Zugravit, rog sfaturi!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cifi21 spune:

Buna ziua!

Imi pare rau ca trebuie sa apelez la forumuri pentru a indemna alte persoane sa evite anumiti asa zisi zugravi dar am patit-o anul acesta cu 2 la rand si casa mea tot pe dos a ramas.

Desi se lauda ca sunt foarte buni .. am avut surpriza sa vad cum isi pot bate jos de munca cei de la SC AMF CONSTRUCT SRL (AMENAJARI INTERIOARE) cu FLORIN MOLDOVAN in frunte (cantor la biserica in TURDA). Va recomand sa il evitatie pentru ca pe cat de prost lucreaza pe atat de arogant si hot este. Am ramas fara o parte de materiale de constructii si cu munca neterminata.

Credeam ca cei care sunt implicati in biserica sunt totusi cu frica de Dumnezeu .. dar se pare ca FLORIN MOLDOVAN nu o are ci doar se foloseste de biserica pentru a castiga clientii.

Inaintea lui Florin Moldovan a mai fost si Pop Radu din Satul MIHAI VITEAZU de langa TURDA jud. CLUJ care "a incercat" sa puna gresie si faianta si a ajuns sa puna faianta in perete pentru ca, cica, peretele e stramb si trebuie sa mearga drept cu faianta. :D . Am crezut ca innebunesc cand am vazut ce prostie este in acel om. Si cum i-am spus sa repare .. a fugit si dus a fost.

Mare atentie sa nu faceti greseala mea de a da banii inainte de ultima zi de lucru si niciodata sa nu-i lasati sa lucreze la negru pentru ca nu puteti face nimic dupa ce au fugit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

eu as dori sa stiu care mai sunt tendintele in materie de design interior;ce culori se mai pun ,intr-o casa fara tendinte extravagante,spre exemplu.
intr-un living cam intunecos ce as putea sa aleg pt. culoarea peretilor ca sa fie elegant si in trend?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by b.nica

eu as dori sa stiu care mai sunt tendintele in materie de design interior;ce culori se mai pun ,intr-o casa fara tendinte extravagante,spre exemplu.
intr-un living cam intunecos ce as putea sa aleg pt. culoarea peretilor ca sa fie elegant si in trend?



Albul ramine cea mai buna alegere.
Daca ti se pare prea "simplist" cauta culori FOARTE pastelate ( care nu absorb lumina) sau foarte stralucitoare (care reflecta lumina).
In tot cazul, ALB este IN.
ORANGE (cu toata gama, mai spre alb, mai spre galben, mai spre rosu) este OUT ( in tendintele de ultima "fita")dar ramine in continuare o culoare foarte buna pentru spatiile de locuit fiindca e foarte calduroasa si aduce lumina.
De asemenea tot IN este si tapetul imprimat dar nu ti l-as recomanda pentru casa si oricum e dificil de pus (nu ma refer la tehnica ci la incadrare in design) asa ca cere sfatul unui specialist.
Exista tot felul de tertipuri functie de ...celelalte elemente din incapere, gustul proprietarului, imaginea dorita la final.
E greu sa afli discutind cu altii ce anume ti s-ar potrivi tie, totusi daca ar fi sa te sfatuiesc, te-as pune sa privesti cu atentie obiectele pe care le ai deja cumparate si pe care vrei sa le pastrezi, sa hotarasti care dintre ele are culoarea cea mai atragatoare si ori o pastrezi pentru contrast (cautind culoarea complementara : de exemplu maro contrasteaza frumos cu alb, verde, galben, orange, lavanda) ori daca e suficient de deschisa o folosesti si pentru fond.
Designul de interior este atit de complex incit e greu de stabilit ce si cum se potriveste...
Dar tu ai intrebat de tendinte...asa ca raspunsul meu este ALB, ALB, ALB :)))




www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Daniela multumesc de raspuns;in general am instincte bune si am reusit sa gasesc culoarea potrivita acolo unde am renovat(in casa de la tara,unde predomina albul cu aproape insesizabile nuante care difera in toate cele 8 camere,in garsoniera fetei)dar acum in casa mea parca am innebunit,mi-a casunat sa-mi fac peretii intr-o culoare inchisa(grena sau verde inchis),bineinteles cu tavanul alb.
Acum unde vreau aceasta culoare nici nu prea am pereti:sunt arcade,ferestre si multe tablouri.ma atrage contrastul si senzatia de caldura pe care le ofera aceste culori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Dupa cum iti spuneam, designul de interior este foarte complex si are ce-i drept niste reguli dar un designer pregatit le poate incalca obtinind rezultate uimitoare.
Culorile inchise arata foarte bine pe pereti (si grena si verde inchis ba chiar si negru) si se folosesc pentru a le "topi" marginile si ( paradoxal) a "largi" camera. Se pleaca de la ideea ca atunci cind ochiul nu mai poate "zari" la prima vedere o imbinare a peretilor sau alte "reliefuri nedorite" (elemente din rigips care ascund tevile, nise) senzatia este de uniformizare, de unde si impresia finala de camera mai mare cu fundal "adinc" nemarginit.

