Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (75)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Pe de alta parte, La multi ani tuturor celor care isi serbeaza azi ziua de nume!!!
Cristina multumesc de sfat! Deocamdata a trecut "problema" cu ceai de musetel, dar se pare a mai recidivat de cateva ori de cand am nascut. E bine de retinut.
Mara daca medicul pediatru este si medic de familie, bb nu mai trebuie inscris altundeva. Chestia cu medicul de familie e pentru a lua medicamente compensate/gratuite, dar te chinui degeaba, ca farmaciile nu prea elibereaza asa ceva. Eu nu am luat decat Vitamina C, care era oricum doar 5 RON.
Lavi faza tare e ca am stat la VIP - salonul 11. Poate de aceea nu veneam sa ma cheme - le era jena
Cat despre doctorita mea "super-renumita", aici m-ai lovit in punctul sensibil! In cazul meu s-a verificat zicala "la pomul laudat, sa nu te duci cu sacul". Tipa - care oricum fusese destul de rece cu mine toata sarcina - a venit a doua zi la mine, mi-a palpat burta si mi-a zis ca e totul in regula "maine ne externam" (va amintesc, eu nascusem cu o seara inainte la 18,10). In rest nimic, nimic, necomunicativa cum a fost intotdeauna. Mai sa cred ca a venit ca sa ma
"achit de datorie".
Si, colac peste pupaza, la controlul de "2 luni" (asa mi-a scris pe biletul de externare, nu la 6 saptamani) ea este in concediu prenatal, asa ca... ma descurc pe cont propriu. Eu eram oricum asa de confuza ca nu mi-am dat seama ca voi mai avea nevoie de ea. Ei, ma descurc eu, ca doar nu o fi singurul ginecolog din Bucale!

Felicia mamica Ilincai Teodora

Mergi la inceput

Stiu ca o sa spuneti ca sint nebuna, dar prefer 10 zile de travaliu si un bb cuminte decit invers…ca uneori nu stiu ce sa-I fac si ma simt atit de vulnerabila si neajutoarata…ca de ex. astazi.Of!

Ina draga, nu stiu daca cineva te intelege mai bine ca mine. Numai ca, desi a mea pot spune ca e cuminte, ma simt la fel de neajutorata. Prietenele imi spuneau ca dupa 2 saptamani te obisnuiesti cu bb, dar eu tot cu frica stau.
Si tu, Lavi, zici ca primele 3 luni sunt mai grele? Stii ce spun mamicile de sept-oct? Ca orice bbb, indiferent ca a fost cuminte sau nu,
dupa 3 luni devie f. activ.
ela27oana bine ai venit acasa!

Iau o pauza ca plange Ilinca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Fetelor, mamici de fetite, voi le-ati pus cercelusi inca din maternitate sau dupa aceea ? Interb si eu ca sa ma pregatesc, daca si voi spuneti ca e mai bine asa. (Mi-a mai spus o cunostinta ca asa ar fi mai bine).

Pupici
Camelia 37s

Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png

Poz(n)e:

http://photos.yahoo.com/camelia_marica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Dordia iu-huuuu! Bravo pt tonajul de 240!!! ma bucur tare mult! Nu trebuie sa ne multumesti atata, eu ma bucur ca ne-ai ascultat. Adica ai avut curajul sa ne asculti, nu te-ai temut ca moare bb de foame numai cu lapticul tau! Deci vezi - rezulta ca faci bine in ceea ce priveste mancatul Acuma - de plangaciosi si colicosi vezi si tu ca majoritatea sunt asa.

