Viata in Germania (28)
Raspunsuri - Pagina 8
Irinusha spune:
quote:
Originally posted by ionela22
Ca o intrebare (am vazut ca aici se impart multe info utile)...imi putetzi recomanda si mie un ginecolog din München.As dori sa ma duc la un control si parca nu as dori sa merg la unul german.
Dr.Porumb Florica B.
Leopoldstr. 21
80802 München
Tel. 089 33 24 05
E romanca, vorbeste romaneste ... cat de buna e decizi tu, nu-mi dau cu parerea.
Poze online: www.pixaco.de
Noua ne-au placut si preturile si calitatea! Si sunt destul de rapizi!
Irinusha & Cris (03.05.04)
tinatache spune:
e 15 centi o poza de 10*15. La Aldi era mai ieftin dar ultima data s-a pierdut comanda pe drum si am stata o gramada sa selectez si sa vad cate bucati din fiecare asa ca i-am lasat in legea lor.
mergi pe www.saturn.de si apoi de la Fotoservice incarci pe calc-ul tau un software. In acest soft incarci pozele si apoi dai Bestellen ca la orice comanda pe net. Poti sa dai sa-ti vina acasa cu 2,95 sau Selbstabholung cu 1€.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank">Teledon - 5000€ pentru AlinaLumina
helbi spune:
Multumesc Irinuscha si Cristina. Intre timp, aflasem cum e cu pozele digitale. M-am uitat si am vazut ca la Quelle e 12 centi poza 10x15, dar am inteles ca la noi la magazin, pt ca e nou redeschis, ar fi numai 10 centi. O sa verific si vad apoi pe unde comand si eu!
mamica dulce spune:
buna fetele!
eu n-am mai intrat de ceva vreme ca am avut sambata examen la germana....bine ca am scapat de el,usor n-a fost...de fapt a fost mai greu decat toate modelele de subiecte pe care le-am facut din cartea pregatitoare sau la curs.
Eu sper sa-l iau ...adica daca nici macar un amarat de befridigend nu iau ...
la hörvestehen n-am avut probleme,nici la mündlich-ba chiar profii mi-au spus ca am trecut,foarte draguti si incantati-probabil de fantezia mea la argumente pe niste teme infecte)(dar fara sa.-mi spuna cate puncte am din 30 posibile)
la scris..eu m-am dus cu lectia invatata numa pt leserbrief si tema a fost ceva de genul adevarul despre lupi,paralela intre deutschland si heimatland nu mai retin exact formularea.Sa cad jos nu alta
Nu stiu din ce am scos alea 2 pagini.Ideile is faine dar terminatiile ca la porciAflu in 2 luni.
am citit ce ati scris despre scandalul asta cu fructe si legume..voi ati scris ca la aldi ar fi nasoale..dar e chiar culmea pt ca io cu sotzu' am vazut la stiri ca Real de fapt e ala cu beleaua mare,acolo sunt fructele si legumele cu cele mai proaste teste si aldi din contra e ok.Adica cele mai bune rezultate.
Exact pe dos.
Noi am vazut pe N24.
cristina eu am facut de multe ori poze la schlecker si au iesit super si nu-s scumpe.
la anul se deschide si la mine in targ saturn,nu-mi mai prind sotzu acasa...sau ma scoate la plimbare sa vad ce mai e nou
v-am pupat,
anca
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Lauraa spune:
Ancutza,ai dat Mittelstufe?
Si pe mine m-a surprins examenul asta,a fost mai greu ca la curs...Eram si gravida in luna mare,a durat o groaza, brrr... De luat l-am luat cu notele : 1,2,3,3 ...asta e..M-am cam grabit sa-l dau atunci,acum stiu mult mai bine germana... Vreau sa incerc un DAF sau Kleine Sprachdiplom, are cineva experienta ?
