Cum va adormi micuta in timpul intarcarii ?

Cum va adormi micuta in timpul intarcarii ? | Autor: Anina_n

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 1 an si 2 luni. Inca o alaptez, dimineata, in timpul zilei inainte de culcare, seara la culcare si noaptea, ori de cate ori este nevoie. Peste o luna as vrea sa o intarc. A devenit prea obositor alaptatul. Si ma gandesc ca, cu cat creste, cu atat va fi mai grea intarcarea. Intrebarea mea este: cum o voi adormi ? Cu sticluta de lapte ? Nu o primeste !

Nina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreeaca spune:

nu cred ca pot sa-ti dau un raspuns..dar sunt in aceiasi situatie.
si eu o adorm pe bebocea tot cu alaptatul (are 9 luni)
ma gandesc ca pe la 1 an s-o intarc si sper ca dupa 2-3 nopti grele o sa se obisnuiasca fara. multe mamici mi-au zis ca atunci cand au scos alptatul si le-au dat ceai copiii au renuntat sa se mai scoale noaptea sa suga. Habar n-am, oricum cred ca depinde de la copil la copil ce reactie o sa aiba.

daca incerci tine-ma si pe mine la curent,

succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuca spune:

Am sa incerc eu sa iti raspund, eu mi-am intarcat fetita la vasrta de 4 luni si o saptamana pentru ca a trebuit sa ma intorc la serviciinsa si inainte ii mai dadeam cu biberonul ceiut, se cam si invatase la biberon si devenise un pic cam lenesa la sna trebuia sa munceasca la biberon nu.
Am o luna de zile de cadn am inceput serviciul si o adorm cu biberonul, eu procedez cam asa, la cel tarziu 9 seara baita, dupa care la vreo zece minute dupa baita ii dau sa pape un biberon de 200 ml de cereale cu lapte, adoarme inainte sa-l termin, cateodata se satura si nu il bea pe tot, o pun asa adormita pe umarul sa ragaie, dupa care o pun la ea in patut si doarme linistita cateva ore bune, se culca la cel tarziu 10 seara si se trezeste pe la 3.30-4 dimineta.
cand ii dau sa bea lapte simplu fara cereale
sper ca te-am lamurit cat de cat

madalina&cristina bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilly spune:

Eu am intarcat-o pe Miruna la 1 an si 7 luni, de mica nu a acceptat biberonul sau suzeta. Intarcatul a fost un chin, doua saptamini am leganat-o pe picioare. Se scula si noaptea si incepea sa plinga, trebuia sa o punem iar pe picioare (incepusem sa regret ca am intarcat-o, dar... pina cind?). Dupa doua saptamini s-a obisnuit.
Depinde de la copil la copil. Oricum, succes!

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladosmina spune:

L-am intarcat pe Vlad la un an si 3 luni. Inainte am inceput sa il invat sa adoarma fara tzatza la pranz. Bineinteles ca nu a fost usor. Il puneam in patut dupa ce bea laptic si era treaz, atunci incepea concertul, dar am fost hotarata sa il ajut( chit ca sunt cam mamaliga cand il aud plangand).
Cum spuneam il puneam in patutul lui treaz si incepeam sa ii repet: pune capul jos si dormi. nu plec de langa tine pana nu adormi.nu mai plange, ca nu te iau din patut. ti-e somnic si trebuie sa dormi, etc
Totul pe un ton calm. uneori ii cantam de imi amortea gura, alte ori il mangaiam pe cap, spate, urechiuse, picioruse, combinam cantatul cu mangaiatul; ii dadeam jucarii si il lasam sa le arunce din patut ca sa-si consume furiile. Am apelat si la televizor( desene animate) cand n-a fost altfel chip.
Dupa trei-patru zile totul a fost perfect si nu am mai avut probleme cu somnicul de la pranz. Am trecut la acelasi ritual seara. Pentru somnul de seara nu au fost asa mari probleme pentru ca invatase poezia(pune capul jos si dormi;nu plec...).
Dupa ce a invata sa adoarma singur am taiat alaptarea de la pranz, apoi pe cea de dimineata si ultima a fost cea de seara.
Daca sticluta nu vrea cu atat mai bine, ca nu trebuie sa te chinui sa o dezveti si de aia, mai ales ca e recomandat ca dupa un an sa nu mai bea din biberon( adoarme cu el in gurita si nu poti sa speli dintii). Da-i laptic dintr-o canita cu cioc, din cele folosite pentru invatatul sa bea din cana, sau foloseste cana, paharul ei preferat.
Intarcare placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Va multumesc pt. raspunsurile voastre !
Cu alaptatul inaintea somnului de amiaza am rezolvat. Dar asta numai in cursul saptamanii, cand eu lucrez si se ocupa mama de ea. In weekend, cand sunt acasa, tot la san imi adoarme. Am vrut sa o intarc cand am inceput serviciul, in februarie. Dar incepusera sa-i iasa maselutele si nu am vrut sa o mai chinuiesc, si eu, cu intarcarea. Asa ca, am amanat pana in aprilie. Din cauza alaptatului, nu stie sa bea din canita. Am tot incercat, dar mai mult ii curge pe barbie decat sa inghita continutul. Cred ca vom trece la canita cu cioc. Am sa va tin la curent.

