Bebelusi de ianuarie-februarie 2005(60)
Raspunsuri - Pagina 4

Megg spune:
Amaya, pai eu le-am cumparat si pe celelalte ca i-am facut schema privata. Si dr. stie ca ea mi-a zis sa le iau pe-alea, deci daca i se parea ok imi spunea sa-l cumpar. Oare il poate face direct p-ala ROR? cu 3 in el? voi pe care l-ati facut? Cred ca asteapta sa-l faca p-ala in februarie. ?? nu stiu ce sa zic. Stii, Amaya, daca ii fac Rv acum ala cu 3 in el trebuie impins in intervalul 18-24 luni. Poate d-asta ezita si vrea sa-l faca direct pe ala. nu stiu cum e mai bine.
http://community.webshots.com/user/megg2005
Megg si bb Mara

tomasa spune:
Megg, Culcer este pentru vaccinare cu Priorix. Priorix le contine pe toate trei, anti rujeolic, rubeolic si urlian ca si Trimovax-ul facut de stat (ROR). Se poate face intre 9 si 15 luni.
Carmina Felicitaaaari! lui Bogdan nazdravan umblatorul!!! Ai baiat mare de-acum, bravo lui!
Iti fac eu modificarile imediat.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor (9 ian. 2005)

Megg spune:
Tomasa, multumesc de raspuns. Tu ii faci ROR acum? Si dupa aia trebuie pauza (si cam cat) pana la vaccinul de 1 an?
ce sa mai, n-o mai duc la munte.
Megg si bb Mara

crinuta spune:
Megg, eu nu as lua-o la munte.
Referitor la vaccin, a fost decizia mea. Am cumparat Priorix, apoi am sunat medicul de familie, i-am spus ca eu asa am decis ca vreau sa iif faca acum vaccinul si am rugat-o sa treaca pe la noi pt asta.
A fost de acord.
Alt motiv pentru care am acceptat a fost faptul ca in alte tari se face vaccinul trivalent la 9 luni iar lui Rayan i l-am facut la 11 luni si o saptamana.
Pediatra nu stie inca, deoarece ca sa ajungem la ea trebuie programare cu o saptamana inainte.
O voi anunta cand vom merge la consultatie.
Eu m-am sfatuit si cu sotul meu ( care e medic) si a fost de acord cu decizia mea.
Crinuta si Rayan

crinuta spune:
Megg, intre vaccinuri trebuie sa exista minimum o luna de zile pauza.
Crinuta si Rayan

gabry spune:
Mai fetelor,eu nu mai inteleg nimic cu vaccinele astea...voi trebuie sa cumparati vaccinele?
Noi am facut la 2 si la 5 luni vaccinul pt: difterie- tetanus-pt tuse-poliomelita-hepatita b-si un altul pt meningita.Normal doar cel pt meningita era de platit ,dar pina la urma pt copii l-au lasat gratis si il fac doar daca vrei tu ca si parinte sa il faci,nu e obligatoriu.
La un an e acelasi,plus cel pentru rujeola ,otita si varsat de vint.
Dupa aia...la 3 ani ,la 5-6 ani si la 14 ani.
Dar bolile astea nu trebuie sa le faca toti copii?Scuzati-ma dar eu is mai proasta si nu ma pricep.
Ne modificati si la noi...10 luni,10kg si 75 cm.Am crescut 1kg in 2 luni,nu stiu cit de bine o fi,dar pediatru asta nebun mi-a spus ca e totul ok,dar are alergie la mincarurile care i le-am dat sa guste.De unde a vazut el ca e alergica????A inceput sa plinga ,iar sprincenele i s-au innrosit si asa mi-a spus ca se manifesta alergia.
Intradevar i-am dat mandarina,dar nu am exagerat....ne-a mai introdus ca si mincare noua,lentiche si fasole si galbenus de ou.Si gata....mincam pina la un an aceleasi scirbosenii ca si pina acuma.
Pe mine ma lasa nervii!
Ati pregatit bocancii??Sa va aduca mosul tot ce doriti,voua si copiilor vostri si multa sanatate la toti!
Va pupic!

crinuta spune:
Gabry, aici poti fi vaccinat si gratuit, intra in schema nationala ( am zis bine au ba?) de vaccinare, dar, se pare ca cele de la farmacii ar da mai putine reactii.
Noua asa ne-a recomandat dr, si asa am facut.
Problema cu cele de la stat este ca nu se gasesc always, mai ales Trimovax.
De aceea s-a si ajuns in situatia aceasta de epidemie
Ca ar fi mai bine sa faca toti copiii aceste boli in copilarie, e discutabil.
Una e ca faci rubeola, varsat de vant, oreion si alta e sa faci pojar, boala mult mai grea, care se lasa de multe ori cu complicatii.
Celelalte boli pe care le-am pomenit se manifesta mai usor in copilarie, asa ca stiai tu bine ce stiai, iar imunizarea naturala e clar mai buna decat cea artificiala, dobandita prin vaccinare.
Sa stii ca si eu i-am dat lui Rayan mandarina, iar in rest nu mai zic.
Mananca branza Almette, cascaval, biscuiti normali.
Gata cu chinul, doar n-o sa mai tin copilul pe branza de casa si piure de legume. S-o fi plictisit si el deja.
Crinuta si Rayan

gabry spune:
Crinuta,acum am inteles!
Merci de raspuns,ca-i tare complicata limba asta a bolilor,eu una nici nu mai stiu cum se cheama ca am uitat de 12 ani....dar tre' sa-mi fac antrenamentul sa mai citesc cite ceva si despre asta,ca de nu proasta ramin...si e spre binele copilului,sper sa nu fac la fel ca si cu dintii...sa-mi dau seama dupa ce-i trece boala!
Va pupic!

Amaya spune:
Gata fetelor...ne-am vaccinat si noi si deja sunt mult mai linistita, sper sa nu avem reactii la vaccin. Oricum i-am dat niste sirop Motrin ca sa prevenim febra.
Crinuta, Rayan a avut ceva reactii?
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
Poze cu minunea mica, Andrei
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Megg spune:
Multumesc, Crinuta. Stiam ca sotul tau e medic dar parca nu pediatru si nu am intrebat pentru ca ei in general nu se baga unii peste specializarile altora si m-am gandit ca te trimite tot la pediatru. Oricum, n-o mai iau pe Mara la munte ca mi-e frica.
Gabry, pai ce sa intelegi, tu nu esti in situatia asta, acum e caz special, e epidemie, au murit 10 copilasi in Ro de la rujeola (uneori suprapusa cu altele) si Ministerul sanatatii a dat liber la vaccinare la niste grupe de varsta. Numai ca a mea e intre grupe.
Megg si bb Mara