bezele

bezele | Autor: corinadana

Link direct la acest mesaj

Fetele ajutati ma si pe mine!!! Am fost intr o zi la un magazin aici in SUA si am constatat ca 5 bezele costa 6$. Si m am gandit eu ca o romanca ce sunt! De ce n as face eu bezele ptr fetita mea. Problema mea este ca nu cam stiu cum si Raluca mea vrea bezeleeeeeeeeeee

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maimutzica spune:

Uite aici cateva retete de bezele...sper sa te ajute...


http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=7676
http://www.reclamaaaa/forum/index.php?showtopic=9087


Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Retele de bezele de pe culinar is f bune, am incercat si eu si mi-au iesit, dupa cativa ani de incercari nereusite. Toata cheia era sa bat albusurile pe baie de aburi ... un secret mic si f important. Mi-au iesit o splendoare.

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Multumesc fetele!!!! Azi o sa fac bezele ptr puiuta mea!
Va pup mult! Pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

uite aici:

Bezele cu nuci

Ingrediente:
3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50 g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet.

Preparare:
Se bat albusurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald, cu vasul in bain-marie, 10 minute la rece, pana cand albusurile se intaresc in asa fel incat sa nu curga de pe tel si sa aiba un luciu sidefiu. Cand sunt aproape gata, se adauga 1/2 lingurita zeama de lamaie sau otet. Pe o tava de la aragaz sau pe dosul unei tavi de tabla se asaza o hartie alba care se unge cu un strat foarte subtire de unt. Pe deasupra se pun cu spritul gramajoare de albus nu prea mari, cu distanta intre ele. In fiecare se infig cate 3-4 bucatele de nuci. Se coc la foc domol. Cand albusul incepe sa se intareasca, se acopera cu o foaie de hartie, ca sa nu se rumeneasca. Bezelele trebuie sa fie coapte astfel incat sa nu se ingalbeneasca.






Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

sau simple:

Bezele simple

Ingrediente
3 albusuri, 1 dl (100 g) zahar

Mod de preparare
Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pina se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor. Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.







Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Patricia tie zici ca ti-au iesit bezelele asa? Fara sa le bati la aburi? Nu de alta, dar eu am ani de zile de cand tot incerc sa-mi iasa bezelele, si pana acum am incercat o gramada de variante. Si mi-a iesit una singura, dar presupune sa bat albusurile 30 min pe bain marie

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karisma spune:

Liliana, am vazut in albumul tau niste poze cu torturi de bezea si arata super bine.Recunosc ca am facut o singura data o prajitura cu foi din bezea si nu mi-a iesit extraordinar.Dar pe atunci nu stiam secretul asta cu baia de aburi....si acum m-as risca sa incerc un tortulet.. sunt preferatele mele.
Te rog sa imi dai si mie o reteta daca esti draguta.merci

karisma

Mergi la inceput