Sezatoarea canadiana (37)
Raspunsuri - Pagina 14
laurajr spune:
Fetelor, multumesc pt raspunsuri, i-am transmis cunostintei mele ce mi-ati referitor la cazul cu copilul in masinba . Ea spera ca daca au trecut cateva zile, poate scapa doar cu ancheta sociala, ca daca era sa-l ia, veneau imediat, nu ? Asta e o intamplare din care noi toate ne-am tras portia de spaima .
Noi doar cadourile pt copil si prieteni le-am luat, pt noi am fi vrut o antena satelit dar astia au schimbat codurile chiar pe 6 dec...ne dorim sanatate si un an bun !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
Crinia spune:
Un mare salut la toti!!!
Irao solutie foarte buna impotriva grasimii de pe aragaze este "Nettoyeur pour le Four" este aerozol in cutie galbena de la Dollar Encore.
Eu am fost cu Lucian la pediatru, dupa cum va povestisem despre 2 pete rosii (una pe mina si alta pe obraz), la care D-na medic nici mai nu s-a uitat si a prescris un unguent hormonal "Desocort" sa-l ung 3 luni. A spus ca e o eczema. Insa cred ca prea repede a trecut la un preparat hormonal si inca si pentru o perioada prea lunga. Cind am cerut sa mi se dea indreptare la dermatolog ea a spus ca nu e nevoie. Dar totusi eu as vrea sa-l arat si unui dermatolog. Poate cunoaste cineva un dermatolog bun? Va rog mult sa mi-l recomandati.
Pupici la toti
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
Ana-Maria21 spune:
Buna .Am si eu o problema de fapt nu o problema ci o intrebare:Cat dureaza sa iasa actele de la Federal pt ca cele de la Quebec au iesit sau am primt aprobarea nu stiu cum se spune.Iar dupa ce ies aceste acte de la Federal cat dureaza pana ies toate actele ?aaaaAm depus acte pt reintregirea familiei si am venit toti aici sa le asteptam cu viza turistica .Tatal meu este de 4 ani aici.Stiu ca trebuie sa iasa dar cat dureaza?E neplacut sa stai sa astepti ceva.Va rog sa imi dati si mie eu raspuns.Sarbatori fericite tuturor si un an nou fericit
Donia spune:
Crinia, unguentul pe care l-a prescris doctorita e cu cortizon si e indicat in dermatita, ceea ce am presupus ca are baietelul tau. Fetita mea a avut si ea asa ceva cand a fost bebelus si am primit reteta tot pentru unguent cu cortizon (asta se intampla in Romania la medicul de familie) si l-am folosit fara probleme, petele rosii din obrajiori au disparut repejor si de atunci nu au mai aparut. Dermatita la bebei nu e ceva iesit din comun, la fel ca si tratamentul prescris. Dar 3 luni... mi se pare mult prea mult. Eu am dat-o pe fetita doar atat cat a fost nevoie pentru ca petele sa dispara si asta a fost tot. Te sfatuiesc si pe tine sa faci la fel, 3 luni mi se par nejustificate. Iar la dermatolog cred ca merita sa mergi doar daca nu se rezolva cu cortizonul, dar cred ca nu va mai fi cazul, probabil ca vor trece eczemele destul de repede si la voi.
Ana Maria, nu am fost in situatia ta, asa ca din pacate nu am idee cat va trebui sa asteptati.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Ira spune:
Chatonel, sorry, dar am crezut ca nu mai raspunde nimeni, de aceea am sters. Merci encore une fois !
As avea o intrebare pentru economisti (Ana stiu ca e economist), chiar pt toata lumea care are o idee...
De ce trebuie sa strangem chitantele ? Eu niciodata nu am facut asta in Canada, ne trebuie la ceva ? Se returneaza taxe, sau ce anume ? Studentii au ceva beneficii la impozite ? Tot citesc si aud de persone ca strang chitante si nu inteleg de ce. Io sunt nula in domeniul asta, si tot uit sa-mi intreb colegii de la scoala, si ei cred ca ar sti sa-mi raspunda...
Merci !!!
Mon pays c'est l'hiver
chatonel spune:
cu placere, Ira :)
Sint 36 ani de cind sper la o viata mai buna pentru Romānia. Sint 16 ani de cind am crezut ca Romānia mea se va ridica din bezna in care au intemnitat-o "unii". Sint 15 ani si 6 luni de cind aripile sperantei mele sint frinte.
