" N-AI VOIE!"
Raspunsuri - Pagina 2
bubus spune:
quote:
Originally posted by cl
Dragi mamici, trebuie sa recunosc ca si eu m-am confruntat cu acest lucru de mii de ori: "NU, Alex...!", "Alex, NUUU...!", pana intr-o zi cand m-am intrebat de cate ori spun pe zi "NU" copilului meu. Am ramas ingrozita! Asa ca am trecut la distragerea atentiei. Uneori merge, alteori nu. Dar trebuie si ei sa castige din cand in cand, nu?
Claudia si Alex(4ani)
good point! copiii au tendinta de a se indeparta si a trata cu sictir pe parintii care spun prea des nu. in plus, cuvantul insusi isi pierde taria si valoarea daca e repetat de prea multe ori. ai dreptate. sa-i lasam sa castige. dar ce facem cu lucrurile care chiar prezinta un pericol pentru ei. eu m-am mutat de curand in casa noua unde recunosc ca nu am inca tot ce trebuie pt a o face 100% safe (daca exista asa ceva...) asa ca trebuie s-o invat pe mica mea sara ca sunt unele lucruri la care chiar nu are voie...cum?
bubus spune:
quote:
Originally posted by gabid
La 11 luni daca ii spuneam cuvantul "nu"incepea sa planga de parcaam batut-o inainte!Evitam sa spun acest cuvantpe cat puteam.Apoi spre un an si vreo 2 luni a inceputsa accepte cuvantul "nu".Acum la un an si 5 luni spune singura "nu"si da din cap ca sa o las in pace sa faca ce vrea ea.Daca ii spun ca nu-ivoie se uita urat la mine si face tot ce vrea ea.
Te pup,
Gabi si Simonica.
exact face mica mea sirena de pe acum. da din cap ca nu dar face in continuare...ceea ce ma face sa cred ca stie cuvantul (de fapt gestul care desemneaza cuvantul) dar nu-i cunoaste sensul. as zice ca e berbeaca si deci incapatanata dar nu prea cred in zodii...cel putin nu la varsta asta...
bubus spune:
quote:
Originally posted by Dancic
Cred ca ar fi cel mai bine sa te prefaci ca nu observi ca a facut o pozna decit sa-i spui acelani "NU-I VOIE" de 100 de ori deoarece ea e extrem de satisfacuta de pozna ei si de faptul ca tu te-ai enervat. Copiii profita de orice moment sa ne joace pe nervi dar tot in acelasi timp aceasta poate fi o modalitate de-ati atrage atentia. Incearca sa o lauzi pentru fapta ei si ve-i vedea cum reactioneaza.
Love Dancic si Catalin
Ursu
bun dancic. si daca are un cutit sau un deget in priza? cum naiba te mai prefaci ca nu vezi?
incearca sa intelegi ca nu vreau sa-i fac gāzei mele educatie de pe acum, s-o invat ce e frumos si ce nu...incerc deocamdata s-o feresc de pericolele inerente din casa si de afara. ma gandesc ca peste mai putin de o luna o s-o las pe mana unei bone careia n-o sa-i pese nici macar jumatate din cat imi pasa mie, indiferent de cat ii dau pe luna...
nu mi-o lua in nume de rau. sfatul tau e excelent pentru copii mai mari. pentru 'pozne' si nebunele.
cl spune:
1. Nu lasi cutite la indemana (ascunde-le, pune-le unde nu ajunge)
2. Exista niste chestii de protectie care acopera prizele
Asa ca... daca vrei gasesti solutii.
Rabdare si... tutun.
Claudia
izu spune:
Daca ii spui ca "nu are voie..." si mai tare se incapataneaza.
Copii pot fi foarte usor pacaliti .... dar nu prea des.
Fetita mea are 2 ani si 2 luni si ne intelegem f bine. Atunci cand spun "nu" ii explic si "de ce?".Uneori merge alteori nu (iar atunci aplic tactica "convinge-te singura) .
Cutitul se foloseste pt a taia friptura si trebuie tinut de maner nu de lama pt ca face "puf" si doare. Stie ca prizele (care sunt protejate cu capacele) se folosesc pt a face curat cu aspiratorul, pt a vede desene animate sau pentru a face mami prajituri, stie ca detergentul trebuie pus in masina de spalat pt a face hainutele curate (bineinteles ca nu are acces la el).Cand vrea sa scrie pe pereti ii spun ca peretele ii papa mina la creion si ca e mai bine sa deseneze pe carte (o data am lasat-o sa se convinga singura si de atunci nu a mai scris pe pereti).Dupa ce se joaca cu jucariile stie ca daca nu le pune la locul lor le "papa" aspiratorul.
Danza spune:
quote:
Originally posted by cl
1. Nu lasi cutite la indemana (ascunde-le, pune-le unde nu ajunge)
2. Exista niste chestii de protectie care acopera prizele
Asa ca... daca vrei gasesti solutii.
Rabdare si... tutun.
Claudia
Sunt de acord cu Claudia, as mai adauga la aceasta lista:
- legarea usilor la dulap, mai ales unde tii vesela, fainoase, orez, zahar etc.
