Viata in Germania (28)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Alina, e mult 25 Euro. Noi avem maine seara Elternabend si vad ce ne zic, dar stiu ca mai mult de 4-5 euro nu a pus nimeni in Spardose. La noi sunt 2 grupe cu 20 copii, 4 educatoaer + o Aushilfe. Cu fata de la bucatarie nu stiu cum este, daca a fost luata in calcul sau nu.
Revin cu detalii, daca ni se va spune ceva maine. Ca eu de ex. nu.mi amintesc ca anul trecut sa fi luat cineva ceva la educatoare. In primul an de gradi al Biancai stiu ca eu le-am facut separat cadou (Bianca era numai de o luna in gradi, si nu mergea decat dupa-amiaza 2 ore - pe mine nu m-a abordat nimeni atunci sa-mi zica de banuti, asa ca am luat eu cadou)

Referitor la KDS.....sora mea l-a dat in primavara si e asa cuma povestit Mihaela. Ea la luat si ar vrea sa faca si GSD-ul...dar poate in primavara. Stiu insa ca era stresata de referatele la carti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Helbi, pot sa-mi permit sa te intreb ce cadouri ai luat tu anul trecut? La noi la gradi vad ca nu zice nimeni nimic de cadouri pt educatoare.Asa ca m-am decis sa le iau eu singura.Insa problema este ca-s vreo zece...Si nu stiu ce sa iau sa nu falimentez.

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Camelia, eu atunci am luat la fiecare cite o candela din aceea in care deasupra pui ulei mirositor si dedesubt o luminarica mica (numi vine in cap acum cum i-i zice, dar cred ca ai inteles) Cutia continea aceasta candela, + o luminarica si o sticluta de ulei cu diverse arome. Am gasit atunci in Woolwort la cca. 5 euro bucata. + o felicitare.

Ce am mai auzit de la alta gradi la care se string bauti: anul trecut au luat cite o floare la fiecare educatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Narcisa si Andreea multumesc mult pt ajutor .
Eu ma gindeam la 25 pt ca de obicei,nu toti parintii sunt de-acord si dintr-o 100,sa zicem ca doar vreo 2/3 "cotizeaza"si habar nu am cite frau sunt dar totusi si asa e cam mult.Voi pune miine in porcusor 10 euroi .
Eu am vorbit cu o mamica din Beirat si le iau la toate,inclusiv femeii de serviciu cite un Gutschein la un Einkaufszentrum plus o felicitare in care semnam copiii.

Noapte buna!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Alina, cu placere. Asa este nu toti parintii dau, unii chiar nu au posibilitati; la noi in gradi anul acesta s-au dat Gutscheine de cite 20€ pt. fiecare educatoare si pt. practicanta 15€. Atit pt. femeile de servici, deci nu.
narcisa

quote:
Originally posted by Alina

Narcisa si Andreea multumesc mult pt ajutor .
Eu ma gindeam la 25 pt ca de obicei,nu toti parintii sunt de-acord si dintr-o 100,sa zicem ca doar vreo 2/3 "cotizeaza"si habar nu am cite frau sunt dar totusi si asa e cam mult.Voi pune miine in porcusor 10 euroi .
Eu am vorbit cu o mamica din Beirat si le iau la toate,inclusiv femeii de serviciu cite un Gutschein la un Einkaufszentrum plus o felicitare in care semnam copiii.

Noapte buna!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by mihaela1l

Va salut doamnelor nemtoaice.Aceasta este prima mea postare desi va citesc de multa vreme.Eu sint o mamica mai batrina in sensul ca baiatul meu are 9 ani asa ca sint destul de expirata la multe teme de pe forum.Referitor la Kleine Sprachdiplom,eu am facut anul asta in primavara un curs in ideea ca voi da si examenul dar am renuntat.Examenul este cumplit si nu m-am simtit in stare.Pentru examen sint alese de Goethe Institut patru romane(care cel putin anul acesta au fost niste porcarii sinistre) la care tre´sa le faci analize literare,caracterizari de personaje si mai stiu eu ce alte fantezii.Pe urma e proba de dictare,proba de gramatica si de sustinut o conferinta pe temele date de ei in fix 10 minute.Examenul costa peste 300 € si se da in doua zile,una scris si una oral,iar daca n-ai luat proba orala nu poti intra in aia scrisa si la revedere la anu` cind cele trei romane nu vor mai fi aceleasi(alti bani alta distractie).Cursul in schimb pentru mine a fost bun c-am invatat mult,avind in vedere nivelul ridicat dar pentru examen n-am prea chiar corispuns,si nici n-avea rost s-arunc 300 € asa in vint.

Mihaela

wilkommen, doamna nemtoaica!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank">Teledon - 5000€ pentru AlinaLumina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna ziua fetele
Am o rugaminte la voiFetele din Munchen, stiti cumva numarul de la consulatul Ro? baiatul meu are pasaportul valabil pana in luna mai,stie cineva ce acte trebuiesc pt. obtinerea altuia nou? La consulat in cat timp se obtine un alt pasaport? Ideea este ca nu are buletin, l-a pierdut si ma gandesc ca daca se cere si asta santem pierduti, ar insemna sa lase serviciul si sa se duca in Ro pt. un alt buletinVa multumesc anticipat pt. raspunsuri, o zi buna tuturor

33+

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by papadie

Noi am fost in RO in decembrie 2004 cand Catrina avea aproape 6 luni A fost bestial ca ea a dormit tot drumul! Se trezea si minca apoi leganata adormea la lok Dar am avut mereu grija sa am laptele gata in timp Am pus humana in bibe si am avut termosuri cu apa calda Am oprit cat sa schimbam bebu si sa mancam In schimb asta vara -la un an si pe canicula- a fost horror! Oricum nu uitati sa aveti la voi lanturi pt masina!!! (in 2004 am vazut zapada in ziua in care-am plekat din RO si pe urma i-a zapacit cu nametii Apopo in 2004 pe 27 dec eram la gratar in curte in mineca scurta) Drum bun!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62033" target="_blank"> Va MAI AMINTITI DE LOVE STORY?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank"> ALINA-LUMINA

Noi am fost in Romania prima data cu Andreas de 9 luni, apoi cu Andreas de 11 luni shi Yasmin de 6 saptamani, shi a fost fara nici o problema, am calatorit noaptea, shi au dormit tot drumul.

>>Daruieshte lumii un zambet shi toata lumea itzi va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paraluta spune:

Fetele, sa va spun ceva fain! Am sa fac carnatzi de casa, a la Romania!! Am vorbit azi la un Metzgerei (macelarie), si ni-i afuma gratis!! Matze am cumparat de la un magazin mare, gen "real" de aici. Promit ca am sa pun poze cu "trofeele" pe cand vor fi gata, sa vedetzi si voi ce-a iesit!
Putetzi incerca si voi! Haidetzi sa incercam mai multe, sa ne spunem impresiile cum au iesit! Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Helbi, multumesc pentru idee!

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput