Bebelusi de mai-iunie 2005 (37)
Raspunsuri - Pagina 2

pisik 4ever spune:
ioanailincam, nu ma supar, mai, ca nu am exclusivitate la bursuci... doar ma miram si eu ca a mai aparut un bursuc la orizont, ca mie mi se parea rar de dat asta porecla la copil... dar cum spui si tu... bursuc la bursuc trage!!!
You're unique. Just like anyone else.... si
bursuca 08.05.05

monicica spune:
ChrisDun nu stiu ce e BCG...nu cred ca i-au facut in maternitate..ce e BCG? In rest si eu am copiat prima pagina a caietului lu' bebe cu vaccinuri si controale.
Stiu ca s-a discutat mult aici da' mi-a intrat pe o ureche si mi-a iesit pe alta ca la vremea aia nu ma interesa de nu stiu ce masinarie desteapta de facut papica ... un aparat care face totul...ziceti-mi please si mie inca o data cum se cheama si de la ce firma e.
o seara buna
Monica

Tdi spune:
ChrisDun - scuza-mi ignorantza da' ce-i ala BCG??? sunt in ceatza...aici in maternitate nu se face nici un vaccin, cu exceptia hep.B daca mama e infectata.
Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

andreea.a spune:
Raspund rapid ca am citit pe diagonala (deh, ne pregatim de baita).
Monicica - eu fac abdomene multe, multe. Si normale, si in "lateral" cum ar veni, nu stiu exact cum sa-ti explic, dar cred ca stii si tu ce zic.. Le fac cu prietena mea, Cindy. Adica de acolo le-am invatat, ca de facut acum fac ceva mai multe decat face ea pe dvd.
Deci Tdi - eu ma declar prietena cu Cindy inca. Asta pana nu m-o apuca lenea, care ma tot incearca. Dar pana acum n-a invins!
Va pup pt moment si revin dupa baita, un pic mai obosita dar cu un Pitic adormit!
Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Tdi spune:
Fetelor, sa va zic cu dentitia ca am intrebat pediatrul...cica primul dinte apare intre 0 si 22 de luni! desigur sunt cazuri rare inainte de 4-5 luni si dupa un an dar nu e nimic anormal, sunt bebei care se nasc deja cu un iepuras sau chiar doi!
Fetita unor prieteni a avut primul dinte la 14 luni, cam tot atunci a inceput si sa umble fara sprijin si sa zica mama...mi se pare cam tarziu dar fiecare bebe e diferit si fiecare cu ritmul lui.
Alyssa de vreo 3 zile trancane intruna, zice foarte clar tata si tati...faza-i ca fata mea e italianca si ar trebui sa zica papa' ca sa se bucure tata-su, deci n-am facut nici o branza!. Facem progrese si la miscari, se intoarce singura pe toate partile si se ridica in fundic, (face abdomene in locul meu
), sta bine in picioare dar nu se stie sprijini cu manutele nici sa se agate de ceva ca sa se ridice. Are si tentative patrupede dar nu prea ii iese figura!

Tdi spune:
Mai...sa va zic ce-am facut azi ca stau cu musca pe caciula, vorba aia, ma simt cam aiurea si nu am cu cine vorbi...plus ca e si un subiect cam delicat, in fine...voia sa vina maica-mea incoace duminica urmatoare si i-am zis ca nu suntem acasa, cica plecam in concediu la munte . As vrea sa vina si sa ne vedem, mai ales s-o vada pe asta mica dar m-a secat rau cu niste chestii si parca n-am chef de ea, mai ales ca se auto-invita de fiecare data, plus ca mi-e si frica sa aduca ceva virusi de sezon, mai ales ca e epidemie in RO. Ce ziceti...am dat cu batzul in balta, asa-i?