Vizionati si judecati singuri, voi, cei care nu stiti ce a insemnat acest zbucium....
Revedeti filmele revolutiei, voi, cei ce ati fost atunci in strada!!!
asteptati.... se baga marfa pe server... stati la coada virtuala
http://chatonel.free.fr/
carmen77 spune:
Ira, nu stiu ce sa zic, si noi am adunat chitantele anul trecut, si apoi le-am aruncat. Nu cred ca iti sunt cu nimic de folos ... oricum GST si QST return primesti de la stat ... indiferent de chitante. Alea erau utile doar la inceput sa dovedesti cum ai cheltuit banii de cand ai intrat in Canada ... daca aplici pentru social ... in rest noi am tinut doar chitantele pe lucrurile mari, unde avem garantie ... cele de mancare ... etc .. direct in cosul de gunoi. Poate gresim noi ... nu stiu ... poate ne lumineaza altcineva .
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003
Podeanu spune:
As avea o intrebare pentru economisti (Ana stiu ca e economist), chiar pt toata lumea care are o idee...
De ce trebuie sa strangem chitantele ? Eu niciodata nu am facut asta in Canada, ne trebuie la ceva ? Se returneaza taxe, sau ce anume ? Studentii au ceva beneficii la impozite ? Tot citesc si aud de persone ca strang chitante si nu inteleg de ce. Io sunt nula in domeniul asta, si tot uit sa-mi intreb colegii de la scoala, si ei cred ca ar sti sa-mi raspunda...
Merci !!!
Irina, sa-ti raspund ca si eu sunt in domeniu. Nu ai de ce pastra chitantele ptr impozite decit daca: ai facut donatii, ai suportat cheltuieli medicale. Returul de GST/QST (in caz ca ai dreptul) ti se da automat in functie de nr de pesoane din familie, nu e conditionat de cit ai cheltuit tu.
In rest chitantele trebuie sa le pastrezi in caz ca se intimpla ceva cu produsul si il returnezi.
Si eu le-am pastrat in primii ani, si apoi au ajuns la gunoi.
In alta ordine de idei, si eu imi las copiii singuri in casa de cind au inceput clasa a IV a. Adica se intorc cu autobuzul scolar la 15.45 si pina vin eu la 18.00 intra cumintei in casa (cheia de git) isi incalzesc la microunde ce le-am pregatit eu de cu seara, ma suna imediat ce au intrat pe usa, si isi fac lectiile singurei.
Prin jurul meu vecinii stiu , si au fost f draguti sugerind ca pot veni la ei in caz de ceva.
Teoretic stiu ca nu ai voie sa-i lasi singuri pina la 12 ani, dar practic, daca nu ai incotro ( cu atitea zile de greva si pedagogice) ce faci?
Si mai depinde si de copiii. Denisa e f matura ptr virsta ei. Isi sterge praful in camera ei, si la noi, spala vasele (citeodata) si ar vrea sa o las si sa dea cu aspiratorul, dar nu vreau eu.
Si bineinteles sta cu gura pe Edi cind face ceva rau, si imi si spune cind vin acasa.
Azi e ultima mea zi de munca pe anul asta, mi-am luat liber, ca si copiii au liber 2 saptamini.
Va urez un Craciun fericit, linistit si Anul care vine sa va aduca toate implinirile din suflet.
Dana
Dana si gemenii
Voiculestii
Laura B spune:
Ira, nu stiu cum e in Quebec dar mie, in afara de cele mentionate deja de Dana, stiu ca-mi sunt utile si chitantelele de la scoala, pentru ca la taxe pot sa deduc ceva bani. In plus, cum Andrei a lucrat si pe contract citiva ani, a pastrat si "arhivat" chitante de la cheltuieli justificabile pentru meseria lui (acum adevarul e ca noi cam pastram tot, iar cand se apropie taxele le sortam pe categorii pe cele utile).
Nu stiu cum voi sta cu timpul azi-maine-poimaine, asa ca va vreau sa urez acum toata lumea un Craciun fericit si numai bine!
Laura
Ira spune:
Dana, v-am vazut pozele de la noua casa si m-am socat ! E superba ! Felicitari !!!
Fetelor, merci mult de raspunsuri, macar acum nu am de ce sa ma intristez ca chitantele au mers direct la cos !
Mon pays c'est l'hiver