Bebelusi de iulie-august 2005 (27)
Raspunsuri - Pagina 5
Lia2000 spune:
Buna, fetelor
N-am mai prea apucat sa tin pasul cu voi, dar acu e musai, ca vin cu o intrebare care imi roade creierii:
cat este ok sa stea BB nehranit?
A mea Gia de la o vreme se intampla sa nu manance si bea 12-14 ore, iar doctorita mi-a zis ca e ok, ca e un "individual" care asa isi face felul sau de viata. Asa sa fie oare, ca mie deja mi-este groaza de atata tipat cand sa-i dau sa manance, dar, totusi, nu-mi vine sa o las nemancata.
Sau sa incerc in loc de lapte sa-i dau mancare, ca pe asta parca o accepta mai usor? Pe de alta p[arte, ma gandesc ca ii este mai nutritiv laptele decat morcovii & CO...
CE sa ma stiu face?
joker spune:
uite ca postez si eu,o nou venita. Am nascut pe 14 august 2005, o frumusete de baietel, eduard ilie, de 56 de cm si 4.450, apgar9, prin cezariana. si nu vreau sa ma laud dar cred ca bebe al meu e campion. Voi ce spuneti?
peca spune:
lia.....si al meu bb are pauze mari de papa.....tot asa a avut o saptamana intreaga cand 12 ore nu manca deloc la 5 dupamasa si apoi pe la 5 - 5.30 dimineata....apoi a inceput iar din 3 in 3 ore si acum de cateva zile iarasi de la 5 pm la 5 am sau la 7pm la 7am....cu toate ca se trezeste noaptea si cate 1 ora si se joaca....la inceput am crezut ca se trezeste pt. papa i-am facut sticla si nu a vrut....asa ca acum il las sa se joace nici nu il mai scot din patut...si adoarme singur la loc si cand ii e foame face el scandal
si eu am intrebat odata pe aici si fetele au spus ca e ok
peca si niko
_
joker spune:
Eu stiam ca e normal sa stea nemancat pana in maxim 6 ore... dar nu ma cert cu un medic....meu sta nemancat cam 5 ore jumatate dar la greutatea lui nu cred ca e o problema. depinde si de toleranta pe care o are la un asemenea "exercitiu", toleranta care stiu ca e calculata in functie de "robustetea" pustiului sau a pustoaicei
Oana C spune:
LA MULTE LUNI copilasilor nascuti pe 1,2,3,4,5 august!!! Sa creasca mari, frumosi si sanatosi!
Noi nu am mai intrat pt ca nu am mai avut timp zilele trecute. A fost petrecerea de Craciun a departamentului in care lucreaza sotul meu si a trebuit sa imi caut ceva de imbracat; apoi au mai fost niste reduceri la niste magazinecare inchid activitatea, iar vineri am dus-o pe Eva la ora de lectura si socializare la biblioteca (pt bebelusi si copilasi pina la 3 ani) ... de unde cred ca a luat un virus de raceala ...
Ca acum are nascucul infundat si stranuta f des; ieri a fost f maraita, chiar ne enervase si pe mine si pe sot, dar seara am vazut ca era de la raceala (atunci au inceput simptomele); maninca binisor, mai rau e cu adormitul seara ... pt ca aseara a adormit pe la 11:40 pm, apoi pina pe la 1:45am s-a trezit la fiecare 15 min Si a stat atirnata de san de fiecare data cind se trezea (nu mai aveam nimic in sani, daor asa, ca sa se calmeze ea).
Azi a fost mai binisor, dar tot cu nasucul infundat si stranuturi. Am sunat la pediatra si mi-a recomandat PediaCare pt bebelusi (pt desfundarea nasucului si dureri de git), plus Tylenol pt febra (ca a facut si putina febra).
Plus problema cu dintisorii ... Acum cred ca ii sparge si al doilea de jos, plus gingia de sus este putin umflata, dar cred ca mai are de indurat cu astia)
Anis, nu stiu raspunsul la problema ta, pt ca eu nu am facut febra ... sper sa nici nu fac. Multa sanatate tie si lui Ingrid!
Albinutzza, esti teroare cu ghetutele!!! M-ai facut sa rid fara oprire citeva min . Noi nu o sa facem anul acesta; sigur la anul. Oricum, i-am cumparat Evei o gramada de jucarii in ultimul timp ... si de unde nu prea avea nici o jucarie cam acum 2 luni, acum e plina casa de toate jucariile pt bebelusi!!!
Katink, si noi avem soarele ala (daca te referi la Sunshine Symphony, de la Neurosmith). Eva se hlizeste tot timpul la el, cind il vede si il roade pe toate partile ("razele").
Cit despre intorsul pe burtica, uite cum m-a invatat terapista pt gitut sa fac: o asez pe Eva pe spate, apoi ii arat o jucarie care ii place ei f mult sau care ii atrage atentia f mult; incet-incet mut jucaria spre o parte (sa zicem dreapta), la nivelului ochisorilor ei, astfel incit sa urmareasca jucaria, sa nu o piarda din vedere (daca se intimpla asta, adu jucaria iar in fatza ei si incepi sa o misti incetisor); cind a ajuns cu urechiusa pe covor, misca jucaria spre partea de sus a capului, asa incit sa incerce sa se uite, asa dintr-o parte, deasupra capului. Atunci ea va incerca sa se intoarca pe o parte sa vada jucaria , apoi muti jucaria cit mai intr-o parte, iar fetita va ajunge sa se rastoarne pe burtica sa o vada.
