" celor de aici. mai sint forumuri de romani in canada. incearca acolo. eu stiu de the bans, si romani in alberta. insa cu siguranta mai sint si altele. da o cautare pe google "romani in canada"...gasesti cite ceva.
iti doresc multa bafta !
si...nimeni nu stie deci unde pot sa gasesc amoniac ? sau ma las de facut prajituri ? ca..vroiam sa fac alba ca zapada si reteta e cu amonicac. oare pot sa inlocuiesc amoniacul cu altceva ?
CRACIUN FERICIIIIIT !
Mona_B spune:
Denisa, multumim de urari, si tu sa te bucuri din plin de Sarbatori, sa fii sanatoasa si voioasa si...iti tinem pumnii!
Mona
Mona_B spune:
Fetelor, eu nu stiu cand mai ajung pe forum,am intrat in febra pregatirilor,al meu sot lucreaza si azi, apoi cumparaturile si sunt singura cu toate pe cap,va urez deci tuturor sarbatori fericite, sa va bucurati cat puteti de ele, multa multa sanatate si voie buna,un Mos Craciun cu sacul cat mai mare!!
Mona
Simonna spune:
Doamnelor, cum mai stati cu cumparaturile, pregatirile, papica? Eu cica am fiert racitura miercuri, inca e in curte in kukta si asteapta s-o desfac si s-o comut in stadiul final... cind era s-o mai fac si pe aia? Miercuri cumparaturi peste cumparaturi, joi x-mas party, uite ca-i vineri si eu pic de somn, diseara daca am noroc termin si racitura cu pricina!
Si eu, ca si Mona, intru in program fest de gatit - adunat casa - cumparaturi pe ultima suta de metri, asa ca va urez un Craciun minunat, sa va bucurati impreuna cu micutii vostri de fiecare clipa!
Cu drag,
Simonna
Donia, de ne vedem sigur - sigur ne stim, nu exista, mi-am petrecut juma' de viata, ca sa zic asa, in Complexul Padina :) Stat in prima scara dinspre parc, in "blocurile cu 4 etaje". E haios cit e de mica lumea de fapt! (Ah, si, da, am fi fost colege la scoala :) )
Si, pe pariu, o sa ne intilnim si aici cine stie prin ce coincidenta!
Craciun fericit!!!!
mimitete spune:
Craciun fericit si toate cele bune voua si familiilor voastre.
Sa fiti sanatosi si fericiti.
Cu drag,
Mihaela
mimitete spune:
Lasatul copilului singur acasa tine de jurisdictia provinciala, unele lasa aprecierea la latitudinea parintelui, altele nu.
Uite ce spune Quebecul:
In Québec, it is forbidden to leave children under 12 years alone at home unattended. However, it is sometimes hard for parents who work or study to handle both their job and family responsibilities. To help these parents, the Government of Québec has set up a network of childcare centres and facilities that offer a wide range of services. Bla, bla,bla
La fel este si in Manitoba, in Nova Scotia virsta este de 13 ani care mi se pare deja exagerata...nu stiu nimic de celelate provincii.
Nu cred ca legea este "enforced" prea tare doar daca ai un vecin "binevoitor" care sa sune la autoritati.
Din fericire cred ca primeaza bunul simt.
Mihaela
Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65026" target="_blank">....38
Sarbatori fericite si La multi ani,Canada!
Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5