Scandinavii stiu DC... (88)
Raspunsuri - Pagina 8
tata lu Toma spune:
On topic :
Dragi mi-s cîntecele mele
Dragi mi-s cîntecele mele
Măi măi măi si d-aolică măi
Că simt tara mea în ele
Măi măi măi si d-aolică măi
Off topic :
Fusei cu masina cea busita a nevestei la service si ma programara pentru data de ... 25 Ianuarie 2006. Sper ca pana atunci sa vina si piesele (un far si bara fata) pe care, evident, nu le au in stoc.
Nu stiu daca isi mai aminteste cineva ca in concediu am avut un accident de masina in Grecia si ca, acolo, mi-am reparat masina a doua zi dupa accident (in urma unei programari telefonice).
Vocea patriotului nationale,
ps.Masina este in leasing si apartine firmei care detine si service-ul cu pricina.
pps.Continuati, continuati !
_
Sunt moderator dar ma tratez
Sabina spune:
da, da cura de slabit,o disecam, deocamdata tocmai am terminat o ciocolata intreaga
tatic...da da....mai,mai....
mie-mi vine sa plang la doine autentice, pe bune.Am si avut in anu 2 de facultate o profa extraordinara de folclor...mai ce analize se faceau acolo, ca la bach, va zic eu asa, ca un om mare.Deci nu numai ca ma gadila la sentiment...da si la creier domne!
adeluci-luci
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Irimell spune:
Adelutzdragutz, imi pare tare rau ca s-a pierdut Flackis. Acum i-am vazut pozele si e tare mumos, si tigrat cum imi place mie. Dar eu zic ca o sa-l gasiti, ca probabil acum e speriat si s-a ascuns pe undeva...Ai incredere ca apare el, mai plimba-te prin imprejurimi si striga-l ca poate te aude si vine...Aaa, la mina pune unguent antiinflamator si fixeaz-o cu banda elastica sa nu ti se sudeze prost ligamentele. Print e un rasfatel simpatic.
Asaaa...ca tot deschise Doruletz repriza de patriotism:
1. La subiectul cu pricina, eu zic ca lumea deja satula de manele si emisiuni 'vijeliesti', a considerat chestia cu imnul ca fiind picatura...si uite asa paharul s-a revarsat. Cred ca din cauza ca si-au spus oamenii ofurile s-a ajuns la atitea pagini, dar nu cred ca televiziunea e cea care strica natiunea, cauzele sint mult mai adinci...
Privit de aici de departe, fara a urmari emisiuni la posturile tv romanesti mai mult de 2-3 saptamini pe an, pare totusi cam mare zarva: ce mare lucru sa pui imnul pe mai multe genuri? E ca atunci cind schimbi tipul de sound la combina muzicala, cind sport, cind clasic, cind house...Daca vrei sa sarbatoresti 1 decembrie cintind imnul, poti sa-l fredonezi unde vrei, cu prietenii la o bauta, fals sau nu, pe ritm lent sau rapid, cum poti...Eu una, recunosc ca nu ma apuc sa cint imnul din patriotism, nici nu-i stiu decit primele doua strofe.
E un fenomen acum si cu muzica populara romaneasca, de au ajuns doinele etno music...Drept sa zic, eu ma bucur ca le ascult si asa, ca n-am acces la prea multa limba romana pe aici.
2. Faza cu patriotismul e durere mare...In mintea mea, exista doua tipuri de patriotism: unul care se manifesta si l-as numi patriotism activ (in categoria asta ar intra cei care incearca sa imbunatateasca sau sa schimbe ceva pentru tara) si cel care ramine latent si l-as numi patriotism pasiv.
Nu m-am gindit niciodata cum sa definesc ceea ce simt eu, dar cred ca intru in categoria patriotismului pasiv. M-am nascut acolo, iubesc tarisoara si obiceiurile noastre, desi mi-ar fi placut sa raminem daci si sa nu ne amestecam singele cu soldatii romani popositi pe acolo. Incerc sa promovez tarisoara cu istoria si cultura ei, dar mai mult decit atit nu am facut. De lupte violente, nici vorba.
Dar stiti ce mi se mai intimpla? In general nu citesc ziarele din tara, mai aflu de la voi cind mai aterizez prin poienita, si uite asa mi se sterg din memorie lucrurile urite si ramin doar cele frumoase. Asa ca varianta de Romanie povestita de mine celorlalti e cam utopica, de vor toti sa viziteze Romania...
Tata lu' Toma, ce destept e piticul...
Rayu, cum pe cei mai scumpi? Nuuuu, erau altii si mai si...Si eu zic ca Doruletz, mai intii probeaza-i pe la magazine si dupa aceea cumpara. Eu am avut surprize mari...
Nu mai bintui, gata...Pe miine!
flori cele "Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
mihaela_s spune:
Uuuuf mey, nu mai tin pasul cu voi...dupa ce in we am fost la mama, am chefuit de ziua ei combinata(zi si nume... nu nicoleta, ca va zisei ca e unguroaica...), apoi aseara(dupa toata tevatura cu mosul) am cazut cu ochii pe un film (Recrutul e numele lui si era interesant), n-am apucat sa vad finalul lui ca am adormit . Iar acum cetesc de fro doo ore ce pierdui!