Ca sa ma intelegi mai bine, imagineaza-ti un + facut de fetita cind sta pe spate, cu fatza in sus; linia de sus a + este capusorul, liniile laterale minutzele, linia de jos - piciorusele. Dupa ce o aduci sa priveasca jucaria la nivelul unei minute, traseaza un arc de cerc in unghiul dintre minuta respectiva si partea de sus a capului; asa misti jucarica.
Sper ca m-ai inteles, la cit de incoerenta am fost, dar nu stiu cum sa explic altfel. Poti sa incerci cu jucarii muzicale cu lumini sau altceva care ii atrage atentia de obicei.
Cu Eva merge super!!! Si acum se intoarce singurica de pe spate pe burtica. Bine, prefera partea dreapta, pt ca pe partea stinga e mai greu din cauza muschiului de la gitut, care nu e relaxat comple, dar ajungem acolo.
Diu, FELICITARI!!! Noi avem grija de fiecare data, sa nu se intimple "inside"
Valcampan, sint sigura ca ai luat cea mai buna decizie pt tine si pt copilas! Way to go, girl!!!
Lia, Peca ... si cine mai discuta de intervalul de masa; pina ieri, cind a inceput sa fie putin racita, Eva minca seara pe la 7-7:30pm, adormea maxim la 8:00pm (de obicei imediat dupa masa), apoi se trezea la 6:30am, papa si adormea iar pina la 8:30am si maninca iar la 9:30-10:00am; deci si ea statea cam 11 - 11,5 ore nemincata. Ziua maninca la fiecare 3 - 3,5 ore (san sau formula/max 180ml la fiecare masa, cereale cu fructe/2 ori/zi, legume 1 data/zi).
Pupici.
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Oana C spune:
Adriana, cuscra, m-ai parasit, ha? Ai plecat la frig, acum ti-e dor de caldurica de aici; da' las' ca tu ai zapada si Craciun adevarat, noi nu avem aici ...
Poze cu Eva
Oana C spune:
Despre Eva ce sa va mai spun ... ca sint atitea de spus ...
Deja stie muuulte de tot: sa apuce cu minutele foarte bine, sa mute jucarii dintr-o parte in alta, cind ii cade jucarica din minute se uita unde a cazut , sa intinda bratele ca sa o luam in brate, sa le infasoare in jurul gitului nostru cind o luam in brate, sa recunoasca biberonul si castronelul cu mincare ; vrea sa stea in picioruse o gramada, iar cind ii satisfacem "cererile" sa rida cu gurita pina la urechi.
Ii place sa ii citim carti de bebelusi (board books) si incearca si ea sa dea paginile .
Lalaie/cinta singurica atunci cind vrea sa adoarma, dar asta cred ca v-am mai spus-o, pt ca o face de pe la 2 luni
Am fost cu ea la restaurant si s-a comportat exemplar!!!
Si multe altele ....
Si este un copilas extraordinar de bun, vesel si cuminte, ca se mindreste mama cu ea
Am mai pus si poze acum citeva zile (vreo 2-3 albume -ultimele din lista).
Pupici.
Poze cu Eva
Lia2000 spune:
Oana
Eva e o dragutza, la asa apetit cred si eu ca e sanatoasa si grasunica fata!
A mea de-abia am reusit sa bea 100 ml suc mere cu jumate ceiut si cam atat...Daca mai merge asa, cre' ca ma duc iarasi la medic cu ea....ca sa ma trimita din nou la plimbare
Noapte buna!
Oana C spune:
quote:
Originally posted by joker
uite ca postez si eu,o nou venita. Am nascut pe 14 august 2005, o frumusete de baietel, eduard ilie, de 56 de cm si 4.450, apgar9, prin cezariana. si nu vreau sa ma laud dar cred ca bebe al meu e campion. Voi ce spuneti?
Campion la ce? ... ca nu m-am dumirit?
Avem o gramada de campioni aici (vezi clasamentele de pe prima pagina). ... De fapt, toti copilasii de aici sint campioni; sint campionasii nostri si ii iubim mult de tot!
Unde se incadreaza baietelul tau? Ca sa fie trecut in listuta.
Poze cu Eva
Oana C spune:
Lia, multumim .
Tu in ce zona locuiesti in Canada? Pt ca prietena mea, Adina (este trecuta si ea in listuta de iulie - 6 iulie), locuieste tot in Canada si nu prea cunoaste pe nimeni cu bebelusi de virsta Biancai. Poate va imprieteniti si va mai vizitati una pe alta
Adina, MULTE LUNI INAINTE!!! frumuselei Bianca Ioana. Sa creasca mare si sanatoasa!
17Lory, MULTE LUNI INAINTE!!! pentru Victor si Alexia. Sa creasca mari si sanatosi!
Am spor la scris acum pt ca Eva a adormit pe la 8:00 pm in seara asta; s-a trezit doar de vreo 2 ori, dar sotul a linistit-o imediat si a adormit la loc.
Tocmai a inceput o furtuna cu fulgere si trasnete pe-aici ... Ce bineee, sa mai curateasca putin atmosfera si sa mai ajute putin iarba sa creasca, prea se uscase.
Vad ca bintui singura ... Ce sa fac daca voi inca dormiti acum, iar cind va treziti voi, eu merg la culcare ...
Gata, merg si eu la culcare; nu cred ca o sa adorm, dar mai citesc putin pina mi se face somn.
Pupici.
Poze cu Eva