Mandy si pana la urma ai ramas numai pe laptele tau? In cazul asta ma bucur tare mult pentru Krisztian! (sorry, nu stiu sa pun accentul pe a)

Ripley probabil "felul tau de menstruatie" o fi vestita "mica menstruatie" cu care m-a categorisit si dr meu. Tot la 4 saptamani mi-a aparut. Mai fata, LAPTELE PRAF - cel putin asa scrie in carti si asa am citit eu prin revista Mami de nenumaratele ori la sfaturile prof Adrian Georgescu - se da numai atunci cand dupa o saptamana sau o luna, etc, se constata ca BB NU A LUAT SUFICIENT IN GREUTATE, si nu atunci cand mamei i se pare ca nu are suficient lapte. Acuma eu nu stiu care e situatia la tine, cat de mult ti-a scazut laptele, dar nu te grabi cu laptele praf! Dar greu mi-e sa cred ca brusc nu mai ai deloc. Pune-o mai des la san, mananca bine, bea multe lichide si odihneste-te, mai las-o in saracie de munca, si o sa-ti creasca iar. Dar daca ii tot completezi cu lapte praf n-o sa ceara destul de la tine.

Felicia, pai tot trebuie sa-i multumesti pt accesul in salonul VIP. Totusi a venit la tine, alti doctori nu apar deloc. Chiar, ai vorbit cu cineva, ai cotizat mai mult la moasa, sau pur si simplu te-au trimis by default acolo?

A, cu sufocatul am patit-o si eu cu Nati. O data eram la calculator si o aud ca se ineaca. Avea o moaca din aia de inecat, se tot chinuia sa respire. Am luat-o in brate si si-a revenit.

Drept e ca era culcata pe spate. De obicei cand e pe spate isi tine capul intr-o parte, din reflex. Probabil cand s-a inecat era cu capul pe spate, cu fata in sus. probabil ca s-au inecat cu saliva.

Ce poti sa faci - sa-i pui in pozitie verticala, sau cu burta in jos, cred ca e la fel de bine si sa ii bati pe spate.

Cand se ineaca - periculos e cand nu respira, nu tusesc. Dupa ce in cep sa tuseasca e bine, deja corpul lupta sa elimine acel ceva cu care s-au inecat.

Nati se ineaca deseori la supt, cand ii vine prea repede la inceput si ea e lacoma. Dar o ridic in fundulet, o bat pe spate, tuseste si ii trece.

Eu nu m-am speriat asa de rau, pt ca cu Silvia o pateam frecvent, dar cand avea vreo 7-8 luni si incepea ea sa manance bucatele mai mari. Se ineca cu ele si trebuia sa ii bag degetul in gat sa i le scot. La un moment dat am inceput sa cred ca ii place faza.

Dar Doru al tau e muuult prea panicos. Nu de acuma, per total am tras eu concluzia asta.

De cand cu inecatul lui Nati din senin am inceput si eu sa o verific mai des daca e in regula, adica atunci cand imi fac de lucru in alta camera mai trec pe la ea.

Asa ca fetelor, n-a zis nimeni ca e usor sa cresti un copil: obiseala, stres ca e bine sau nu bebicul, stres ca faci sau nu bine ce faci... iar apropo de plans si de chinul cu adormitul - voi de ce credeti ca s-au inventat cantecele de leagan? Arta de amorul artei? Nu prea....

Mai nou, unul din hit-urile casei noastre este CD-ul cu cantece de leagan interpretate de Corina Danila. Daca nu au efect la culcarea copilului macar ne linistesc pe noi; iar versurile sunt asa dragute si induiosatoare ca iti trece supararea pe bb daca eventual iti da tarcoale...

Mergi la inceput

Felicia, stii cum e faza cu bb peste 3 luni? Incep sa stea mai mult treji, sunt mai activi, dar deja le poti da o preocupare si le poti distrage atentia atunci cand plang. Dar macar nu mai plang de colicei. Iar in plus, deja poti sa te gandesti la un program noapte-zi, in care sa stea mai mult treji ziua si noaptea sa cam doarma. Oricum, bebicii trec mai des de la o stare la alta - plans si veselie.

Dar tu de ce vrei sa-i desfunci nasu cu pompita? Are muci lichizi si voluminosi? A mea are doar muci gen scamuta - adica un muc, cat o scamuta care sta lipit undeva in nara. Eu ii scot cu betigasele. face ea un pic de circ, ba uneori face si pe sufocatul (bebeii mici de tot nu stiu sa respire pe gura, stiu doar pe nas) dar e OK. Noi abem o pompita de la Nuk si nu fac mare branza cu ea asa ca am renuntat.

