Cum preparati tochitura?
Am o pofta de tochitura cu mamaliguta
,dar nu stiu sa o pregatesc
. Dar contez pe ajutorul vostru si sa-mi povestiti retetele voastre.
Sarbatori fericite si sa va aduca mosul tot ce va doriti!!!
Dana & Alexia
Raspunsuri
inaioana spune:
Iti trebuie carne de porc (poate fi si mai grasutza) taiata cubuletze. Putin carnacior (preferabil afumat si subtirel) taiat si el cam la juma' de cm. Si bucatele de ficat (eu pun de pui). Le pui la prajit in ordinea asta, cand ficatul si-a schimbat culoarea, pui apa (cat sa acopere carnea) si usturoi taiat feliutze subtiri si lasi sa fiarba vreo 10 min. Apoi pui vreo doua linguri de bulion (nu prea mult) si presari cimbru si mai lasi sa clocoteasca vreo 5-7 min.
Faci mamaligutza..si papi!
Ioana
17 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
inaioana spune:
PS Asa se face clasic..eu uneori fac pentru fiica-mea numai cu ficat de pui si carne de pui..poti sa schimbi carnea dupa preferintze.
Ioana
17 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
cait spune:
Bine k ati deschis subiectul asta k si eu vroiam sa fac..am vazut aici la TV k cik e o manacre italineask si mi-au facu pofta cu toate k eu stiam k e ungureask dar nu mai conteaza.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
nushulica spune:
la reteta de tochitura moldovenesca se fac pe lang fripturica de porc cu maruntaie si carnati afumati ,ochiuri 1,2 cate poate manca persoana respectiva si cu branza de oaie de la sare sau cine are de la putina se pun in farfurie una langa alta si mamaligutza
eu asa fac tochitura...aveti grija sa puneti in farfurie si sos de la friptura este o delicatese cand se amasteca cu branza
...nu mi se face pofta doar pt ca am mancat zilele astea![]()

craluca spune:
si eu fac tochitura ca inaioana dar pun si bucatele de rinichi si inima de porc; carnea, ficatul, inima, rinichii, carnatii, usturoiul tocat (si cat mai mult) le pun la prajit toate de la inceput si nu adaug apa, cam astea ar fi diferentele.
diadaniela spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Iti trebuie carne de porc (poate fi si mai grasutza) taiata cubuletze. Putin carnacior (preferabil afumat si subtirel) taiat si el cam la juma' de cm. Si bucatele de ficat (eu pun de pui). Le pui la prajit in ordinea asta, cand ficatul si-a schimbat culoarea, pui apa (cat sa acopere carnea) si usturoi taiat feliutze subtiri si lasi sa fiarba vreo 10 min. Apoi pui vreo doua linguri de bulion (nu prea mult) si presari cimbru si mai lasi sa clocoteasca vreo 5-7 min.
Faci mamaligutza..si papi!
Ioana17 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
Chiar aseara am facut si eu ,dar am mai pus kaizer si la sfarsit un picut de vin.Buna rau!
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana

mina spune:
eu in sezonul asta fac altfel de tochitura: jumatate carne de porc, jumatate pastrama de oaie. Taiate cubulete, puse in tuci (ceaun) cu un pic de ulei (daca e carnea de porc grasa se pune f putin ulei). Cand incep sa sfaraie se sting cu un pic de apa. Se adauga sare, piper, usturoi taiat feliute subtiri si alte condimente dupa gust(cimbru, rozmarin, busuioc). De regula eu tin amestecul asta destul de mult pe foc mic, chiar si o ora, sa se fragezeasca bine de tot carnea, si din cand in cand sting sfaraiala cu vin alb sau bere.
E mai neobisnuita dar e delicioasa!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
dana-alexia spune:
Multumesc pentru mesaje,chiar acum am mancat tochitura preparata dupa reteta lui inaioana, o bunatate 
.
Dana & Alexia 
inaioana spune:
Cu mare placere si eu mersi, ma bucur ca ti-a iesit super din prima!
Ioana
17 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
adi69 spune:
La noi in moldova(adica la Iasi) nu se pune bulion in tochitura.Se face doar cu carne,carnati,ficat(cui ii place) la ceaun si se mananca cum zicea nushulica cu mamaliguta cu ou ochi deasupra si branza de oi.
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo