Bebelusi de mai-iunie 2005 (36)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Am vb si eu acum cu Beatrice. Nu o mai lasa sa intre pe forum. De fapt i-au blocat contul. Continuam cu lista de slabit? Cine o preia ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Si eu am vorbit astazi cu Beatrice,mi-a explicat si mie ce s-a intamplat.L-am vazut pe Webcam pe Alex si i-am aratat-o si pe Timeea.I-am spus ca imi pare rau si ca ne vor lipsi mesajele ei.Si ea mi-a spus ca ii pare rau ca nu va mai putea vorbi cu noi.

Astazi s-au inmultit bubitele Timeei de pe picioruse, pe obrajori la fel , au aparut si in spatele urechiuselor si pe ceafa , mai rare, cele mai multe le are pe picioruse.Sunt ca un gris , cum au bebelusii mici pe fata.M-am ingrijorat si am sunat doctorita cu toate ca este sambata mi-a raspuns, imi era teama de rujeola,i-am explicat si m-a intrebat in primul rand daca are temperatura, i-am spus ca nu are, avea rectal 37.2 si mi-a spus ca este posibil sa fie o alergie sau daca am prea cald in casa. Mi-a recomandat pana luni 2.5 ml Peritol sirop/zi si daca nu trec ne vedem la cabinet. In primul rand imi este cam teama sa o duc la cabinet ca sa nu intre in contact cu alti copii si mi-a spus ca o sa-i faca la 7 luni vaccinul antirujeolic dar inca nu l-au primit.
Ceea ce am uitat sa-i spun este de faptul ca este usor vinetie in jurul guritei si aseara am observat ca la mijlocul buzitei inferioare este deasemenea vanata, i-am dat o coaja de paine sa o suga, binenteles ca am stat langa ea ca nu cumva sa inghita vreo bucata pentru ca si-o cam indesa in gura si m-am gandit ca poate de la coaja s-a iritat buza dar si de dimineata era la fel sau poate o fii de la supt, nu mai stiu .... Poate are legatura cu alergia?

Stefania Nicolae, daca bumbutza a facut rujeola mai este necesar vaccinul?
Am vazut intr-o revista niste suzete de la Avent cu inel de siguranta fosforescent, m-i s-a parut ideea interesanta. Nu dau numele revistei sa nu-i fac reclama, poate imi inchide si mie contul

Si eu ii dau carnita , o zi piep pui, urmatoarea zi ficatel.Si galbenus de ou deocamdata de 2 ori pe saptamana.

corni si bebe (11 May 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Buna ziua si de la noi

Dupa aproape 2 saptamani pot sa spun ca Teodora se simte mai bine. Mai tuseste dar putin si rar, mai luam doar niste siropel ca am luat destul maedicamente. Am mers la doctor aproape o zi da una nu
Oricum e mult mai bine doar ca acum se pare ce ne iese dintisorul nr 2 si suntem putin agitata.
Of, sper sa iasa si asta mai repede sa poate manca fara fitze.
Noi mai papam tzitzi dimineata, seara si cateodata si peste zi si e buna mai ales pe post de somnifer In rest, cerealele Humana ne plac cel mai mult, piure de legume cu de toate - ieri i-am dat si spanac si i-a placut - puiutz blenderit in legume ne place si asta si maine sau poimaine o sa ii dau si ficatel. Outz noua ne-a zis doctoroaia sa ii dam pe la opt luni dar vad eu daca ma tin de ce zice ea. Papam si iaurt Danonino, pana acum i-am dat doar caise dar o sa incercam si restul aromelor.
Biberon tot nu servim asa ca i-am cumparat bibe cu lingurita ieri si vad ca e mult mai bine ca ea e invatat cu lingurita din prima luna de viata.
Loreen, multumesc pt informatia cu vitaminele, daca nu ia in greutate o intreb pe doctorita poate ne da si noua.
Ah, si ne-a programat si pe noi la vaccin pe 13 decembrie, daca a fost bolnavioara ne-a amanat, asta e!

Hai ca acum mai citesc si eu din urma.

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Androix, te rog mult trimite-mi si mie cartulia la curlycloreta@yahoo.com. Saru'mana!