Gata, ma suna masina de paine ca si-a terminat job-ul. Dupa care plecam (eu cu Nati) sa o luam pe Silvia de la gradinita.

Va pup,
Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Hai ca m-am intors un piculet.Intre timp am dat un pic de tzitzi la bebe si am iesit la plimbarica.Acum doarme si sper sa o mai faca un pic sa apuc si eu sa mananc.

Lavi, da, suntem pe tzitzi , si sper sa ma tina lapticu' caci la cat e de mancacios bebe ma dispera-seamana cu taicasu'. Si se ingrasa bebelacul asta de in curand o sa-mi fie greu sa-l tin atat in brate. Maine o sa fie mai nasol caci eu merg la Cluj la medic si numai drumul o sa ne ia aproximativ de trei ore (dus-intors, cu circulatul in oras, gasit loc de parcare) asa ca maine cel putin o masa o va servi "domnul" cu biberon din lapticul pus la congelator.Asta e, nu il putem lua cu noi, caci dupa experienta pe care am avut-o in timpul sarcinii, la doctorita mea se cam asteapta la cabinet destul de mult. Sper sa scapam cat de repede se poate.
Felicia, bebe al meu se ineaca de obicei cand suge primele inghitituri de lapte. Parca e disperat asa targe de sfarc, , i se umple gurita de lapte si nu mai poate inghiti, trebuie sa-l pun in poztie verticala si eventual sa-l lovesc usurel pe spate.
De pompa ce pot sa-ti spun, noi avem una de la Chicco si sunt foarte multumita.Noi avem mucisori din aia mai vascosi, la un moment dat chiar ma intrebam daca bb a racit cumva. Mai face el circ cand vrem sa scoatem mucisorii dar in general e destul de bine.

Mandy

Mergi la inceput

Lavi locul la salonul 11 se datoreaza moasei care a pus o vorba buna ptr mine pe langa asistenta-sefa.

Ei, daca ati mai patit si voi faza cu inecatul bb-ului, ma mai linistesc! Dar, culmea e ca Ilinca era pusa corect, pe o parte, de aceea nu prea am inteles eu de ce s-a inecat. Asta e, acum fac pe bodyguardul, bine ca nu eram la baie in acel moment.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by camelia_daniela

Fetelor, mamici de fetite, voi le-ati pus cercelusi inca din maternitate sau dupa aceea ? Interb si eu ca sa ma pregatesc, daca si voi spuneti ca e mai bine asa. (Mi-a mai spus o cunostinta ca asa ar fi mai bine).

Pupici
Camelia 37s

Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png

Poz(n)e:

http://photos.yahoo.com/camelia_marica

Camelia eu i-am gaurit urechile in maternitate. Nu i-am pus
inca cercei, ca am fost puturosi si nu am cumparat inca. Nu credeam eu ca va veni chiar asa de repede bb pe lume. Operatiunea "gauritul" m-a costat 30 ROn - pret specificat chiar de asistenta si in loc de cercei a folosit ata sterila.

E mai bine sa pui cercei la putin timp dupa nastere ca au urechiusele foarte moi, sunt aproape transparente, deci nu il doare pe bb deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandra28 spune:

Hello fetele!
La multi ani la Nicusori si nicolete!
Proaspete mamici, bine ati revenit printre noi!
Joy, felicitari inca o data pt bb vlad andrei, exact asa il cheama si pe bblica al meu, stiai?
Anda, hai, se pare ca se apropie, super! Mi-am facut si eu coagulograma la synevo, dar nu ma grabeam asa ca rezultatul l-am luat mai tarziu, in cateva zile… eu zic sa te duci de acum sa-ti faci.
Ina si lavi, si eu experimentez faza cu transpiratia… yak!
Felicia, draga mea, bine ca ai avut prezenta de spirit! Si mie mi se tot pare ca da sa se inece puiul, dar pana acum nu ni s-a intamplat niciodata.