Mama de Lara Celine
mihaela1l spune:
Va salut doamnelor nemtoaice.Aceasta este prima mea postare desi va citesc de multa vreme.Eu sint o mamica mai batrina in sensul ca baiatul meu are 9 ani asa ca sint destul de expirata la multe teme de pe forum.Referitor la Kleine Sprachdiplom,eu am facut anul asta in primavara un curs in ideea ca voi da si examenul dar am renuntat.Examenul este cumplit si nu m-am simtit in stare.Pentru examen sint alese de Goethe Institut patru romane(care cel putin anul acesta au fost niste porcarii sinistre) la care tre´sa le faci analize literare,caracterizari de personaje si mai stiu eu ce alte fantezii.Pe urma e proba de dictare,proba de gramatica si de sustinut o conferinta pe temele date de ei in fix 10 minute.Examenul costa peste 300 € si se da in doua zile,una scris si una oral,iar daca n-ai luat proba orala nu poti intra in aia scrisa si la revedere la anu` cind cele trei romane nu vor mai fi aceleasi(alti bani alta distractie).Cursul in schimb pentru mine a fost bun c-am invatat mult,avind in vedere nivelul ridicat dar pentru examen n-am prea chiar corispuns,si nici n-avea rost s-arunc 300 € asa in vint.
Mihaela
Alina spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Ancutza,ai dat Mittelstufe?
Si pe mine m-a surprins examenul asta,a fost mai greu ca la curs...Eram si gravida in luna mare,a durat o groaza, brrr... De luat l-am luat cu notele : 1,2,3,3 ...asta e..M-am cam grabit sa-l dau atunci,acum stiu mult mai bine germana... Vreau sa incerc un DAF sau Kleine Sprachdiplom, are cineva experienta ?
Mama de Lara Celine
Lauraa,
Eu am dat Daf-ul in iulie 2000.L-am luat dar nu cu notele cel mai bune,mi s-a parut greu,drept ii ca si invatam germana doar de vreo 8 luni dar in ritm sustinut adica 8-9 ore/zi .Mi-a folosit atunci la mai multe chestii printre care si recunoasterea diplomei dar acum,daca as avea nevoie de el ca sa ma inscriu la vreo univ,de ex,is aproape sigura ca e prea vechi ."Norocul"e ca scoala multa numai am de gind sa fac .
Alina
Alina spune:
Mamicile cu copii de gradinita,
Parintii din Beiratul gradinitei noastre organizeaza stringerea de bani pt mici cadouri de Craciun pt educatoare,ingrijitoare,directoare si cine o mai fi.Va fi o Spardose si fiecare pune cit vrea...aici e problema,ca nu stiu cit.Ma gindeam la 25,o fi bine sau e putin?
In gradinita sunt 100 de copii si cam 10 educatoare,plus restul de personal.Copiii au de-a face cu toate educatoarele cite putin la proiectele pe care le fac.
Multumesc!
Alina
narcisa spune:
Alina,
eu sint aici la gradi in consiliul de mamici, la noi deja s-au strins banii si s-au dat cadourile sub forma de Gutschein la educatoare de mos Nicolae, au facut serbari pe grupe si de aceea.
La noi in gradi sint 3 grupe cu cite 2 educatoare(in total in gradi 75 de copii) si o Azubi. 25€ e mult zic eu, poate e altfel in München fiind orasul mai mare. La noi s-au trimis hirtiute la parinti acasa cu mentiunea indicat ar fi cca. 4 euro de copil. Eu am dat de ex. 5 euro. Asta ca sa ai o idee ce si cum.
narcisa
quote:
Originally posted by Alina
Mamicile cu copii de gradinita,
Parintii din Beiratul gradinitei noastre organizeaza stringerea de bani pt mici cadouri de Craciun pt educatoare,ingrijitoare,directoare si cine o mai fi.Va fi o Spardose si fiecare pune cit vrea...aici e problema,ca nu stiu cit.Ma gindeam la 25,o fi bine sau e putin?
In gradinita sunt 100 de copii si cam 10 educatoare,plus restul de personal.Copiii au de-a face cu toate educatoarele cite putin la proiectele pe care le fac.
Multumesc!
Alina
Witchie spune:
Doamnelor,
Va rugam sa ne ajutati intr-o problema delicata.
Nu stiu cate dintre voi intrati la umanitare, dar am avea nevoie de un prieten in Berlin.
Laura are 28 de ani si sufera de leucemie mieloida, a fost acceptata in urma cu o jumatate de ora la o clinica din Berlin, trebuie sa ajunga acolo marti dimineata. O puteti intampina? Ea va fi internata in spital dar sotul ei inca nu are cazare, ii puteti recomanda un hotel decent? Va rog, daca da, intrati la subiectul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62874" target="_blank">Laurei .
Multumesc din suflet!
Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Aliante pisicesti
VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?