Nina&Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea spune:

Eu l-am intarcat pe Vladut acum o saptamana, si anume la 5 luni si o saptamana, ca nu am mai avut laptic. Si el adormea la san insa in ultima luna mie a inceput sa-mi scada lapticul asa ca Vladut era infometat si abia adormea si ajunsese sa se trezeasca noaptea la 2 ore.
Acum face baita la 8:30, pe urma papa 300 ml laptic si adoarme foarte fericit pana la 5:30. Atunci mai papa 150 ml si mai doarme pana pe la 8. Si si mami se simte om din nou.
In primele 2-3 zile a trebuit sa-l pun in carucior si sa-l legan 2-3 minute pt ca era obisnuit sa adoarma la san, acum adoarme singur dupa ce termina lapticul.
Andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Draga Nina, a trecut ceva timp de cand a fost deschis subiectul, insa eu abia acum am reusit sa vad discutia. Fetita mea, Ruxandra, are un an si 3 luni iar cele scrise de tine i se potrivesc perfect: este indragostita de tzitzi si nu vrea sa adoarma fara, iar de biberon nici nu vrea sa auda.
De vreo 4 zile am hotarat si noi ca a venit vremea sa renuntam la tzitzi, pentru ca este fetitza mare iar mami nu mai poate sa-i dea. Imi facuse niste rani de toata frumusetea la unul dintre sani (jucandu-se cu dintisorii) si chiar nu mai suportam durerile. Asa ca, desi mai aveam ceva laptic, am hotarat ca a papat destul si a luat cat i-a fost necesar.
Noi am facut cam asa: primul pas a fost sa o deprindem ca somnicul de la pranz sa il faca la plimbare, la aer (mai mult sau mai putin) curat (asa ca nu mai are nevoie de tzitzi).
Acum o sa-ti spun cam care au fost "metodele de seara". Prima a fost cea mai grea: am plecat la plimbare cu masina (stiam ca asa adoarme sigur) si dupa vreo 15 minute de plimbare dormea fara probleme. In timpul noptii s-a trezit de vreo 3 ori, n-a vrut biberon, dar a acceptat sa bea ceai din cana (ii era sete!) si cu scancetele de rigoare a adormit in cateva minute.
A doua seara ne-am jucat mult cu ea si am obosit-o bine, asa ca am reusit s-o adormim in brate (cam in 2 minute). In timpul noptii s-a trezit doar de 2 ori cand a scancit dupa tzitzi, insa i-am dat sa bea laptic din cana si s-a culcat repede.
A treia seara deja se obisnuise ca n-o sa mai vada tzitzi, pentru ca eu ii tot repetam ca tzitzi e bolnava si nu mai are laptic, iar mami nu mai are de unde sa-i dea...surprinzator, dar sa stii ca ceva ceva intelege pentru ca se uita cu un fel de tristete la mine si renunta. Asa ca a adormit langa noi dupa ce am inchis lumina si televizorul.
Aseara a fost cel mai amuzant ca dupa ce am facut intuneric in camera tot mai avea chef de joaca, asa ca tati s-a hotarat sa-i spuna o poveste si i-a soptit la ureche pana a adormit.
Cam asta este povestea noastra. Imi cer iertare daca este un picut cam lunga, insa m-am gandit ca poate va mai folosi vreunei mamici.