Oricum, vreau sa-i spun lenei ca plangeam si eu daca nu mai dadeai pe la noi...macar aici in poienitz, ca tare mi-e draga vorba ta...asa ca nu pot decat sa ma bucur ca ai revenit!
despre patrotism-eu am o parerea ceva de genul: e frumoasa tara noastra, pacat ca-i locuita! nu vreau sa intind vorba, am citit ce ati scris voi, cu pentru vikinga, nu as face decat sa repet.
despre ragait-sfaturile sabinei si ale vikingei sunt
vikinga, mi-a placut ce ai scris despre spania, eu am ramas cu un of la inimioara, era cat pe ce sa ajungem sa traim acolo, da' no fost sa fie! Si ne-am promis ca vom ajunge undeva pe coasta cataluniei ca turisti sa ne ostoim dorul de spania.
asaaaaa, aseara a venit si la noi Mos Nicolae, pentru Silvia a fost prima data cand realizeaza cu adevarat ce se intampla...acum il asteapta pe MOS CIUN cu LENII
N-am apucat sa vad pozele , promit cu prima ocazie...
Na ca ma duc sa vad ce sa bag in stomacele flamande de fetitz...poate mai trec daca nu adorm si eu cand se face liniste in casa...
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
doruletz spune:
veniram si noi de la cântareala, are Gepetutza 6,250 kg! valeu, asta o sa ma cocoseze!
merci la toata lumea de sfaturi, nu-i dau cu nimic pe fata, nici macar cu apa de robinet, o sterg cu ser fiziologic. sper sa-i treaca.
irimell, tot cam asta zisei si io despre imn, ca de departe nu pare prea mare tragedia. Io mai zic ca daca presa nu-si baga iar coada "evenimentul" ar fi trecut neobservat! si acu' mai imi veni o intrebare: voi ascultati/va amintiti imnurile altora? ca mie imi intra pe o ureche si imi ies pe alta, nici marseieza nu as stii s-o fredonez si vorba aia sunt de ceva vreme p'acia!
sabina, da' de muzica lautareasca ce parere ai? aici e foarte apreciata, lui Alain ii place f. mult, noi ne intoarcem intodeauna din ro cu un vraf de cd-uri din care mai mult de jumate sunt lautari si folclor. ultima oara am luat printre altele un cd cu toni iordache la tzambal, a facut furori printre amicii nostrii p'acia!
hai sa zic acu' si de Disneyland ca promisei:
Io locuiesc la cateva statii de RER si la 10 min. cu masina de Disneyland dar n-am fost niciodata pentru ca:
1. consider ca dl. Mickey nu este la el acasa aici, nu se potriveste deloc cu cadrul (Paris etc)
2. l-as vizita (si o sa-l vizitez) cu mare placere pe dl. Mickey in casa lui proprie si personala, in Florida. abia dupa aceea poate ma voi duce si la copia lui europeana.
3. daca e sa vizitez un parc de distractii in zona pariziana io una as alege fara ezitare www.parcasterix.com/v2/default.asp" target="_blank">Parcul Asterix ca e mult mai in spiritul locului!
primesc de la vuittoane in sus ca de obicei, nu va jenati
mai viu
mihaela_s spune:
dorulets mie mi-a fot jena sa spun despre disneyland ceea ce ai spus tu cu atata sinceritate...peentru ca nu e meritul meu ca am ajuns sa vad disneyworld-ul original, care e intr-adevar de vis, ca e usor sa vorbesc dupa ce l-am vazut pe ala...probabil ca altfel m-as fi multumit si eu cu copia franceza. Noa, e doar parerea mea...
Acu' chiar ca plec!
Rayuela spune:
doruletule,io zic sa fii cinstita si sa recunosti ca vrei un Vuitton domle!Adevarul e ca si io m-as combina,mai degraba sa-l iau in cap dupa care sa-mi ramina mie,decit sa intru pe Sampselizeul ala urit si sa platesc vreo 5 chirii pe una!
da sa stii ca ai dreptate,si parcul ala cu Asterix merita vazut!!!Asta cu Disneylandu,e precum povestea cu Louvre si Musee d'Orsay!Toata lumea se inghesuie la Louvre si vis-a vis,la o aruncatura de batz,e muzeul asta pe care-l pomeneam dupa care sint toooooooopitaaaaaaaaaaaa!!
Elena si mademoiselle Amelie-Boubou
ocebine spune:
Acu' sa ma bag si eu la Vuittoane (nu cricnesc la vreun Chanel) in freza va zic io ca originalul Disneyland este in California...cel de la Florida este Disney World aka Disneyland 2...Le vazui cu trupele de prea multe ori ca sa il mai suport pe nenea Mickey Mouse. Bine ca s-au saturat si incepem sa gustam Europa oras cu oras ca daca mai auzeam inca o data "Happiest Place on Earth" il luam la bataie
Acuma sa ma pling nitel...io nu poci intra inca in spiritul sarbatorilor. Toata lumea in jurul meu cumpara in draci si isi faci o mie de probleme dar parca n-am kef de nici unele. Ma zapaci un coleg azi toata ziua "Ce sa cumpar pentru cutare, dar pentru cutare???" Ma tirii nenea pe Broadway azi la 15 magazine si astepta o opinie de la mine (stie ca de obicei nu duc lipsa) dar nu ma putem concentra deloc.
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
mihaela_s spune:
edit, scrisesem o prostie, intre timp m-am documentat si-mi merit poshetutza!
si mi-am mai amintit de o vorba plina de patriotism: romania tara mea, ce-as pleca, ce-as mai pleca...nu'sh cum se face da' nici eu nu m-as razboi cu alte popoare, las' dom'le sa ne cucereasca, poate am duce-o si noi mai bine...mda, cu alde mine nu tre' sa va mandritzi
Laura Takacs spune:
Mihaela, Anamaria are dreptate, originalul e in California. Disneyland s-a deschis in 1955, pe cand Disneyworld (de l-ai vazut tu in vara) de abia in 1971. Alege-ti poseta.