Aluat de pizza
Nu stiu daca a mai fost postat un astfel de subiect - probabil ca da - insa va rog sa ma ajutati cu o reteta de aluat de pizza,cat mai rapid si mai usor de facut.
Eu fac aluat de insa simplu,ca un aluat pentru paine,adica faina,drojdie,sare si apa.Las la dospit si pe urma il intind cu mana in tava.Este gustos,insa la mijloc ramane crud.Sa mai zic ca de obicei fac pizza la cuptorul cu grill si nu in cuptorul aragazului.Probabil ca si faptul ca pun multe peste aluat ,la copt...poate duce la aceasta "neplacere"?Oare trebuie sa pun un pic inainte coca in cuptor ,singura,sa se coaca putin si pe urma sa adaug restul de salam,rosii,ciuperci,cascaval,etc.?
Va multumesc anticipat si va doresc numai bine!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Raspunsuri
osna spune:
buna ana
uite reteta mea de pizza,am scris-o mai demult aici si care imi reuseste de fiecare data.
Aluat:
250ml apa calda
1cub drojdie
3linguri ulei
Sare
450g faina
deasupra:ce vrem
eu intind aluatul foarte subtire,pun ketchup si apoi salam,alea alea.si il coc in cuptor vreo 30min.depinde si cat de mare este tava.
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
Ana68 spune:
Osna,saru-mana!Ingredientele astea le folosesc si eu,insa nu stiam cantitatile,eu pun la ochimetru.Multam' fain de cantitati!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
ancutzathree spune:
ana si focul prea mare poate fi o cauza . . .
anca &alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">POVESTEA NASTERII
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex
IoanaM spune:
Aluatul trebuie lasat sa creasca 30 min dupa ce e pus in tava cu toate ingredientele. Eu asa stiu!
lgireada spune:
Super! Multumim de retete, si eu mai aveam probleme uneori cu blatul de pizza, ba prea ars, ba prea crud. Nicicum nu era bun, dar de obicei am folosit blaturi din comert si atunci imi iesea fara probleme.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos
osna spune:
ioana daca-l pui in tava si-l lasi la dospit 30min va iesi gros.am incercat si eu schema asta.dar personal nu-mi place.
eu il las sa creasca bine inainte de a-l intinde in tava,in intind subtire si atunci este mai crocant.
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
mamica gen spune:
Ana68, asa fac si eu aluatul (asa cica se face si in Italia, zice soacra-mea care viziteaza des respectiva tara...).Il las la crescut in castron nu dupa ceas, depinde cat de cald e in bucatarie, pana devine superpufos ca la gogosi/paine (cateodata chiar depasesc masura si prinde o crusta).
Eu o data pe saptamana am in program desfatare cu pizza (de toate neamurile). Vorba ta de vreo luna imi iese cam crud (mentionez ca de 5 ani activez in "domeniu"). Stand acum sa ma gandesc coincide exact cu momentul in care am inceput sa ung aluatul cu sos de rosii (intai pun ceapa calita pe tot aluatul)-tot de la socrela stiu. Dupa aceea rad un pic de cascaval pun restul de ingrediente, rad iar cascaval/mozzarela.
O bag insa la cuptorul aragazului, la mijloc, foc potrivit, cuptor incins in prealabil.
Mai sa fie, coincide si cu momentul in care am schimbat faina Dobrogea 000 sau cea de cozonac cu Pic...
Prin excludere practica o sa vad unde-i buba.
PS: noroc cu tine ca altfel nu ma omoram ce si cum...
Gen si Robert 2 noiembrie 2001
Ana68 spune:
Dragelor,va multumesc la toate de sfaturi si sugestii....Sunt super binevenite si sa stiti ca le-am scos la imprimanta si le-am pus la dosarul meu de retete!
Pupici si sa aveti parte numai de bine!
PS.Gen,pare tare apetisanta reteta mamei tale...Cu proxima ocazie o construiesc si eu.....Pupici!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Deanny spune:
Fetelor, eu de obicei cand fac pizza, trec inainte pe la o brutarie si cumpar aluatul de la o paine-doua (necopt evident) si scap de preparatul aluatului acasa, care nu prea imi iese...
dana p. spune:
Va scriu si eu reteta mea de blat de pizza, pe care am luat-o dintr-o carte cu retete de pizza.
La o cana de apa incalzita de 250 ml pun un cubulet de drojdie topit in prealabil cu 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de sare si 2 linguri de ulei se dizolva bine dupa care se rastoarna intr-un castron si si pune faina cat cuprinde,aluatul trebuie sa fie tocmai bun de intins cu sucitorul nici prea moale, nici prea tare.Eu am tavi de pizza ca cele de la pizzerie rotunde si dupa ce creste aluatul in castron il intind in tavi si-l mai las sa creasca pana tai toate ingredientele, pun sucul de rosii si toate celelalte si gata, asta-i pizza care o fac eu.
Mi s-a facut o pofta
Dana
Poze