Doua sfaturi scurte mai am:
- vorbiti-le copilasilor si incercati sa le explicati ca nu se mai poate papa tatica; o sa vedeti ca dupa ce implinesc un an incep sa priceapa mult mai multe decat ne inchipuim noi
- si nu stiu cat adevar se ascunde in vorba populara "Sa nu intorci copilul daca te-ai hotarat sa-l intzarci!", insa un lucru e sigur: daca vede ca esti nehotarata va specula

Va multumesc pentru rabdare si va doresc mult succes!

Sim, mamica lui Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Draga Sim,
iti multumesc pt. mesaj ! Nu este intarziat, intarcarea o voi incepe peste 9 zile. Orice experienta este bine citita. Pana atunci, sper sa nu o mai deranjeze gingiile. In aproape 2 luni, i-au iesit 3 maselute si 2 canini. Acum, o chinuie a 4-a maseluta si al 3-lea canin. Vom trece si peste asta !

Nina & Nina-Cristina (1an si 2luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns astoian spune:

Acum vreo 3 luni ( bebele meu avea un an si aproape 2 luni ) am deschis un subiect despre 'intzarcarea unui bb de 1an si 2 luni'in speranta ca voi primi ceva sfaturi care sa ma ajute sa fac acest pas cu cat mai putina suferinta pt micut ( care la fel ca fetita ta sugea 'la cerere', toata ziua, nu primea lapte cu biberonul si nici in alt fel si adormea numai la san ). Am primit multe sfaturi bune dar aproape majoritatea mi-au spus ca trebuie sa incep intzarcarea treptat si am un ajutor ( o bunica ) care sa fie aproape de bb. Cum noi suntem singuri aici am decis sa mai amin putin si sa astept pina merg in Romania.
Tocmai ne-am intors din Ro, unde am plecat hotarita sa intrerup alaptarea. Datorita faptului ca acasa, in Ro, bb a fost foarte agitat si a refuzat sa manince ( dehhhh ! i-am schimbat tot programul )aproape ca renuntasem iarasi si ma resemnasem ca ma voi intoarce fara sa-l intzarc. Cu o saptamina inainte de a reveni in Olanda am facut o vizita unui pediatru foarte bun care l-a supravegheat pe Andrei cand era bb mic. Acesta m-a sfatuit sa intrerup cat mai repede alaptarea nu pt ca laptele nu ar mai fi bun ci pt ca la varsta lui Andrei nu mai este suficient de nutritiv si poate duce la anemiere. Asa ca, mi-am luat inima in dintzi si am aplicat ( tot la sfatul medicului ) procedeul shock: am intrerup dintr-o data ! Lui bb i-am spus ( la fel cum a procedat si Sim ) ca tzitzi e bolnava si surpriza ! a inteles si a acceptat fara nici un fel de probleme. In primele doua zile a continuat sa ceara dar numai la somn iar eu i-am repetat aceeasi poveste cu 'buba' dupa care i-am spus poezii, cantecele si chiar o poveste si iata ca a reusit sa adoarma si fara tzitzi ! Dupa prima noapte in care s-a trezit( de 3-4 ori) la fel cum facea cand il alaptam au urmat nopti cu somn neintrerupt pina dimineata.
E uimitor ce capacitate de intelegere au copii chiar daca sunt asa de mici!
Acum tot nu bea lapte simplu ci doar amestecat cu suc de fructe si chiar si asa nu bea prea mult ( cam 150 ml pe zi ) dar ma straduiesc in rest sa-i dau cat mai multe lactate ( iaurt, branza ).
Scuze ca am scris asa de mult dar povestind toate astea am vrut sa-ti dau curaj si sa-ti dovedesc ca daca adoptzi calea cea buna, intzarcarea nu va fi un chin.

Succes si sa ne tii la curent cu rezultatele !

adina si Andrei ( 1 an si aproape 5 luni )

Mergi la inceput
Mergi la inceput