vreau sa deschid o gradinita
Raspunsuri - Pagina 5
anny_ro1 spune:
Buna Raluca si tuturor celorlalti.Am si eu niste nelamuriri legate de o gradinita particulara.Vreau sa-mi deschid si eu in Slatina,Judetul Olt.Am terenul,dar mai am de ridicat casa,numai ca in casa aceea ar fi trebuit sa locuim eu si sotul meu.Si cum ideea mea a venit cam tarziu,dupa ce am facut proiectul pentru constructie,sotul meu nu vrea sa-l schimbam.Insa este de acord sa locuim la parter si gradinita sa functioneze la etaj,avand intrare separata.Copiii nu au acces la scari decat cand vin cu parintii de acasa si cand iesim in curte ,in rest usa este inchisa.As vrea sa incep cu vreo 2 grupe.Ai putea te rog sa-mi faci si mie o lista cu aproximatie cu actele care mi-ar trebui pantru ca aceasta gradinita sa functioneze?Scuza-ma ca apelez la tine ,dar am vazut ca esti mai informata.As mai avea o intrebare.Nu am fondurile suficiente pentru amenajare,jucarii,mobilier etc.Ai idee daca exista sponsori,finantatori etc.Salveaza-ma ,te rog.Mi-ar placea sa vb mai multe daca si tu ai vrea,bineinteles.Iti las id-ul meu de mess:anny_ro1 Mersi frumos pentru timpul acordat si succes maxim. Daca mai putea cineva sa ma ajute cu niste informatii va rog sa-mi scrieti.
Laura25 spune:
quote:
Initial creeata de bunge
,,Daca voi nu ma vreti eu va vreau..''
Vi s-a intamplat vreodata sa visati cu ochii deschisi?!.. eu asta fac de cateva saptamani - visez o gradinita particulara a mea. Am inceput sa ma documentez ( am gasit sa inchiriez si spatiul care mie mi se pare potrivit pentru asa ceva dar s-au si ivit nebuloasele: voi avea copii? care ar fi cerintele parintilor? de ce a renuntat oare o directoare de gradinita de stat care a incercat anul trecut sa faca asa ceva? ziarele vorbesc de investitie de 100 000 euro ?! exista oare fonduri care pot fi accesate in acest scop?
Voi ce credeti? as putea avea o sansa?
Giova spune:
si eu vroaim gradi particulara, dar cand am auzit de cate acte ai nevoie...trebuie dosra la ARACIP, care se primeste odata/an, in martie. Sincer nu stiu daca se merita, toata aceasta alergatura.
In plus, eu stiu ca trebuie sa fi cadru didactic, ca s ainfiintezi o gradinita. si-ti trebuie bani multi pt. un asa proiect.
Si eu am un baietel de 2 anisori, si de 1 an e la o cresa privata- singura din zona noastra. de abia acum, aceasta cresa demareaza proiectul pt. a fi acreditata ca si gradinita.
sincer, eu as incepe cu o cresa...sunt foarte cautate, nu ai nevoie de atatea avize ca pt. o gradi, iar pe parcurs te poti acredita ca si gradinita.
ca sa-ti deschizi gradiniti trebuie sa ai societate non guvernamentala, nu SC.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
ramohd spune:
Buna fetelor! intru si eu in vorba pt. ca ma intereseaza subiectul; ma tot gandesc in ultima vreme ca mi-ar place sa deschid o cresa sau o gradi privata dar domeniul imi e total necunoscut. Am citit toate mesajele de pana acum postate la acest subiect si am constatat ca foarte multe persoane doresc sa aiba o astfel de afacere; intrebari multe, raspunsuri prea putine.
Nu mai scrie nimeni...cine are mai multe informatii ref. la acte, dosar, avize?
simali spune:
quote:
Buna fetelor! intru si eu in vorba pt. ca ma intereseaza subiectul; ma tot gandesc in ultima vreme ca mi-ar place sa deschid o cresa sau o gradi privata dar domeniul imi e total necunoscut.
quote:
O gradinita nu ar trebui deschisa din cauza ca "am un copil, nu-mi plac gradinitele pe care le-m vazut si mai bine-mi deschid eu gradinita mea ca daca este copilul patroanei precis o sa fie bine ingrijit".
O gradinita nu ar trebui deschisa de oameni care nu au nici in clin nici in maneca cu EDUCATIA.
O gradinita nu ar trebui deschisa de cei care cred ca o casa frumoasa si un loc de joaca sunt suficiente avantaje.
O gradinita nu ar trebui deschisa de oamenii care nu cred in educatia facuta responsabil si cu profesionalism.
Toti acesti oameni ar trebui sa-ai faca o cresa, sau un "day care", dar nu o gradinita.
Nu sunt educatoare. Sunt numai un parinte dezamagit de faptul ca, toate gradinitele pe care le-a vizitat sau in care a avut copilul inscris au fost deschise pe criteriile de mai sus. Cand am vazut un topic al celor ce vor sa-si deschida gradinite m-am gandit "ura, iata viitorul". Apoi l-am citit si am aflat ca nici unii nu va pricepeti. Ca vi se pare simplu. Ca discutati despre curti, cladiri si centuri de siguranta. Nimic despre programe educationale, despre idei personale in materie de educatia prescolarului... Pentru un copil pana la 3 ani este suficient sa ai o curte mare o clasa luminoasa, o ingrijitoare zambitoare si iubitoare de copii. Peste 3 ani nu mai tine. Si nu este suficient sa angajati educatoare de la stat...
alice
capcaunul spune:
alice, 
Intr-adevar, prea multi patroni confunda deschiderea unei gradinite cu deschiderea unui butic sau a unui salon de cosmetica. Si-asta se vede in numeroasele probleme, unele grave, intalnite in majoritatea gradinitelor particulare. Intr-o tara in care, inca, autorizatiile, avizele, aprobarile, chiar si acreditarile sunt simple cifre in euro trecute la capitolul neinregistrat si neimpozat al spagilor, starea de fapt va mai trena asa ceva vreme. Si din pacate calitatea foarte slaba a invatamantului de stat nu reuseste sa fie un concurent care sa ridice stacheta competitivitatii pentru a cerne mai repede boabele particulare de neghina buticarilor tranzitiei.
