Educatia sexuala in scoala-cum se face?
Raspunsuri - Pagina 6
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Miruna Enescu
Citind tot ce s-a scris pana acum trag concluzia ca in Romania nu se face educatie sexuala specializata: adica sa vina cineva cu o pregatire speciala in acest domeniu (nu invatatoarea sau diriga)si sa le vorbeasca copiilor (inca de mici dar diferit in functie de varsta despre:
-diferentele fizice dintre ei, cum vin pe lume copiii, iubire si manifestarile ei;
- faptul ca nici un strain nu are voie sa le atinga partile intime;
- schimbarile corpului la adolescenta (inclusiv emisiile nocturne de sperma despre care eu, mama de baieti, am aflat cu uimire acu' vreun an din cartea "Ce le spunem copiilor si adolescentilor despre sex")
- dreptul oricui de a spune NU la orice si obligatia celuilalt de a se opri;
- metode de protejare etc.
Pai, eu una as fi PENTRU astfel de ore la scoala, si nu atat pentru copiii mei (carora intr-adevar le-am vorbit deja si le voi mai vorbi despre asta), cat pentru CEILALTI COPII - caci viata sexuala a copiilor mei se va petrece impreuna cu cea a copiilor altora, si eu vreau ca SI ACEIA sa cunoasca regulile de igiena si nu numai.
Miru
Eu nu stiu cum se face educatia sexuala in scoli in Romania, dar ma preocupa subiectul asta, pentru ca, exact ca voi, ma gandesc la viitorul copilului meu. As fi incantata sa stiu ca la ora de educatie sexuala se vor acoperi problemele punctate de tine...ce ne facem insa daca nu este asa? Acceptam orice educatie sexuala pentru copiii nostri de dragul argumentuliui ca in sine intentia este buna?
nu mai dati din coate...oricum, fiecare mâtză pe limba ei piere ...
Lauraa spune:
Da,sigur ca sunt de acord cu educatia sexuala in scoli!De fapt nici nu concep lipsa ei. Oricum unde ma aflu eu sunt carti pentru copii de 3 ani in care se explica diferentele intre fetite si baieti,se explica reguli de igiena a organelor gentiale,totul fiind foarte natural expus,cu poze,povestioare,etc. O prietena a cumparat baiatului ei de Mos o asemenea carticica (el are 3 ani) si m-am uitat.Sunt f. incantata de cum e realizata. Si fetita mea o sa primeasca primele notiuni de educatie sexuala de la mine. am observat ca unele de pe-acilea confunda educatia sexuala cu Kamasutra,nici nu ma mir de altfel...
Mama de Lara Celine
roxana1974 spune:
Laura, de acord cu tine DAR...nu parintii au confundat orele de sexologie cu Kama Sutra ci tocmai unii dintre cei care au avut sansa sa o predea (sexologia zic :)))...iar cum imaginatzia adolescentilor se infierbanta usor..parintii saracii, lupta si ei cum pot...
inaioana spune:
Roxana , doua intrebari:
1. Ai vreo dovada, vreun caz specific in care la educatie sexuala s-a predat Kama-Sutra (sau ceva asemanator?)
Btw, eu am citit Kama Sutra si nu este un tratat de sexologie nici pe departe. Numai pudibonderia noastra de WASP i-a dat atata faima. Are un singur capitol cu pozitii sexuale si compatibilitati de marime- jenant- si restul sunt pur si simplu norme sociale indiene din diverse zone, foarte-foarte interesante ca si cultura generala.
2. Ce varste aveau adolescentii aceia care i-au pus la lupta pe parinti? Adica, 12...18...cat?
Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
cataghe spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
As fi incantata sa stiu ca la ora de educatie sexuala se vor acoperi problemele punctate de tine...ce ne facem insa daca nu este asa? Acceptam orice educatie sexuala pentru copiii nostri de dragul argumentuliui ca in sine intentia este buna?
