Legi - experienta, sfaturi, linkuri...
Buna ziua tuturor!
...ma gandeam cat de util ar fi sa ai unde sa pui o intrebare, sa ceri o parere celor aflati in aceeasi situatie, sa nu mai cauti ametit pe tot netul legi si noutati cu privire la diverse probleme prin care trec multi dintre noi...Sunt unele informatii pe care nu avem de unde sa le culegem usor, daca nu suntem avocati sau judecatori, decat din experienta sau informatiile celorlalti...Cred ca astfel de probleme apar la tot pasul - despre case, terenuri, abuzuri, asociatii de propritari, femei batute,- cum am citit mai inainte un subiect aici pe DC-pensii, alocatii si multe altele...un loc in care ne putem sfatui in legatura cu orice problema ce tine de legi si organizatii ce ne-ar putea fi de mare folos...Mai ales noutatile in domeniu...
De exemplu eu am momentan doua intrebari- pentru cei care cunosc despre ce este vorba:
- una legata de Legea nr. 112/1995, privind reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului
= cea cu casele nationalizate - se aude de un amendament, care sa-ti permita sa o vinzi inainte de expirarea termenului de 10 ani prevazut de lege,daca nu exista revendicatori, ati auzit ceva, se pare ca s-a discutat si la tv dar nu am prins emisiunea
-se poate vinde si pana la implinirea termenului?asa am inteles. dar cu pierdere mare din pret si cu forme notariale altele decat vanzarea cumparearea clasica si sigura,care pana la urma se perfecteaza tot la implinirea termenului...
- legat de legea 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989
- asta e cea cu notificarile la executorii judecatoresti, tot asa, am auzit ca de curand a fost un mitting legat de acest subiect...ca despagubirile sau retrocedarile merg extrem de greu, in 4 ani nici macar un raspuns nu s-a primit...
Va pup si daca va pricepeti sau vi se pare util subiectul, va astept...
Raspunsuri
cait spune:
Pai asta cu legile nu se pot pune la rubrica de legislative ma intreb eu??
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
codruta_grg spune:
Arinna, noi avem o casa in centrul Clujului (cu 11 apartamente) pe care o revendicam din 1995. Suntem in proces cu statul si ne tot amana de atunci. Sunt chiriasi care au cumparat apartamente desi noi revendicam intreg imobilul.
E un kk mare ce se intampla cu legile retrocedarii.
Am avut si niste avocati la fel de kk, cu toate ca le-am promis 10% din valoare. Pana acum numai am dat onorarii!
Nu mai zic mai mult ca incep sa imi dau drumul la gura si nu ma mai opresc
Codruta &
Petra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
arinna spune:
Nu vazusem ca exista capitolul cu probleme legislative, normal ca subiectului meu acolo ii era locul...
Vreau sa adaug ca eu personal as avea mai multe probleme de ridicat, fara sa ma inscriu in vreunul din subiectele deja existente...de exemplu probleme din afara sferei materne, ca inca nu e cazul...si ma gandeam ca nu are rost sa creez un subiect pentru fiecare...
Codruta,
...mai stii pe cineva in situatia ta pe aici? Ei ce-au facut>?N-am apucat sa citesc toate subiectele de la legislativ...
De abuzurile asociatiilor de proprietari ce ziceti?Ati patit-o? Se negociaza intretinerea in functie de toanele unuia care ii da pe toti in judecata si le face plangeri la procuratura, isi ia martori pentru orice vorba, minte, te ameninta...de ex intr-o luna 4 persoanae trecute la intretnere, in alta 7 pers la intret. dar aceiasi locatari, in alta 10, in alta vroia sa puna 12 da cica pune tot 10 ca s-a lamurit el de niste chestii...A dat-o in judecata pe o femeie care a fost presedinte de bloc demult...asta face mereu...nu-stiu ce-o fi fost, ca le are cu ceva notiuni de drept si e prin procese de multi ani, da pe toata lumea in judecata...si se aud tot felul de chestii despre el...Iar conducerea asociatiei s-a ales singura...Ma simt ca pe vremea comunistilor si a securitatii...oricum, de acolo provine individul, dupa metodele si felul de a vorbi....