ioanailincam spune:
Ce de lume noua - adica veche, dar care a revenit in peisaj! Daca se intorc si Elisor si Gusta (dar si Lucas, Micky) totul e perfect Ah, ce-mi place cum au reinviat spiritele ca innebunisem ultimele 3 zile cu cate 2 mesaje in jumate de zi.
Sa o iau metodic.
Mey, asta cu acidul citric se pare ca e teapa, nu e cancerigen. Am citit aici pe forum (dar nu mai stiu unde, dati o cautare) ca a fost o greseala de traducere (din germana, daca nu ma-nsel). De fapt acidul citric se regaseste bine merci in stare naturala in toate fructele si este vorba despre vitamina C. A, uite am gasit, dar e in engleza (e luat din pagina 2 de la subiectul Da no ne mai aburiti atata cu reclame mincinoase).
"The most versatile and widely used organic acid in foodstuffs, citric acid is a colourless, crystalline organic compound, belonging to the family of carboxylic acids.
It is present in practically all plants, and in many animal tissues and fluids, but it is in particularly high concentrations in lemons and other citrus juices and many ripe fruits.
First isolated in 1784 from lemon juice, by the Swedish chemist Carl Wilhelm Scheele, citric acid has been used as a food additive for over 100 years.
It is normally manufactured by fermentation of cane sugar or molasses in the presence of the fungus Aspergillus niger, but it can also be obtained from pineapple by-products and low-grade lemons.
Its use as a food additive is wide and varied - as a synergist to enhance the effectiveness of other antioxidants; as a sharp-tasting flavouring; as a sequestrant in foods it combines with the naturally occurring trace metals to prevent discolouration and in wine production it combines with free iron to prevent the formation of iron-tannin complexes which cause cloudiness; in brewing to reduce excess losses of sugars from the germinated barley; to create an acidic environment to discourage the growth of certain bacteria, yeasts and moulds and in cheese making it produces a faster and more consistent method of producing the necessary acidic environment for the enzyme activity than the traditional souring by lactic acid caused by bacteria.
Because of this versatility it can be found in a wide range of products, including non-alcoholic drinks, bakery products, beer, cheese and processed cheese spreads, cider, biscuits, cake mixes, frozen fish (particularly herrings, shrimps and crab), ice cream, jams, jellies, frozen croquette potatoes and potato waffles, preserves, sorbets, packet soups, sweets, tinned fruits, sauces and vegetables and wine.
Recorded problems are that it can be a local irritant and in large amounts can cause teeth erosion.
However there have been erroneous reports that it is a major cause of cancer. It is thought that this has been brought about by misunderstanding and confusion over the word Krebs.
Citric acid is one of a series of compounds involved in the physiological oxidation of fats, proteins, and carbohydrates to carbon dioxide and water.
This series of chemical reactions, which is central to nearly all metabolic reactions and the source of two-thirds of the food-derived energy in higher organisms was discovered by the German-born British biochemist Sir Hans Adolf Krebs. He actually received the 1953 Nobel Prize for Physiology or Medicine for the discovery, and as well as being known as the tricarboxylic acid cycle (its correct name), it is also known as the citric acid cycle or the Krebs cycle.
Hence, citric acid is fundamental to the Krebs cycle and Krebs is the German word for cancer!"
Eu tind sa cred ca e adevarat, asa ca nu imi mai fac probleme si mananc - oricum, mai toate produsele "de oameni mari" il contin.
Anky - nici pozele tale nu am putut sa le vad. ZIce ca e prea ocupat locul ca sa ne dea voie si noua sa vedem.
ChrisDun - eu am luat canita cu cioc de la Primii Pasi - e ieftina (vreo 35.000) si buna. Si e si frumusica pentru ca are capacul rosu si 2 ursuleti la fel. Deocamdata i-am dat doar apa ANei cu ea ca ii cam scapa pe la colturi lichidul si n-as prapadi bunatate de suc/lapte (plus haine murdare) cu ea. Poate mai incolo sa aiba puterea sa asimileze debitul atat de mare.
Margott - succes maine la vaccin! SI ANa se ffreaca la ochi inainte sa adoarma cu orice prinde: paturica, jucarii de plus si chiar cu mana mea. Iar de dinti nici pomeneala, desi roade tot ce prinde si baleste-n balamuc. Uite la asta nu m-am gandit ca poate ii este sete noaptea de da ca agitata din picioare si la fel, cauta suzeta, desi uneori dupa ce mananca la 4-5 adoarme fara ea. O sa iau si eu un biberon in pat, desi nu prea-i place biberonul + trebuie sa ragaie neaparat dupa ce mananca-bea ceva.
Maysa - am luat si eu olita din Cora ca era super oferta. Dar noi deocamdata nici nu stam in fundic, asa ca am incuiat-o in dulap pentru moment
Loreen - Foarte modern ai renovat. Noi am facut acest lucru acum 3 ani si deja pare demodat si decrepit. Si nu stiu cand vom mai avea bani si putere sa o luam de la capat, ca nici nu avem unde sa ne mutam, iar sa renovezi si sa locuiesti in casa e imgrozitor. Asta e!
Danelutza - zi-mi si mie te rog daca sunt scmpe jucariile in Elvetia, cele de la Vtech si Fisher Price, de fapt intai daca au ca parca nu am vazut sa aiba reprezentanta la voi. Ca se duce nasa Anei de sarbatori si ma bate gandul sa o pun sa-i ia cateva. Nu-mi fac mari sperante ca am inteles ca acolo totul e scump, dar mai stii?
Kitty - ne omoara astia cu preturile. Vorba lui Loreen, cred ca avem fete de prosti si aduc totul la niste preturi de te intrebi cum supravietuim de la o luna la alta. Si bineinteles salariile sunt invers proportionale. Asa ca lasa cadourile si vino cu borcanele, pampers si alte utilitare.
Ei si cu asta am terminat cu raspunsurile. Cred ca am scris cel mai lung mesaj din istoria forumului, dar nu se pune ca jumate e citat
.
Deci iar am ramas in plop cu morcovul, ca Mogaldea s-a trezit la 18.30, am mai tinut-o de vorba vreo 10 minute si apoi i-am dat direct cerealele, baita, laptic si somn din nou. In concluzie azi a avut doar 4 mese. Sunt f. curioasa cand se trezeste la noapte - sper ca nu vrea masa 5 pana la 12 si nici masa 1 pe data de 7 decembrie la 2.
Maine ma duc la agentie sa vad niste cucoane, parca v-am mai spus. Sunt f. curioasa ce-mi prezinta de data asta. Iar sambata trecuta am pus in cartier afise cu "caut bona", iar pana azi am primit doar 1 telefon. Oare chiar pe nimeni nu intereseaza sa faca un ban in plus? Of, ce ma streseaza chestia asta! Iar latul se apropie de par cu repeziciune.
Va las ca vreau sa ma citesc pe ici pe colo.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

