Educatia sexuala in scoala-cum se face?
Raspunsuri - Pagina 8
cataghe spune:
Io nu pricep, unde s-a spus ca homosexualitatea si bisexualitatea sunt comportamente sexuale normale? Eu le vad ca sunt incadrate la "comportamente sexuale" pur si simplu. Acuma, voi cum vreti sa fie incadrate la perversiuni cand UE da cu drepturile uomului dupa noi de ne ia... hm! Sunteti culmea! Nu va mai agitati atata, nu cred ca cei care predau educatie sexuala le vor prezenta ca pe ceva normal, ca noi romanii suntem prea conservatori pt asa ceva
In alta ordine de idei, ceea ce am vrut sa spun prin postarea adresata Roxanei era ca avem toate sansele sa nu fim de acord cu o sumedenie de chestii pe care copiii nostri le invata la scoala, la alte obiecte - asta insa nu va insemna ca o sa militam ca acele obiecte sa fie scoase cu totul din programa! Pur si simplu o sa spui copilului acasa care e parerea ta despre chestiunea in cauza, si cu asta basta!
Cu studierea religiei in scoli e cu totul altceva, degeaba se incearca aceasta paralela fortata intre orele de educatie sexuala si cele de religie. Nu mai intru in amanunte pt ca cine vrea sa priceapa a priceput deja, iar cine nu vrea... tot degeaba.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
roxana1974 spune:
Unii dintre scriiciosi se fofileaza cu obstinatzie si ne servesc in continuare cuvinte care nu spun mai nimic. V-am rugat pe toate sa-mi spuneti sincer ca sunteti de acord cu o anumita chestie... inaioana vreau sa vad cum scrii ca esti linistita ca ccc copii tai vor invata la scoala stiintific despre sexul anal, cunilingus si felatie... daca n-o faci, o pun pe seama temei de a-ti asuma responsabilitatea ... chiar si doar a lucrurilor pe care le gandesti.
Btw, de cand stiintza ne serveste imoralitati? Cine nu e de acord ca sexul anal e o imoralitate, o perversiune, sa ridice mana sus. In plus, daca tot tzine de dormitor, atunci sa ramana acolo. Cred ca, la fel ca in celelalte domenii si in educatia sexuala stiintza si morala trebuie sa spuna cam acelasi lucru. Ciudat cum unora nu li se pare moral sa faca religie, dar li se pare moral sa li se serveasca copiilor la scoala comportamentele sexuale deviate drept normale...
Ba mai mult, s-au gasit hibe la programa de religie, protestam impotriva ei, dar impotriva programei de sexologie de ce sa nu protestam ?
Repet : sunt de acord cu educatia sexuala in scoli, dar explicatziile "stiintzifice" trebuie sa aiba o limita a bunului simt, chiar trebuie sa invete copilul la scoala despre sexul anal? Oare nu sunt destule carti in care apare acest detaliu picant, pe care le pot citi singuri cand ajung la o varsta corespunzatoare?
Alooo, sexul anal e in programa scolara, si se mai spune ca aici sunt oameni cu imaginatie bolnava? Va rog...
nu mai dati din coate...oricum, fiecare mâtză pe limba ei piere ...
am editat "daca n-o faci" mancasem o litera esentiala...
roxana1974 spune:
Cata, a fost la un moment dat un topic pe care nu-l mai gasesc despre educatia sexuala si despre aparitia unei cartulii/manual, nu mai stiu...de acolo am retinut si din discutiile de atunci, spunea o mamica ccc care a citit din cartea respectiva ca, homosexualitatea era tratata drept comportament sexual normal...
nu vreau sa mai insist nici eu pe comparatia dintre ora de religie si cea de sexologie, insa imi e clar ca de fiecare data cand e vorba de religie, se aduce in discutie argumentul "moralitatii" si "echitatii" care se pare ca in cazul de fata nu functioneaza...se pare ca sexologia e mai egala..in fine, remarc si eu, la randu-mi ca uni parteneri de discutie se fac ca nu-mi inteleg anumite argumente...cred ca va las aici, dar plec cu tristete fiindca se vor gasi destui care sa-mi rastalmaceasca cuvintele ... pot sa jur...
roxana1974 spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=21980&whichpage=1&SearchTerms=sex" target="_blank">topicul despre care vorbeam
va rog cititi postarea Elenei din prima pagina...si..enjoy the entire topic...btw...
cataghe spune:
Mai Roxana, care e paralela dintre echitate si sexul anal? Ca m-ai bagat total in ceata! Iote spre marea ta surpriza, pe mine la scoala de medicina m-au invatat ca ceea ce se face cu consimtamantul ambilor parteneri nu e perversiune - ce zici de asta?
Si da, uite o spun eu cu toate degetele, eu prefer sa invete copilul meu la scoala de la o persoana calificata despre sex anal, cunilingus si felatie, decat sa "invete" de te miri unde... ca de aflat tot afla ei, cred ca asta refuzi tu sa intelegi! De la o anumita varsta incolo el va trebui sa decida daca doreste sau nu sa respecte preceptele religioase pe care i le servesti tu acasa, si daca el nu vrea, poti tu sa-l cresti sub un clopot de sticla ca e tot degeaba. Rolul scolii este sa informeze, nu poti pretinde scolii publice sa impuna o anumita credinta, este gresit fata de cei care sunt crescuti in alta credinta sau in nici o credinta. In schimb, trebuie sa ne depasim odata complexele astea cu privire la propriul nostru corp si felul in care functioneaza, si asta nu tine de credinta ci de educatie. Iar educatia se face mai ales la scoala.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
inaioana spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
inaioana vreau sa vad cum scrii ca esti linistita ca ccc copii tai vor invata la scoala stiintific despre sexul anal, cunilingus si felatie... daca n-o faci, o pun pe seama temei de a-ti asuma responsabilitatea ... chiar si doar a lucrurilor pe care le gandesti.
Mi-e teama sa-mi asum responsabilitatea? Mieeeee?
Draga Roxana, eu am dus-o pe fiica-mea la Gay Pride Parade (da, am marsaluit acolo cu copil cu tot! btw, erau o gramada de familii cu copii inclusiv bebelusi) si am facut o groaza de poze ca sa poata fi mandra cand va fi mare ca a participat ea insasi la primul asemenea eveniment in Romania.
Singura problema pe care mi-am pus-o a fost siguranta ei din cauza unor dezaxati care pot deveni violenti si la un moment dat chiar am fost atacati de un grup de credinciosi cu icoane de lemn imense in maini care au aruncat cu pietre, chit ca erau si o gramada de copii acolo. Dar...jandarmeria a fost foarte prompta!
Asa ca...pe mine nu ma mai intreba..sunt un caz pierdut pentru tine.
Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
inaioana spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
chiar trebuie sa invete copilul la scoala despre sexul anal
Da, Roxana, trebuie sa invetze ca exista si ca cere anumite reguli speciale de protectie impotriva BTS in caz ca fac sex anal. La fel si cu felatia si cunnilingusul. Foarte multi cred ca le pot face neprotejati pt ca BTS se iau numai prin sex vaginal. Trebuie sa stie adevarul, pentru ca aceste lucruri sunt o realitate, fie ca iti place fie ca nu, si sa se poate proteja. Pentru ca altfel POT MURI, intelegi? Si pe cuvant daca imi vine sa cred ca preferi ca copiii tai sa nu stie lucrurile astea si sa fie expusi uni asemenea risc.
Iti poti imagina ca exista situatii aberante de fete carora parintii le impun virginitatea din considerente morale(si le controleaza in acest sens) care fac sex anal si oral ca sa ramana virgine vaginal?Nu putem baga capul in pamant ca strutzul. Si aceasta pseudo-moralitate impusa si ipocrita poate fi de multe ori foarte paguboasa!
Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
impreuna spune:
Hai mai fetelor, programa ca programa, e teorie, da peste cativa ani ne trezim ca se introduce (oficial) si practica in scoala, gen "atelier" de sexologie...
Tot un lucru normal ni s-ar parea? De ce, pentru ca sa fim in rand cu lumea, nu conteaza daca e bine sau nu?!
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
irina.c. spune:
quote:Fiindca ,practic,notiunea de bine si rau a devenit o chestie relativa.Atelier de sexologie?De ce nu?-vor zice unii.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Originally posted by impreuna
Hai mai fetelor, programa ca programa, e teorie, da peste cativa ani ne trezim ca se introduce (oficial) si practica in scoala, gen "atelier" de sexologie...
Tot un lucru normal ni s-ar parea? De ce, pentru ca sa fim in rand cu lumea, nu conteaza daca e bine sau nu?!Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
Jocelyn spune:
Sunt de acord cu cataghe. Noi nu am avut ore de educatie sexuala in programa, dupa cum am mai zis, dar a adus diriginta destule persoane care au stat de vorba cu noi si ne-am explicat o multime de chestii. Mi-a dat si mama educatia necesara, am primit informatii suficiente si de la scoala. Nu acest fel de educatie afecteaza moralitatea unui om.
Cred ca oricine afla despre aceste lucruri dar este important CUM si DE UNDE afla. Iar eu prefer, ca pe langa educatia data de mine, copilul meu (nenascut inca ) sa primeasca aceste informatii si de la scoala. Homosexualitatea si sexul anal sunt predate ca fiind Comportamente sexuale, asa reiese din programa, nici normale nici anormale. BO considera deviant si sexul oral si poate unii n-ar vrea ca ai lor copii sa auda de anticonceptionale sau sex in anumite pozitii. Eu insa vreau ca al meu copil sa inteleaga ce presupune sexul cu toate aspectele lui fiindca nu vreau sa-l cresc un inhibat si un timorat din acest punct de vedere, ca atunci cand va ajunge sa afle din diverse medii sa se revolte si sa ajunga obsedat (si chiar sunt cazuri de parinti care au vrut sa-si creasca copiii sub clopot, copii care din pacate au iesit mai rau si mai depravati decat toti ceilalti).
Din punct de vedere moral si religios, eu ii voi oferi educatia pe care o consider necesara si sper ca el sa faca alegerea corecta, in cunostinta de cauza. Totusi daca el ar alege sa fie homosexual de exemplu, eu nu il pot nici opri si nici iubi mai putin. Faptul ca eu nu sunt de acord cu aceasta practica nu inseamna ca voi fi in stare efectiv sa il impiedic pe el sa o aleaga. Si daca el ar face o astfel de alegere, nu inseamna ca a fost vina scolii ca l-a informat despre homosexualitate.
Cei care nu sunt de acord cu educatia sexuala in scoala este ca si cum ar spune: hai sa vorbim mai incet sa nu ne vada nimeni
Voi nu va amintiti de adolescenta, de intrebarile si curiozitatile pe care le aveati sau despre cum ati aflat de toate lucrurile si in ce context? Copiii oricum vor discuta intre ei de toate astea si le vor face (pe unele din ele) sau preferati ca al vostru copil sa n-aiba habar de protectie si cand aude de cuvantul penis sa se bage sub banca?
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are