Hehe... pai io zic sa incepi purecarea cu programele de lb romana, istorie, geografie, etc - nu putem accepta pt copiii nostri orice fel de educatie numai pt ca intentia in sine e buna, nu?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
mate spune:
De asta am si deschis subiectul,pentru ca s-au trezit niste voci sa afirme ca educatia sexuala s-ar face asa,mai " neortodox" si am vrut sa vad cum se face,concret,cu exemple.Uite ca pe 4 pagini au tot intrat parinti cu copii mai mari sau mai mici,dar nu am auzit pe nimeni sa spuna ca domne,la fi-mea la scoala i-au pus sa se uite cu lupa in vaginul ei sau,vezi doamne,i-a invatat ca nu e mare branza sa faci avort etc...S-a discutat normal,s-au adus argumente de bun simt in favoarea educatiei sexuale care este mai mult decat UTILA si s-au trezit aceleasi voci sa aduca si ele tot felul de "argumente" scabroase demne de o imaginatie bolnava...
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
....pe unii ii duare pe matze,dom'le...
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by cataghequote:
As fi incantata sa stiu ca la ora de educatie sexuala se vor acoperi problemele punctate de tine...ce ne facem insa daca nu este asa? Acceptam orice educatie sexuala pentru copiii nostri de dragul argumentuliui ca in sine intentia este buna?
Hehe... pai io zic sa incepi purecarea cu programele de lb romana, istorie, geografie, etc - nu putem accepta pt copiii nostri orice fel de educatie numai pt ca intentia in sine e buna, nu?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
cata, ce sa zic...au inceput altii si ma tin si eu dupa ei..au inceput cu religia si cu sexologia...intre 2 extreme asa cum sunt si mesajele de pe topicul asta .. nefericit...
btw...unde or fi "argumentele scarboase si demne de imaginatzie bolnava" nu stiu...cred ca ura unora este atat de mare incat n-au nici o jena sa faca scenarii hidoase si sa puna cuvinte aiurea in tastele altora
pe cate unii nici nu ma mai obosesc sa-i citesc...nu merita osteneala
inaioana spune:
Discutia este iar degenerata de "unii" (hahaha , ce exprimare!) in cearta si mistocareala. Pentru ca aceiasi "unii" fac in anumite situatii mare caz de regulament, tin sa spun urmatoarele :
Regulament DC : 04.Incercati sa combateti idei, nu persoane. In momentul in care un mesaj degaja un atac la persoana - mesajul va fi sters de catre moderatori iar, in functie de gravitatea atacului, utilizatorul va fi sanctionat.
05.Nu sunt admise jignirile, insultele, [...] Adresati-va celorlalti membri cu respect si incercati sa ii ajutati. Lipsa de respect duce la 'exmatricularea' de pe forum si la blocarea vizionarii sale
07.Cand se raspunde la un anumit topic, membrii comunitatii sunt rugati sa nu devieze de la subiectul discutiei. De asemeni, nu sunt acceptate mesajele 'la misto', care in marea majoritate au ca rezultat devierea de la subiect.
Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
she_wolf spune:
quote:Cred ca Mate se referea la argumente de genul asta:
unde or fi "argumentele scarboase si demne de imaginatzie bolnava" nu stiu...
quote:
Originally posted by adriana
Si sa-ti doresti sa nu se uite chiar toata clasa cu microscopul in vaginul tau.
...si cam are dreptate, sunt cu siguranta doar rodul imaginatiei. Doar nu crede nimeni ca asa ceva se chiar intampla, nu?
Claudia si Cristi (16.12.2002)
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by she_wolfquote:Cred ca Mate se referea la argumente de genul asta:
unde or fi "argumentele scarboase si demne de imaginatzie bolnava" nu stiu...quote:
Originally posted by adriana
Si sa-ti doresti sa nu se uite chiar toata clasa cu microscopul in vaginul tau.
...si cam are dreptate, sunt cu siguranta doar rodul imaginatiei. Doar nu crede nimeni ca asa ceva se chiar intampla, nu?
Claudia si Cristi (16.12.2002)
as intelege daca ar fi vorba de "agrumente", dar e vorba de o singura chestie care nici macar nu poate fi considerata drept argument.
Oricum la halul in care se discuta de catre unii "argumentele" reale care ar putea fi aduse in defavoarea celor care predau aiurea sexologia in scoli, nici nu ma mir ca cei in tema nici nu mai intra pe topic...tentativele jalnice cu extrase din regulament, pe postari la care nici nu se aplica, nu mai imbie pe nimeni