Iti pun doua poze aici care ma ajuta sa ilustrez ce vreau sa spun ( nu te uita la amenajare ci la marginile peretilor, la imbinari):


http://dannyseo.typepad.com/photos/uncategorized/2007/07/27/gph3.jpg

http://www.warrenvillageinn.com/images/bedroom3_lg.jpg




DAR:

-acest joc de contrast este dificil de abordat si ma intorc la ce am spus: un designer profesionist va trebui sa faca asta, fiind dificil se greseste usor.
-culorile inchise nu sint totusi recomandate in camere cu dimensiuni chiar mici, nu stiu cit are livingul tau dar daca nu e generos...oricit de frumos ar fi si oricit de mult ti-ar placea contrastul, mai bine sa le ocolesti, iti vor face "nervi" in fiecare zi si in loc sa obtii uniformizarea "peisajului" te vei trezi cu o atmosfera apasatoare.

-aceste culori cer o amenajare a camerei ceva mai sofisticata (un design puternic) si daca spui ca peretii au arcade (deschise catre alte incaperi) este obligatoriu sa creezi puncte de interes puternice, altfel te vei simti ca intr-o gaura de soarece (mai tii minte cum se vedea din camera lui Jerry catre camera de alaturi unde il pindea Tom?)
-marea grija e cu luminile (si acolo...alta poveste) si nu uita sa te gindesti si la zilele urite, ploioase care-ti vor "intra" in casa, pe geam si cind o lumina prost aleasa va da un aer galbejit, deprimant, unui loc (livingul) destinat sa relaxeze, nu?
-nu exagera cu contrastele altfel muncesti degeaba. Una e sa ai citeva elemente stralucitoare (citeva lampi, o canapea, o draperie, niste tablouri...) si alta e sa faci si timplaria in contrast si covorul si mobila etc.
-daca peretii sint strimbi acolo unde se imbina cu tavanul, se va observa puternic cind ei sint grena, sa spunem si tavanul alb, repet se poate gresi foarte usor cind lucrezi cu nuante inchise

Ar mai fi si altele dar ma opresc aici, poate ca ti-ai facut macar o idee (sau ti-au venit altele )





www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Daniela;cred ca o sa apelez la un designer,dar,pare paradoxal,am un living f. intunecos si peretii deschisi la culoare am impresia ca or sa accentueze absenta luminii;are aprox.36 mp.
la a 2-a poza,prima nu mi-a placut este ceva care strica armonia,cred ca sunt cam multe culori cu personalitate impreuna,daca scoti una(oricare)este placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by b.nica
pare paradoxal,am un living f. intunecos si peretii deschisi la culoare am impresia ca or sa accentueze absenta luminii;are aprox.36 mp.

la a 2-a poza,prima nu mi-a placut este ceva care strica armonia,cred ca sunt cam multe culori cu personalitate impreuna,daca scoti una(oricare)este placut.


Intii sa vorbim despre paradoxul "tau", peretii deschisi la culoare:

-nu orice culoare deschisa aduce lumina, sint nuante (sint prea "laptoase" sau nu sint "glowing") care absorb lumina dar asta putem stabili numai daca avem o schema precisa a livingului ( cu sursele naturale si cele artificiale, precizate) de aia tot spun ca e greu sa fii designer, sincer...nu e floare la ureche, trebuie sa ai cunostinte temeinice.

-36 de mp pot insemna si 6X6 ( un fel de ideal, sa zicem) si 4X9 ( unde ar fi de lucru, ca-i o camera prea ingusta, prea lunga) dar si 5X7 aprox. ...n-ai idee cit de mare desosebire e intre unele si altele (sau daca ai, intelegi despre ce vorbesc).

-cea mai mare provocare a unei incaperi este, dincolo de dimensiuni, locul din care vine lumina si cantitatea acesteia, dozata de-a lungul zilei. Poti alege un piersiciu ca sa dai caldura si lumina unei incaperi dar daca, la lumina naturala sau, dupa lasarea serii, piersiciul se transforma in bej galbejit impuscat cu un rosu nestralucitor (am mai zis) degeaba te-ai straduit sa gasesti culoarea optima.
-este o munca serioasa sa gasesti culori bune in spatiul de (re)amenajat. Dupa parerea mea, nu o poate face proprietarul de unul singur (ma refer la situatia in care isi doreste ceva iesit din comun si nu la nuante consacrate sau la intodeaunacistigatorul alb.

Acu', sa vorbim despre poze:

pai normal ca ti-a displacut albastrul ala nebun, intins pe toti peretii, eu n-am pus poza ca sa te indragostesti de ea ci ca sa observi detalii: cum se vad granitele intre pereti, intre pereti si tavan, pe reliefuri, in ne-contrast cu restul mobilierului (ca daca era caminul alb sau canapelele iti venea si mai rau, jur...) in complementaritate cu negru si rosu, in asteptarea luminii care intra pe geam, chestii de astea...
Te-am rugat sa nu te uiti la amenajare ci la felul in care lucreaza culorile inchise intr-un spatiu de locuit.



www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Daniela esti o scumpa.
Eu am un living in care am 2 spatii despartite de arcade.
Spatiul acesta va fi folosit in 3 directii:spatiu pt. masa(florentina
,am mobila),spatiu pt.living si un spatiu pt....nu stiu ce;este unspatiu de cam 6 mp. unde am sa pun pianul copiilor.
am sa analizez mai bine lampile pt. ca am impresia ca asa voi rezolva multe probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoniaalma spune:

si eu m-am apucat de zugravesc tavanul din baie,dar desi era vopsit in prealabil cu lavabila,s-a descojit si este mai rau decat era ,nu stiu ce sa fac,stie cineva?

Mergi la inceput