pisik 4ever spune:
luluku, si aici m-am uitat pe borcanele si am gasit acid citric si zahar in continut.
tdi, bursuca zice pa-pa de e tac-su in extaz. i-am zis ca da, stie ca e el, sa se bucure omu' desi ma indoiesc tare ca bebeii asociaza ceva silabelor e care le pronunta.
You're unique. Just like anyone else.... si
bursuca 08.05.05

ioanailincam spune:
Poate va era dor de mine.
Am si eu o intrebare, poate tampita-n felul sau, dar efectiv nu stiu cum vine asta. Cum se ridica bebelusii in fund? Ca Ana face abdomene din greu, dar nu stiu daca asta e metoda sa ajung in fundic. Ma gandesc ca poate miscarea se face de pe o parte, sprijinindu-se de manute sau cum?
Teddy - nu-ti face probleme, ai luat o decizie, ai aplicat-o nu are rost sa te mai framanti. SI mie imi face mama cateodata niste faze, ma trateaza de parca as fi batuta-n cap de imi piere cheful sa vorbesc cu ea o luna, darmite sa o vad. Asa mi-a zis inainte de botez niste chestii ca de unde abia asteptam sa vina sa vada ce mult crescuse asta mica de cand plecase ea mi-a venit sa-i zic sa stea acasa si sa ma lase-n pace. Dar aste e, sunt parintii nostri, ii iertam ca si ei ne-au iertat multe si viata merge mai departe. O sa va vedeti cu siguranta de sarbatori, nu? A, si ca fapt divers, azi-noapte am visat-o pe o prietena despre care stiu ca se casatorise si plecase in Italia. Oare o mai fi pe acolo? Candva am fost bune prietene, dar viata asta e asa de vitrega ca de multe ori ne indeparteaza fara sa vrem.
Pupici
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

OlgaTarziu spune:
Pe aici se da in maternitate imunne globuline-ul. Nu stiu cum e in romaneste. Oricum se da obligatoriu. Am inteles de la Kitty ca se da si optional meningita la 3, 5 si 7 luni. Binenteles ca cretinul de medic nu mi-a spus. Ca fiind optional trebuie sa-l platesti
Si eu fac abdomene in prostie si se vede. Adevarul e ca inainte de sarcina am fost scobita ca radeau prietenii de mine ca-mi sta slipul ca agatat pe doua betze. Acum am foarte putina burtica si cred ca zboara si aia cat de repede. La mine problema e fundul si aripioarele ca de acolo dau cel mai greu si culmea ca acolo se pune.
Tdi, de ce nu-i spui adevarul asa sec cum e. Cred ca e mai bine sa stie decat sa tot te chinui sa invevtezi scuze la nesfarsit.
Olga
Pozele lui Tony
Si maine e o zi