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Buna iar.
Corni - noi am facut rubeola = pojarel nu rujeola = pojar, in carte scrie ca ar capata imunitate dar nu si la rujeola, asa ca banuiesc ca o sa-l facem si noi.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Avem 4 dintisori.
Dupa cum vedeti mai apuc sa intru doar cand mai apare unul...va imaginati voi de ce...
In rest suntem ok- foooarte bine, cum ar zice pedi lui Androix, ca am luat 400gr/3saptamani.
Maysa- vrem si noi olita, unde ati gasit-o?
Corni- mai bine nu o duce la cabinet, ca e destul de riscant.Parca am inteles ca daca e pojar singurul tratament sunt oricum antitermicele, ori Timeea nici nu are febra. Iepu' s-a iritat de la banana sub buza inferioara- un fel de visiniu-vinetiu care a tinut-o cateva ore, apoi s-a estompat pana a disparut. Pedi a noastra a zis ca a mai auzit de tot felul de reactii la banana in ultimul timp- fara sa fie clar alergii, mai mult un fel de iritatii...ea zicea ca banuieste ca sunt importate verzi si supuse la niste tratamente ca sa se coaca rapid si poate de aia...
Adina- cred ca pe mine m-ai auzit cu sculatul noaptea la 3, nu pe Androix. Ca si noi dupa ce am crescut cantitatea de piureuri am inceput sa vrem laptic si pe la 3-4 noaptea ( si nu se mai sculase noaptea de la 3 saptamani). Da' eu am fost fericita, zau, la cat o alerg ziua cu bibe nu-mi venea sa cred ca vrea si noaptea. E, minunea a tinut 3 zile si acum doarme iar fara sa se trezeasca, dar si-a decalat ora de laptic de la 8,30 la 6,30. Bine si asa.

Mey, cum e cu vaccinul ala la 7 luni? Adica ni-l face obligatoriu? Ca eu nici nu stiu ce vreau...Iepu' clar nu vine in contact cu alti copii, iar mie mi-e cam frica de reactia la vaccin, facut la varsta asa mica( ca el normal se face intre 12-15 luni), nu? Sau asta pe care ni-l face e altul, nu ala care sa facea la 1 an?
Ca eu nu mai stiu ce boala din asta contagioasa am facut (sa-mi fie rusine da' stie mama) dupa vaccin. Era un vaccin romanesc- pe vremea cea minunata- si cam toti piticii care l-au facut au
facut si boala dupa asta. O forma foarte usoara, da' oricum

Nelia- suuuper iese marul tinut la abur 10 minute, m-am inspirat si eu de la tine, da' lu' Iepu' de ce naiba nu-i place?

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

corni- noi am facut hemograma la 3 luni si i-au luat sange din degetel.Chiar curgea bine, le-a ajuns si pt. calcemie, sideremie si teste de alergii, asistenta zicea ca si din cauza ca era foarte cald. La noi nici nu au pus problema sa o intepe in vena, au zis ca-i fac ce analize se poate cu sangele luat din degetel.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Ce liniste pe aici.

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Cum adica i-au blocat accesul lui Beatrice? Din ce cauza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corni spune:

Stefania Nicolae,mi-am amintit ca mi-ai spus ca Bumbutza a avut rubeola,am incurcat borcanele,sorry.

Fran,chiar ma gandeam la tine ca nu mai scrisesei de mult. Ce de dintisori aveti.
Cu vaccinul nu stiu daca este obligatoriu dar doctorita noastra ne-a spus ca o sa ne faca la 7 luni , nu m-a intrebat daca vreau.Din cate am inteles de la TV ca se vaccineaza bebelusii intre 7-11 luni si apoi se face rapel , cred ca este alta doza decat cel care ar fi trebuit sa se faca la 12 luni de aceea mi-a spus doctorita ca inca nu l-a primit . Deci, am tras eu niste concluzii , nu stiu sigur, nu va bazati pe ce spun acum.
Cu vanataia de la mijlocul buzitei inferioare cred ca m-am prins de ceva, ea isi suge in permanenta buza si cred ca o tine intre gingii. Cercul din mijlocul guritei este permanent nu cred sa fie de la banana, cred ca este anemica.Daca o sa-i faca analizele o sa insist si eu sa-i ia din degetel.

Spanac, vad ca le dati bebelusilor, asi incerca si eu,mai ales ca este indicat in anemii, se mai gaseste in piata in stare proaspata sau sub ce forma cumparati voi spanacul.

Am gasit o reteta ptr. spanac

Tarta cu pireu de spanac (dupa 6 luni)
1 cartof mare
50 g de spanac congelat
1 ou -aici adaug eu doar galbenusul
40 ml de lapte
1 lingurita cu smantana proaspata
Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la fiert si spanacul. Dupa ce au fiert, se zdrobesc spanacul si cartofii pana se obtine un pireu, care se amesteca cu oul. Se pune melanjul obtinut intr-un vas termorezistent uns cu unt si se fierbe in bain-marie in jur de 15 minute. Se scoate tarta din vas, se aseaza pe o farfurie si se toarna deasupra laptele caldut amestecat cu smantana proaspata. Se serveste.

Mai intreba cineva de retete pentru galbenusul de ou :

Pireu de dovleac si galbenus de ou (dupa 5 luni)

140 g de dovleac
1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul)
Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou tare. Dupa ce au fiert legumele, se scurg si se adauga galbenusul, apoi se zdrobesc toate. Se pune o bucatica de unt cat o nuca si se serveste. Reteta se prepara repede si este ideala pentru bebelusi.

corni si bebe (11 May 2005)

Mergi la inceput