Zugravit, rog sfaturi!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Mama mea tocmai s-a apucat de zugravit. Si ea are tot bob de orez dat cu var, iar acum vrea sa dea cu lavabila.
Bebe 03,zici ca trebuie acum sa spele varul(cum il spala?), este vreun procedeu special? Apoi am inteles ca trebuie sa dea amorsa, dupa care lavabila. Deci daca are bob de orez nu merge trafaletul,cu aspiratorul cum se face(cu ce se diluaeza lavabila, cu apa?- si se face okiometric sau este o reteta?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Acum a inceput sezonul amenajarilor....iar eu de o saptamana m-am apucat de treaba...impreuna cu sotul.

Am cateva nelamuriri....ne-am mutat la curte unde era huma in 7 straturi, am dat-o jos cu mareee greutate si cu spaclu, am dat amorsa am reparat peretii, am dat glet si am finisat smilgher.
Am cumparat parchet-ul maro-roscat si vreau sa fac 2 pereti portocalii si 2 culoarea parchetului.
La 10 l de lavabila pe care o impart in 2....cata "culoare" pun....am luat o sticluta de portocaliu de la savana si mai iau una maro-roscat....dar nu stiu cum sa pun si vanzatoarea de la magazin era tufa

Va rog sa ma ajutati cu un sfat ceva.... merge postocaliu intens cu maro?

Just..... Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Maria,asta tine de gust!Uite aici un link:

http://www.dufa.ro/colorare.php

incearca si coloreaza peretii cu culorile care le vrei tu si vezi cum se vede.Te duci pe una din camere si dai clik,por'ma se deschide o paleta de culori pe care le fol. ca sa colorezi peretii.Vezi ce iese!

"La vita e bella"
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Valentina stiam de link-ul asta....dar culorile nu corespund sunt kk-nii[:d]....eu vreau portocaliu intens si nu am gasit.

Just..... Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Buna Maria! Cel mai bine este sa intrebi pe cineva care se pricepe; in functie de vopseaua pe care o ai se foloseste o anume culoare(este vorba de cine o face si de tipul de colorant). Acun ceva timp am fost in aceeasi situatie si cand am cumparat vopseaua am mers pe mana vanzatoarei care m-a asigurat ca este buna(greseala mea a fost ca nu mi-am notat ce anume trebuie cand mi-a spus zugravul) si cand am ajuns acasa a iesit ceva pe langa ce voiam; am inteles ca pe langa compatibilitati chimice mai trebuie sa stii sa le si combini dpdv al culorilor; la combinatia pe care o vrei chiar ca nu stiu ce sa iti spun.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Maria nu cred ca-ti ajunge o singura sticluta, bine depinde de cat de mare si concentrata e.
Ca sa-ti raspund la intrebarea ta: pune colorantul putin cate putin si amesteca bine. Si tine cont ca dupa uscare culoarea apare mai deschisa.

Cat despre combinatie, mie mi se pare ca merge foarte bine, mai ales dupa ce am vazut la tv emisiunea "SOS salvati-mi casa", in pricipiu poti pune pe pereti cam tot ce-ti trece prin cap daca reusesti sa creezi un stil din accesorii.

Daniella, mama lu' Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Buna!
Vreau cateva sfaturi de la cei ce au mai zugravit pentru ca sotul meu vrea sa se apuce luni de zugravit si nu stiu cam ce materiale ne trebuie si cat pentru o camera, un hol,sufragerie ( dintr-un apartament de 50 mp).In toate cele 3 incaperile am calciu ( bob de orez care este inestetic si nepractic ) pe care vreau sa-l dau jos si apoi sa varuiesc si in final sa pun parchet in dormitor si sufragerie.Mai doresc inainte de a varui sa izolez 2 pereti din dormitor.Va rog sa-mi spuneti ce materiale am nevoie si cum sa fac acesta operatiune .Am cerut sfatul unui zugrav si dupa ce a baut 3 beri nu prea am inteles mare lucru.Poate cineva sa-mi recomande un lavabil bun astfel incat dupa ce izolez peretii si varuiesc sa nu mai mucegaiasca ca in prezent .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutz spune:

Buna!Am si eu niste nelamuriri, poate ma ajutati. Ai mei se apuca si ei de zugravit si la fel ca multi altii, vor s-o faca singuri. Ei au var (obisnuit) pe pereti si vor sa dea cu lavabil. Acum...sunt cateva nelamuriri...Trebuie neaparat sa dea cu gled? in ce ordine se da? Gled, amorsa, lavabil? E sufiient sa rascheteze peretii, sa dea cu amorsa si apoi lavabil? O sa-nceapa nebunia...Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by maria2mami
La 10 l de lavabila pe care o impart in 2....cata "culoare" pun....am luat o sticluta de portocaliu de la savana si mai iau una maro-roscat....dar nu stiu cum sa pun si vanzatoarea de la magazin era tufa


in general, magazinele astea de materiale de constructii au si cataloage in care iti arata cate sticlutze de pigment iti trebuie la o anume cant. de lavabil pt. a obtine o anumita nuanta. eu mi-am "colorat" camerele in fct. de cataloagele astea si chiar mi-a iesit cum voiam. pt. o nuanta intensa, de ex, e nevoie e mult pigment. eu am vrut sufrageria portocalie, dar o nuanta ceva mai odihnitoare si, la 4 pereti, mi-au intrat 3 sticlute de pigment, cam 7-8-9 l de lavabil si amorsa - am diluat lavabila, pt. ca e prea groasa (e vorba de savana cu teflon).
mihutz, se da cu glet (sau cu ispos pt. modelaj) dupa ce se fac reparatiile (astupat crapaturi, fisuri etc), dupa care se shmirgheluiesc peretii, se da cu amorsa si apoi cu lavabila; daca insa nu sunt de facut reparatii, peste varul obisnuit (daca e alb) se poate da cu lavabila, fara a mai folosi glet sau amorsa.
aurora, si eu am avut calciu pe hol si s-a chinuit sotu 2 sapt. jumate sa-l curete. noi avem holu foarte mare (nu-mi vine acu cat are), da ne-au intrat cam 7-8 saci de glet. si noi am izolat un perete la dormitor, cu polistiren - in fct. de suprafata cumperi placile de polistiren, de rigips, plasa, dibluri etc. oricum, e greu de facut o estimare - noua, de ex, ni se spusesera niste cantitati; ei bine, la astea, in decursul amenajarii, s-a mai adaugat o marja de +20%; nu stii ce gasesti pe perete dupa ce dai jos straturile vechi.

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">30+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutz spune:

Multumesc pt raspuns! Pai cred ca va fi nevoie si de ceva repartii...:(. In opinia mea, treaba asta trebuia lasata pe mainile specialistilor. Spor la treaba si ne mai auzim!

Mergi la inceput