Masina copil- electrica sau cu pedale

Masina copil- electrica sau cu pedale | Autor: anacami

Link direct la acest mesaj

Buna,
ne gandim sa-i cumparam copilului o masinuta electrica/pedale de Mos Craciun.Suntem cam indecisi:ce masina, daca merita/nu.
Poate ma ajutati cu experianta voastra.

Probabil ca o sa o foloseasca afara din primavara, cand va avea in jur de 2 ani, pe strazile din Bucuresti.
Ma intereseaza cum a fost la voi,cum v-ati descurcat cu ea afara; poate ajunge copilul cu ea in parc sau trebuie sa i-o caram noi pana acolo?
Ca tip: electrica sau cu pedale?
Si ca marca avem dubii; am vazut la Biemme, Peg-Perego; aveti si alte sugestii? Unde putem gasi?

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Noi avem electrica, dar nu am reusit sa o folosim decat prin casa (si inca rar) pentru ca:
1. e foarte grea, imi este aproape imposibil sa ma car cu ea si un copil de mana, si absolut imposibil sa trec strada cu ea si cei doi copii din dotare
2. Matei s-a plictisit de ea aproape imediat dupa ce a primit-o. Singura parte pentru care interesul a ramas viu mai multa vreme a fost instalatia de zgomot - si sa vezi ce misto e sa te scoale sirena politiei in fiecare dimineata
3. bateria tine putin si eu uit sa o incarc
Asa ca ne-am procopsit cu o magaoaie inutila si care ocupa mult spatiu.
Masinuta cu pedale nu avem, in schimb pot spune ca o tricicleta solida poate sa fie in topul preferintelor timp de cativa ani - la inceput ca alternativa de carucior si mai tarziu pentru pedalat.

“If you treat people like idiots, they will behave according to the rules, and nothing else. But if you give them responsibility, they will know how to use it.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Buna Camelia,

noi am luat tot o masinuta,dar nici electrica (mi s eapre ca o masinuta electrica incurajeaza sedentarismul si nici nu dezvolta ceva anume,copilul nu misca,este pasiv) si nici cu pedale ( mi se pare prea devreme sa poate coordona picioarele in miscarea de apasare). De accea am luat un bobby Car, asta http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B0002HWZK4/qid=1133875414/sr=1-11/ref=sr_1_11_11/302-0224570-6490445 care o ajuta la echilibru, face si miscare, coordonarea mana-picior,etc. In plus este si foarte usoara,pot sa o iau intr-o mana (e de plastic) si aici mai toti copiii au un BobbyCar si se incing la tot felul de concursuri cu ele,e cool :) . Pot sa-i atasez o bara d eimpins sau o sfoara de tras in cazul in care nu mai are chef de dat din picioare :)

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si eu sunt de acord cu ce a spus LAura...
Noi am avut un "ride-on" cum spune Laura, in forma de locomotiva cu care se mai joaca si acum la 3 ani...
Si i-am mai luat un tractor cu remorca, cu pedale, dar de abia la 2,3 ani a inceput sa dea la pedale si de abia acum la 3 ani merge foarte bine pe el...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Fi-miu a primit la 1 an o masinutza ca cea din link-ul Laurei. A fost super incintat de ea, o luam si in parc, si acum mai merge cu ea prin casa (are 4 ani jumate), inca sta la loc de cinste in sufragerie.

Asta vara cind a implinit 4 ani eu as fi vrut sa ii luam una electrica, dar sotul meu nu a fost de acord , am intrebat pe strada parintii unui copil care aveau asa ceva si ne-au spus ca nu e prea puternica ca sa treaca de usoare denivelari (adik o strada neasfaltata- ca a noastra), ca bateria tine putin etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

multumesc pt. raspunsuri!
si Sebastian are o masinuta de plastic pe care o folosim in casa (cred ca se poate si afara), este asemanatoare cu asta http://www.chicco.ro/_12luni+/jucarii_masinuta_modo.htm

El este "pasionat" de masinute, si de aceea ne gandeam ca ar fi incantat sa-i luam una mai mare; si daca tot trebuia sa-i cumparam un cadou de Craciun...

Initial ma gandeam la asa ceva http://www.pegperego.com/showPage.php?template=products&id=120&masterPage=prod_vbat.html&search=48
Intr-adevar, nu stiu daca se merita, sunt si pentru 3-8 ani.

Intr-o zi ne-am intalnit cu un baietel pe strada cu o masinuta, dar avea pedale (intra inauntru cu totul si acolo avea si pedalele-nu pe exterior).Baietelul a fost dragut, l-a lasat si pe el vreo cateva minute.Cand a fost sa-l scot de acolo s-a "invinetit" de suparare, l-am dus direct acasa, ca nu ma mai intelegeam cu el.De asta as fi vrut sa-i cumpar si lui o masina pe care sa o conduca.Apropo, nu a ajuns la pedale, dar s-a descurcat el , impingea cu piciorusele si lua curbele ca un adevarat profesionist...

Poate o sa-i cumparam anul viitor...mai vedem daca o sa fie cuminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

Noi i-am cumparat fetitei o motocicleta electrica de la Peg Perego .Bateria tine destul de mult ,dar e dificil de traversat cu ea ca e greoaie ,cel putin pt mine ca nu las copilul sa traverseza pe ea.

,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,

Dana

Mergi la inceput

Camelia,am vazut poza cu masinuta de la PegPerego si am ramas !Pai daca voi la un an jumate vreti sa-i luati asa ceva, oare ce o sa-i luati pe la 5-6 ani ??? Incep sa ma simt prost cu masinuta noastra de plastic si jocul cu bile

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Glumeeaaamm,sper ca s-a inteles :)
M-am intors sa intreb cat costa in RO masinuta aia? Aici costa 160 € , prima oara am crezut ca e vreo 300,asa arata de beton!

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Laura, unii parinti sunt mai nebuni/nesabuiti si uneori trebuie adusi la realitate!Poate daca mai slabesc vreo 20-30 kg intru si eu in categoria de greutate , si sa vezi batalie pe ea!
Sincera sa fiu, sotul a fost primul care a pomenit de o asemenea "jucarie"...

Aici costa destul de mult (vreo 12-13 mil!), dar sper sa o pot cumpara direct din Italia (cand o fi/ daca o fi cazul); pe unele site-uri de acolo le-am vazut pe la 200-210 euro.

Mergi la inceput