Si eu am constatat multa inocenta, sa nu-i zic altfel, in intrebarile unora dintre cei care din cand in cand mai lanseaza cate o intrebare sau solicita un sfat visand la deschiderea gradinitei perfecte. Eu unul m-as feri ca de dracul de gradinitele deschise dupa forumureche. Un intreprinzator serios, fie ca-si doreste deschiderea unei gradinite, fie ca vrea sa prospere in orice alt domeniu, nu-si face planul de afaceri incropit din pareri de pe forum. Parerea mea.
leliutza spune:
Buna,
am citit tot ce s-a scris pana acum si ...
pe mine m-ar interesa sa deschid un spatiu de joaca pentru copii in interior (incapere de aprox 150 mp)pentru copii intre 2 si 10 ani. As dori, daca se poate, sa aflu de la voi (cei care v-ati dus copii in aceste locuri) ce v-a placut si ce nu.
la noi in oras nu exista nicaieri un asemenea loc si m-as ocupa cu mare drag de un asemenea proiect.
va multumesc
lelia si Maria
iulia-stefy spune:
quote:
Originally posted by dante01
interesante pareri si ideei...
am si eu un astfel de proiect in cap, chiar si pe hartie...
da' eu is luat rau cu capul, am ajuns la chestii de detaliu, etc...
in fine, eu am de gand sa fac o gradi. in afara orasului...
am la vreo 7 km de Ploiesti (in Gageni pt cine stie) un teren de ~ 1500 mp pe care vreau sa fac chestia asta...
eu vad in faptul ca e in afara orasului un mare avantaj, aer curat (la 500 m e padure), spatiu de joaca f.f mare (practic constuctia va fi cam pe 200 mp la parter, deci raman peste 1000 mp de tern de joaca), transport asigurat ca sa nu fie nevoit sa il aduca parintele pana acolo, etc...
nu-i nici fff departe de oras, adica la o chestie, poate sa vina sa-l ia de acolo, in caz ca e o situatie si are nevoie sa-l ia mai devreme de la gradi...
treaba e ca altora nu li se pare un asa mare avantaj locatia viitoarei gradinite, ba chair unii considera ca e un dezavantaj...
eu zic ca eu am dreptae, dar asa sunt eu...subiectiv adica...
voi ce credeti, care are mai multa dreptate?...
Eu personal cred ca e bine sa fie undeva la aer curat. Acum depinde fiecare din ce punct de vedere priveste. Si cu atata spatiu pentru joaca in aer liber si langa padure.
poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)
oriadam spune:
Mergeti la un consultant. Nimeni nu va va da consultanta gratis pe forum. Nu veti gasi decat alte mamici care isi doresc sa deschida gradinita.
Subscriu la ceea ce v-a spus Capcaunul.
Succes!
mehrzad_mag spune:
Am citit tot topicul... e destul de vechi, dar cu siguranta ca si mine o vor citi multi oameni...
Sunt total deacord cu alice si capcaunul...
De la inceputul topicului m-a tot pufnea rasul, auzind multe persoane ca vor si ele sa deschida o gradinita... asa sa iti doresti, e foarte frumos, dar ar trb sa fi informata inainte de toate ce presupune o idee de genu... eu lucrez in comert de multi ani, stiu cum e cand ai de a face cu statu/impozite/taxe/autorizatii... am si o fetita, am ajuns si la multe gradinite, si nici nu sunt multumit in totalitate de gradinita in care este fetita mea, dar asta e cel mai bun dupa parerea mea din cate am gasit...
Idei sunt multe... dar pana la fapte e distanta mare...
Sunt curios cate din fetele care pe acest topic spuneau ca isi doresc/vor sa deschida gradi... au reusit??
Cred cu siguranta ca nu sunteti sau cand ati scris nu ati fost constiente ce se presupune deschiderea unei gradinite... am avut si eu o idee de genu, acum ceva timp, am vb cu o fosta directoare de gradinita si imediat cand am realizat ce inseamna: alergatura, avize, spagi, controale, etape de parcurs ca la nimeni si degeaba... invistitie care in primii ani oricum nu ai cum s-o amortizezi... m-am lasat pagubas... si cel mai important este ca nu vroiam sa fac doar pt. profit... Chiar imi doream sa fac ceva pt. educatia buna a copiilor, nu ceea ce deja exista in romania... proasta educatie in mare majoritatea cazurilor... nu numai la nivel prescolar, ci si la nivelul de scoala... ce invata copii din ziua de azi in 12 ani de scoala??
Dar n-ai cu cine... nu te ajuta nici statul, ba mai mult iti baga bete in roate sa nu cumva sa depasesti limita in care te impuna sa traiesti in aceasta tara...
Poti sa faci multe in romania, important e sa ai bani fara masura si sa si dai in stanga si in dreapta... si oricum cine are carca accea de bani, nu o sa investeasca in sistemul educational...
Chiar m-as bucura sa aud fete care au reusit sa deschida o gradinita si sa isi indeplineasca visul.
Iubire, sanatate si intelepciune va urez tuturor...
Lumea exista dintotdeauna, ca si Dumnezeu, din care ar proveni nu ca o creatie, cum sustineau teologii ci ca o emanatie... Abu Ali Sina ( Avicena )