infiintarea unei firme

infiintarea unei firme | Autor: ratusca79

Link direct la acest mesaj

Buan, am si eu cateva intrebari referitoare la infiintarea unei firme, ce acte sunt necesare, cat costa cu aproximatie, pe unde trebuie umblat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

de pe internet, reies urmatoarele :

www.infiintarisocietati.ro/utile.html" target="_blank">http://www.infiintarisocietati.ro/utile.html

ACTE NECESARE pentru infiintarea unei societati comerciale

Actele de identitate ale viitorilor asociati in original plus 3 copii.
Dupa ce se alege forma de societate, se trece la urmatorii pasi:
· Alegerea obiectului de activitate al firmei, potrivit clasificarii CAEN; stabilirea obiectului principal de activitate si a obiectelor secundare de activitate.

· Contract de comodat (e necesara o copie a actului de proprietate al imobilului in care se declara sediul social.)

· Alegerea denumirii societatii: se dau cel putin 3 denumiri, in ordinea preferintelor.

· Capitalul social - ce suma si alegerea bancii la care se doreste deschiderea contului. Capitalul social minim este de 2.000.000 lei pentru srl.

· Stabilirea administratorului societatii.

· Tipul de societate: microintreprindere, intreprindere mica sau mijlocie.

· Se alege ca firma sa fie platitoare de TVA sau nu.

3. Dupa stabilirea acestor aspecte se trece la pasii urmatori:

· Rezervarea denumirii societatii

· Incheierea contractului de inchiriere daca spatiul unde se desfasoara activitatea nu este proprietate.

· Intocmirea actului constitutiv.

· Declaratii ale asociatilor privind faptul ca nu au antecedente penale si ca indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru a fi asociati si administratori.

· Cazierele fiscale ale viitorilor asociati - se elibereaza de Directia Generala a Finantelor publice. (dureaza 5 zile)

· Deschiderea contului in banca si depunerea capitalului social. (de catre unul dintre asociati)

· Depunere specimen semnatura la Registrul Comertului sau la notarul public.

4. Dupa finalizarea acestor acte, se completeaza documentelor necesare de depus la Registrul Cometului.

(acte carora li se ataseaza si cele prevazute la art.3):

· cerere inregistrare societate.

· cerere sau declaratie, dupa caz, aviz pompieri.

· cerere sau declaratie, dupa caz, aviz sanitar.

· cerere sau declaratie, dupa caz, aviz muncii.

· cerere sau declaratie, dupa caz, aviz mediu.

· fisa de prezentare a sediului social si a activitatii.

5. Dupa finalizarea intregii documentatii se depune aceasta la Oficiul Registrul Comertului. In termen de aproximativ 21 de zile vor iesi actele de infiintare ale societatii, adica: certificat de inregistrare, anexa avize necesare, avize colaterale, incheierea de acordare a personalitatii juridice, etc. Se poate cere si eliberarea cu regim de urgenta a actelor dar in acest caz taxele se majoreaza cu 50%.

6. Incepand din acest moment firma poate functiona.

7. Costurile aproximative sunt urmatoarele:

· rezervare nume firma 308.000 lei.

· capital social 2.000.000 lei.

· taxe registru, aproximativ 3 milioane lei, in functie de obiectul de activitate al firmei.

· taxa notariala pentru autentificare specimen semnatura, aproximativ 500.000 lei. (in functie de notar)

www.dsclex.ro/acte_utile/documente/legifirme.htm" target="_blank">http://www.dsclex.ro/acte_utile/documente/legifirme.htm

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Cel mai simplu e sa mergi la Registrul Comertului, unde au ei consilierii lor juridici care te ajuta sau la o firma care infiinteaza societati. Cu banii tot acolo ajungi, poate la firma cu 1-1,5 milioane mai mult.
Per total, cu tot cu capitalul social, ajungi la 8-10 milioane, in functie de tarifele consilierului juridic la care mergi.

It's nice to be important, but it's more important to be nice

Rochita de vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Chiar zilele trecute am vorbit cu cineva la ORC si mi-au zis ca infiintarea unei firme costa 8-9 milioane ROL.

In primul rand mergi la ei si-ti faci rezervarea de nume de firma. Asta e primul pas. Dupa aia te ocupi de restul, pentru ca fara rezervarea aia nu faci mare lucru.

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradanatalia spune:

Poate sa-mi explice si mie cineva asa, mai pe intelesul meu, ce avantaje si dezavantaje sunt la o firma neplatitoare de TVA? Adica, daca nu se plateste TVA-ul de ce nu-si face toata lumea ''neplatitoare''. Trebuie sa fie ceva dubios, si eu nu ma prind.