- ascunderea tuturor obiectelor casante (vaze porcelan, bibelouri ceramica, vaze cristal) cat mai departe sau mai sus posibil ca sa nu le ajunga,
- pana si inchiderea usii la camera tabu ajuta, daca nu cumva s-a invatat s-o deschida singurica
In rest ce ti-as mai putea spune, eu nu-l laud cand face vreo pozna, dar imediat scotocesc vreo jucarie cu care nu s-a jucat demult sau vreo carticica si incepem sa citim. Si sa vezi cum uita sa mai dea casetele video jos de pe raft sau sa rastoarne farfuria cu apa pisicei. Puiul meu mai are si obiceiul sa urce pe fotoliu si sa incerce sa sara de pe el - un lucru extrem de periculos. Pai, in cazul asta, pur si simplu ii zic ca mama merge in alta camera sa asculte muzica sau sa se joace cu jucariile lui Danut, sau ca merg la bucatarie sa-i pregatesc mancarica (daca e cazul) si sa vezi cum vine dupa mine.
Ceva oricum trebuie sa-i ajute!!!! Succes!!!
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz
paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
vladosmina spune:
Pana la un an si 4 luni Vlad nu stia ce e ala Nu, ca nu-i spuneam cuvantul. Il indepartam de obiectul care reprezenta pericol distragandu-i atentia in cele mai inventive moduri.
Pe urma am inceput sa-i spun nu si cred ca am gresit. Il vad cum vrea ceva si isi spune singur No, dupa care se duce ca teleghidat si face ce stie ca nu e bine. Eu i-am spus nu luandu-ma dupa alti parinti din jurul meu si cred ca nu era cazul sa o fac.
Reactioneaza mult mai bine la argumente ratinale, lipsite de interdictie, gen:
Lasa cuptorul pentru ca frige, decat sa te doara, mai bine stai langa jucarii si te distrezi.
Si uite inca un exemplu:
Obisnuiam sa fug dupa el la gradinita (asa zic eu la un club unde merg mamici cu copii sub 6 ani)cand era ora mesei si sa-i zic< nu mai alerga, treci la masa!> Nu am obtinut niciodata un rezultat bun in felul asta, pana nu m-am desteptat si i-am zis: <asa-i ca ti-ar place si tie sa mananci cu ceilalti copii?> Imediat s-a urcat pe scaunel.
Comparatia e mai puternica decat negatia.
vladosmina spune:
Chiar crezi ca ai vreun avantaj daca ii inoculezi ideea de Nu?
Interdictia e un mod de inhibitie, dar si o provocare(de ce zice mama ca nu e voie? ia sa ma conving ca are dreptate.)
bubus spune:
[/quote]
Si sa vezi cum uita sa mai dea casetele video jos de pe raft sau sa rastoarne farfuria cu apa pisicei.
Cu drag,
[/quote]
deci inteleg ca aveti pisicuta. cum se impaca amandoi? si eu am o pisi care e din ce in ce mai geloasa pe gāza si a inceput chiar sa o zgarie si sa o muste...trebuie sa fiu tot timpul atenta cand se joaca impreuna...
mersi mult.
Danza spune:
Avem un pisoi de toata frumusetea Baloo. E persan, de culoare gri-albastru, are 4 ani si vreo 5 kg. Imediat cum l-am adus pe Danutz de la maternitate, era foarte curios: "oare ce mai maraie acolo in patutzul cela sau in carucior?!". Se ridica in 2 labutze ca sa-l vada. Primele saptamani a fost o lupta continua si un proces de educare cam dificil. Pana atunci el era rasfatatul familiei, mai ales al meu si mai ales cat am fost io gravida. Ii era cam greu sa vada ca cineva i-a ocupat locul, dar pana la urma a cedat, numai ca tare mult ii placea patutzul lui Danutz. Era caldutz, moale si nu-l deranja nimeni sa doarma (cand eram noi la plimbare cu puiutzu). A incasat-o de cateva ori ca sa inteleaga ca nu-i patul lui si l-am invatat ca n-are voie in camera puiului, mai ales cand acesta e acolo, iar cand iesim inchid usa la camera. Baloo e fff bland, nu ataca, nu zgaraie si de fapt, de cand e el, se teme de copii dar nu le face nimic. Inca inainte de a naste am avut in vizita diferiti nepotei sau fin ide-ai mei de diferite varste, de la 2 la 5 si toti era tentati sa-l stranga in brate, sa-l traga de coada. El rabda saracutzu cat rabda, dar imediat ce scapa din "clestele" copilului, fugea si se ascundea. Asa ca nu avem probleme de genul asta. Mai degraba Danutz e tentat sa-l mangaie, sa-l mai apuce de coada, dar nu-l lasam. Acum ar fi o alta problema, cea despre care pomeneam in mesajul precedent, mancarea si apa lui Baloo. Dar, oricat de atenti am fi, tot mai fuge copilul si-si baga mainutele in tavitza cu mancare. Un lucru e bun ca nu pune la gura, zice ca-i "kaka" (asa numeste el gunoiul sau ceva ce-i murdar), doar se joaca...
Cu drag,
paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599