Miresele anului 2006 (29)
Raspunsuri - Pagina 27
contactnicole spune:
Promis!M-am uitat!M-am Zapacit!
Nu pricep eu ce e aia dar citez exact: pe 17 iunie este Odovania Praznicului Pogorarii Sfantului Duh. Daca nu e praznic e ajunul praznicului si tot nu-i bine.
Cred ca doar preotul poate sa va lamureasca.
Va pupic!
Nickidutza
"Cuvintele sincere nu sunt intotdeauna elegante;Cuvintele elegante nu sunt intotdeauna sincere!(Lao Tzi)"
Rallu spune:
quote:
Originally posted by contactnicole
Promis!M-am uitat!M-am Zapacit!
Nu pricep eu ce e aia dar citez exact: pe 17 iunie este Odovania Praznicului Pogorarii Sfantului Duh. Daca nu e praznic e ajunul praznicului si tot nu-i bine.
Cred ca doar preotul poate sa va lamureasca.
Va pupic!
Mai nici in DEX n-am gasit ce naiba inseamna "odovania".
Eu stiu sigur ca pe 18 este lasata secului...asta o fi insemnand ca e si praznic?
Mie preotul la biserica (care nu stia sigur cand e postul Sf.Petru si Pavel) mi-a zis ca daca nu e in post, e ok. Nu mi-a zis de nici o odovanie.
Ma indoiesc ca o sa fie vreo problema dar o sa incerc sa aflu ca sa fiu mai sigura.
17 iunie 2006
Diverse pentru nunta
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Rallu spune:
Fetelor, scotocind prin calendare iata peste ce am dat:
(nu e vorba de 2006 dar vroiam sa ma lamuresc ce e cu "odovania")
- 1 S februarie Inaintepraznuirea Intampinarii Domnului
(deci ajunul praznicului)
- 2 D februarie (#8224;) Intampinarea Domnului
(chiar praznicul)
- 9 D februarie Odovania Praznicului Intampinarii Domnului
Prin urmare, orice ar insemna odovania, e clar ca nu e sinonim nici cu praznicul si nici cu ajunul lui (in cazul de fata fiind chiar mai tarziu decat cele doua).
17 iunie 2006
Diverse pentru nunta
"Nu conteaza ce ti se intampla in viata ci conteaza cum reactionezi la tot ceea ce ti se intampla."
Rallu spune:
Mda...m-am lamurit cat de cat: odovania este ceva (inca nu stiu ce semnifica) care vine dupa praznic, cam la o saptamana din cate am putut eu sa-mi dau seama.
Cred ca am analizat praznicele din vreo 3 calendare :))))
Prin urmare chiar nu e nici o problema.
Aaaaa....am uitat sa va spun ca maine plec la munte.
Desi imi pare rau ca n-o sa vin la intalnire sunt foarte bucuroasa ca scot nasucul la aer.
Parca mai aveam ceva sa va zic....hmmm...
Mi-am adus aminte, dupa vizionarea unor DVD-uri, cred ca am si cameraman (mai urmeaza sa punem la punct niste detalii).
Mie mi-a placut foarte mult si, cu mici modificari, batem palma.
17 iunie 2006
Diverse pentru nunta
a.cicel spune:
Neatza fetelor
Abia m-am trezit azi-dimineata. Si mai e si vineri...Si eu tot singurica Iubi numai maine vine acasa, in cel mai bun caz. Iar in cel mai rau...inainte de Craciun. De cand a plecat de acasa s-au schimbat ordinele de 3 ori.
Eu sper ca poate totusi sunt insarcinata, ca nici azi nu mi-au venit uratii. Am luat un test si maine il fac. Dar azi merg si la medic sa imi dea o trimitere la policlinica sa fac toate analizele posibile. Asa ca saptamana viitoare voi alerga prin policlinica.
POZE
dyadya spune:
Neata! Ia fiti atente aici, toate care aveti nunta pe 17 iunie. Am primit ieri de la un elev, al carui tata este preot, un calendar crestin ortodox pe 2006, tiparit, citez, " cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Teoctist". Aici scrie clar la "nu se fac nunti": Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel(19- 28 iunie). Deci considerati subiectul inchis din mom ce in calendarul tiparit de Patriarhie scrie clar ca postul incepe pe 19 iunie. Preotii care nu s-au lamurit inca sa puna mana sa citeasca cele tiparite chiar de "sefii" lor!!!
Deci, liber la nunti!!!
a.cicel spune:
Cum va puneam...s-au schimbat ordinele de 3 ori pt iubi. Ei bine, in dimineata asta au primit un nou ordin si abia duminica vine iubi acasa (probabil). Cred ca tot de Craciun ajunge. As spune ceva de armata romana, dar ma abtin.
POZE
Rallu spune:
quote:
Originally posted by dyadya
Neata! Ia fiti atente aici, toate care aveti nunta pe 17 iunie. Am primit ieri de la un elev, al carui tata este preot, un calendar crestin ortodox pe 2006, tiparit, citez, " cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Teoctist". Aici scrie clar la "nu se fac nunti": Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel(19- 28 iunie). Deci considerati subiectul inchis din mom ce in calendarul tiparit de Patriarhie scrie clar ca postul incepe pe 19 iunie. Preotii care nu s-au lamurit inca sa puna mana sa citeasca cele tiparite chiar de "sefii" lor!!!
Deci, liber la nunti!!!
Saru'mana, saru'mana,
Daca e si cu binecuvantare...gata, ne-am linistit... Da' pentru sufletelul meu, asa...nu se intampla sa stii (sau sa scrie in calendarul ala buclucas) si ce e aia odovanie?
Fetelor cred ca in viata mea nu am citit un calendar in halul asta.
Citirea unei carti bune e nimic pe langa citirea "pasionala" si "palpitanta" a unui calendar.
A.cicel...si eu am patit-o luna trecuta, cand o cam bagasem pe maneca pt. rusii au refuzat sa raspunda la apel (o luna intreaga).
Pur si simplu s-au gandit ei ca vin prea des si au facut pauza o luna.
Cu fiecare zi care trecea se schimba si culoarea fetei mele, din normal, grena, verde, albastra...in final ajunsese cam neagra.
S-a dovedit doar o dereglare hormonala, fara alte implicatii si rusii au aparut linistiti, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat (cu o luna intarziere).
Deci...nu-i musai sa fie ceva de rau daca se dovedeste ca nu esti insarcinata.
17 iunie 2006
Diverse pentru nunta
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by ralu_trancu
si ce are daca e de cerb?
am mancat si eu si chiar in cunostinta de cauza friptura de caproioara. si laba de urs.
ce mi-e caprioara ce mi-e oaia sau vaca. tot de-un neam. de vaca nu ti-e mila?
http://community.webshots.com/user/trenurelu
Ba da, dar... of... eu care ziceam ca n-o sa pot transa un pui, ca stiu ca a fost mic si pufos, sa vezi acum ce-i casapesc !... morti deja, desigur... dar tot mi-e mila...
Kreliuto... ce facurati pan' la urma ?
Raza de soare
Il iubesc pe cel mai bun ! ...
dyadya spune:
Ca sa mai lamurim o dilema:
"Apodosis (Odovanie). O sarbatoare ce urmeaza unei alte sarbatori importante, la un interval de zile bine determinat. (Inaltarea este apodosis-ul Invierii, dupa 40 de zile)."
Definitie luata din Dictionarul Ortodox!
Gata, ne-am linistit?! Experte devenim, vorba lui Rallu!
Krelia, asteptam cu nerabdare un semn de la tine! S-a rezolvat conflictul?