Intrebarea 2. Are importanta daca acolo unde vreau sa declar sediul social ( garsoniera in care stau) deja figureaza sediul unei alte societati? Si daca se poate folosi si pt o a doua societate, trebuie sa cer acordul scris al vecinilor?

Multumesc frumos. Poate se indura cineva si ma lumineaza si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Neplatitoare de TVA se poate dak cifra de afaceri nu depaseste o anumita suma..nu mai imi aduc aminte exact cat este dupa noile modificari.Dak nu depasesti acea suma e bine sa fie neplatitoare de TVA.Dak iti accepta garsoniera iti trebuie acordul administratorului cel putin la mine asa a fost.
Dak vrei sa te costa mai putin te poti acupa tu de infiinatre fara s amai platesti un consilier k nu e greu.Eu una asa am facut si am scos-o destul de ieftin.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Daca ai declarat firma ca si platitoare de TVA, mai poti modifica?

Codruta & Petra (9 august 2005)

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Infiintarea firmei costa cel putin 5 milioane lei, cam cat costa taxele la Reg. Com la care se adauga minimul de 2 mil lei capitalul social(pe care il poti retrage dupa infiintarea SC).
Nu conteaza daca la adresa respectiva mai exista o firma cu acelasi sediu. Din cate stiam pot exista maxim 3 societati cu acelasi sediu social.Nu trebuie acordul vecinilor(doar in cazul in care activitate soc tale ar putea deranja pe vecini, rare cazuri), dar trebuie declaratie scrisa la notar al proprietarului.
Cel mai bine e sa o declari platitoare de tva. Partenerii de afaceri nu prea sunt incantati sa faca afaceri cu neplatitorii de tva, din cate stiu eu. depinde acum si de activitatea soc. tale.

Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Buna,
Vreau si eu cateva sfaturi de la cei cu experienta, pt ca din ianuarie vreau sa ma ocup si eu de infiintarea unei firme.
Obiecte...principale (nu stiu inca pe care sa il declar principal):
traduceri (eu) productie soft(sotul) si in plus.... productie (initial in serie mica) articole imbracaminte si inchirierea unor ...chestii" catre populatie
Este bine sa fiu platitor TVA? Este bine sa fiu asociat unic sau asociata cu sotul (mentionez ca eu nu voi avea alt loc de munca decat aceasta firma....)
Sediul social poate fi la mine acasa, fara consimtamantul as locatatari? Apoi urmeaza pct de lucru pt care tb alte autorizatii?
Este mai rentabil sa ii las pe cei de la Reg Com sa ma "consilieze" si sa se ocupe de tot? La ce suma m-ar duce asta?
Care este legislatia privitoare la TVA (n-am prea avut pana acum nici un fel de tangente cu contabilitatea, dar se pare ca va tb sa recuperez..) sa ma lamuresc si eu exact cum e cu a fi sau a nu fi platitor TVA?

Merci mult
Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Pai parerea mea este urmatoarea: daca firma presteaza servicii catre populatie, e bine sa nu fie platitoare de TVA (efectuezi o traducere, incasezi 2 milioane lei vechi...daca esti platitor, 19 suta din suma asta merge la stat ca TVA si astfel la tot ce incasezi, va trebui sa platesti procentul de 19 la suta la stat). Daca e sa faci comert, e bine sa platesti TVA, pt ca se poate deduce, adica tu cumperi produsul cu un pret in care e inclus tva-ul, il vinzi cu un pret mai mare, (care cumprinde si el tva-ul) si ramane de platit la stat diferenta dintre cele doua tva-uri.
Daca vrei sa te angajezi la firma proprie, e bine sa ai asociat, pt ca daca esti asociat unic nu poti fi propriul tau angajat (personal mi se pare o prostie, dar asta e in Romania).
Mai intreba cineva daca poti trece de la platitor, la neplatitor. Raspunsul este NU...asa ca ganditi bine inainte de a face pasul. Dar in schimb de la neplatitor la platitor se poate.
Mda...ca astea sunt raspunsurile mele. Nu sunt contabil, nu am studii de specialitate, dar m-am lovit de aceste probleme si inca ma lovesc de multe.
Sanatate, si spor la treaba,

Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Denis, in Bucuresti, la sediul social, daca e la bloc, iti cer acordul asociatiei, vezi sa scrie si in clar numele presedintelui asociatiei, si acordul vecinilor(stanga-dreapta, sus-jos). Daca n-ai activitate la sediu, completezi o declaratie pe propria raspundere. Pt. punct de lucru, faci alt dosar si obtii autorizatiile necesare.

Pozele noastre
Poze noi

Mergi la inceput