anda, mami de bb vladut
pozici cu mine
bb vladut
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62685" target="_blank"> povestea nasterii

Mergi la inceput

Mandy - super fain! Asa si Natalia - lacoma si somnoroasa - seamana cu taica-sau. Dar cat mi-am dorit chestia asta dupa Silvia care seamana cu mine - mofturoasa si insomniaca

Felicia - cu salonul -ciudata chestie. Eu am avut-o ca moasa pe moasa sefa, careia i-am cotizat destul (1 mil) pt cat s-a ocupat de mine - m-a preluat pe final. A fost foarte amabila si draguta, inclusiv zilele urmatoare cand am intalnit-o in spital. Nu mi-e clar daca nu si pe mine a incercat sa ma bage in 11. Cand m-a dus moasa la salon (era cam ora 13) prima oara am facut o halta la asistente, dupa aia a inceracat sa ma bage intr-un salon (9 sau 11 sau 12, ca 10 era de gravide) n-am retinut in care ca la ora aia nu stiam ca 11-le e mai cu mot, insa acolo tipa care trebuia sa elibereze patul nu plecase inca. Infirmiera a fos dezamagita. Apoi asistenta m-a trimis in 13, pe ala il retinusem ca acolo am stat data trecuta, infirmiera era dezamagita, incerca sa se scuze. Acolo, aceeasi poveste, lauza nu eliberase patul. Asa ca s- intors inca o data la asist care i-a dat cheia de la 14 care era gol la ora aia. Mie mi-a convenit ca eram singura la inceput. Dar peste noapte au mai adus 3 lauze si a fost misto ca a fost mai vesel, mi-ar fi fost urat totusi singura. A fost fain si ca erau toate tipe ca lumea, nu erau tiganci sau nespalate. Nasol era ca nu avea wc propriu dar ne-am descurcat.
Oricum, nevermind, nu mai conteaza! Dar lasa, ca daca cumva, printr-o minune, fac si al 3-lea bb o sa stiu eu cum sa ma orientez
-------
Felicia de fapt doctorita ta asta era important sa vada, burta, daca ti s-a retras uterul. Ce nu imi miroase insa mie a bine e ca tu te-ai dus la control la spital si ea te-a oprit sa nasti. Asta cam a declasare suna. Si nu prea era cazul, chiar daca bb era mare, totusi n-avea inca 37 de saptamani si uite ca ai avut problemute cu ea. N-ar fi crescut ea Ilinca intr-o saptamana cat sa nu mai poti s-o nasti!
--------
Despre mos: Silviei i-a adus un telefon mobil de jucarie (isi dorea mult) plus o carticica cu Aladin si Jasmine. Dar cel mai dragut a fost mosu cu mine: mi-a adus o cutie de Rafaello (ca tot n-am voie ciocolata sau bobo de cioco, asa ca Rafaello e una din putinele "bunatati coser"), plus o pereche de chilotei sexy de la IDSarieri - vorba mosului - a avut si mosu un interes in chestia asta. Plus o pereche din ciorapii mei preferati. A fost mortal mosu, s-a gandit sa ma faca sa ma simt din nou

-----------------------
A, apropo de haine, sa va povestesc patanie:
Prima oara, sa ma prezint pt cine nu m-a vazut in realitate: am 1.65, inainte de sarcina aveam 46 kile, acum am 52. Am oasele mici, asa ca acum am ceva grasime pe mine, recunosc. Plus sanii mari. Dar totusi, nu sunt foarte . De obicei purtam marimea 38, uneori 36, alteori (rar) 40. Depinde de model, producator, etc.

Patania: merg eu duminica la cumparaturi, sa-mi iau o bluza sau camasa, ca majoritatea celor vechi imi stau prea ostentativ pe piept. Ochesc o camasa, dar era 46. Intreb pe vanzatoare:
-Alte marimi nu aveti, sa-mi fie si mie buna?
-48 nu avem, iar mai mari nici nu sunt la modelul asta!

Mergi la inceput