Pregatiti carnati de casa de sarbatori?

Pregatiti carnati de casa de sarbatori? | Autor: katty

Link direct la acest mesaj

Sau cumparati? Aveti vre-o reteta minune, sau reteta clasica cu carne, condimente si-atat?
Aveti vre-o reteta secreta pe care sa ne-o impartasiti? Please!!!

Catalina & Andrei(3ani)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu pana acum am facut in fiecare an la magazinul la care lucrez mi-i facea macelarul...anu asta nu-l mai avem si o sa incerc sa ma descurc singura
se pune carne porc si vita pulpa de preferinta cantitatile depinde de cat de slabi sau grasi vrei sa iasa carnatiieu fac 2kg pulpa porc si 3 kg pulpa vita se pune cam 0.5-0.7l apa minerala(asta daca nu ai niste supa de oase de vita,normal se face pun la fiert oase de vita cu morcov si o ceapa se strecoara dupa ce a fiert si se raceste) usturoi la 5kg carne 0.5kg,piper boia iute si dulce si putina slanina(depinde de gust)...de aici cred ca stii cu se procedeaza se spala matele bine bine se indeparteaza cele care sunt gaurite(astea din comert asa sunt)sau se leaga cumva ca sa nu folosesti partea gaurita si se pune umplutura in masina de tocat si cu tubul pentru carnati se umple....
foarte important...carnatii se lasa la uscat pe sarma min 2 zile sa se scurga toata zeama din ei ....apoi daca ai cum sa-i afumi bine...daca nu ori ii bagi la congelator ori ii pui la borcan prajiti si torni untura aia acolohai ca nu mai pot salivez aici...mai vb


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

nushulico....ce vb tu acolo ...ca tin post...da ma tin tare .
ai mei parinti fac in fiece an si au tabieturile lor...reteta e tot cam ca a nushulicai, doar ca tata, mare amator de carne de oaie, pune si 1 kg de carne de oaie si sa stiti ca-s f buni ...ei ii afuma si sunt super, nu mai spun cum miros....

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

ioiiiii ce buni sunt si cu carnitza de oaie face bunicu'


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inga spune:

Fetelor,dar ce mate se folosesc?Ca as face si eu,dar am mancat de la cineva anul trecut si matele pur si simplu nu le puteai mesteca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Inga, vezi ca se gasesc mate la magazinele de carne, curatate gata, sunt de oaie, mai subtiri ca diametru sau de porc mai mari in diametru. Daca sunt bine curatate, sunt comestibile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inga spune:

Multumesc mult aime,chiar am vazut la Cora dar nu am luat de frica sa nu nimeresc "din alea tari" .Habar n-aveam ca secretul consta in curatarea lor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Eu matele care mi-au ramas anul trecut le-am pus in congelator. Or mai fi bune?
Nushulica, chiar ca-mi lasa gura apa! Oricum e altceva fata de cum i-am facut eu anul trecut! Ptr. afumat banuiesc ca trebuie o camera speciala ca la tara. Alfel nu se poate?

Catalina & Andrei(3ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eu am vazut si oameni care afuma in fata blocului intr-un butoi din ala de tabla fac o gaura pe deasupra si fac foc....ma rog nu stiu exact dar cel mai bine ar fi sa ti-i afume cineva de la tara
matele din congelator sigur sunt bune doar ca trebuie lasate sa se dezghete foarte bine ca sa nu se rupa
spor
eu fac saptamana viitoare carnatii azi mi-am luat carnea matele si condimentele dar nu am timp we asta


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

m-am razgandit fetelor fac carnatii astazi


Mergi la inceput