Viata in Germania (28)
Raspunsuri - Pagina 15
lili_ka spune:
Buna ,
Sunt si eu noua pe acest forum. Sunt in Germania de doi ani si trei luni si locuiesc in Karlsruhe. Pana anul trecut am locuit in Sindelfingen. Iar de fel sunt din Ploiesti .Am vazut ca exista chiar un subiect " Sprechen Sie Deutsch ? Si am vazut ca sunt unele fete care vorbesc chiar foarte bine germana. Pot spune ca am fost si eu cam 7 luni la cursuri la VHS in Sindelfingen dar nu am fost multumita deloc. Asa ca am renuntat la VHS si am incercat sa invat acasa. De vorbit acasa cu al meu sot in germana nu pot pentru ca el este roman ca si mine si nu vrea sa vorbeasca acasa germana ( cu toate ca el vorbeste foarte bine germana, dupa cum spun prietenii el vorbeste Hochdeutsch ). Prieteni avem aici in Germania ( si sunt toti nemti )cu care ne intalnim aproape la fiecare sfarsit de saptamana. In cursul saptamanii insa ei sunt la munca asa ca nu am cu cine sa ma intalnesc si sa vorbesc germana. Si pot spune ca am invatat de la prieteni mai repede germana decat de la VHS. Insa ca sa poti vorbi corect germana trebuie sa vorbesti zilnic. Noi ne uitam la televizor numai pe posturile nemtesti si pot spune ca inteleg cam 80 % din ceea ce se vorbeste .
Legat de diplome am vazut ca se tot discuta de recunoasterea lor.Din cate stiu incepand cu 1 ianuarie 2005 o parte fin diplomele eliberate de facultatile din romania sunt automat recunoscute. www.anabind.de
As fi bucuroasa sa gesesc pe cineva din Karlsruhe sau din imprejurimi cu care sa ma intalnesc si cu care sa pot vorbi germana.
Camelia spune:
Narcisa, super ideea cu varza bio! Urmeaza doar sa vad unde gasesc varza bio.Ca de murat, nu-i problema.Oricum, daca nu gasesc varza, apelez la solutia de urgenta: scot de la congelator varza adusa asta vara din Ro si o pun la murat.Pana la Craciun e numai buna.Daca intereseaza pe cineva cum se poate mura varza in 3-4 zile, am o reteta care nu da gres.
Despre filatul parului eu stiu ca se cheama effilieren iar instrumentul cu care se face operatiunea se cheama Modelierschere. Eu am fost miercuri la tuns si am cerut effilieren cu Modelierschere si a inteles exact ce vreau. Teoretic.Practic, nu sunt tare multumita de ce a iesit! Si i-am dus si poza cu mine proaspat iesita din salon de la coafeza mea din Ro.Si a stat tot timpul cu poza sub nas si i-am aratat si eu cum si de unde sa taie! .Eu sunt deja disperata.E a patra coafeza la care merg si nu-s multumita.Nu mai stiu ce sa ma fac! Nu pot sa stau netunsa pana merg in Ro . Oricum, de data asta a iesit ceva mai bine.Dar nu stiu cand va sosi momentul ala in care o sa ies si eu multumita dintr-un salon aici, in Germania
Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.
helbi spune:
Camelia, pe mine m-ar interesa reteta de murat varza in 4 zile. Merci anticipat!
Cit despre tuns......asa e si la noi, in Frankfurt......nu am gasit una care sa-mi placa cum tunde
tumpi spune:
helbi, merci, dar nu eu am intrebat, pare-mi-se ca Porumbita a intrebat.Eu sunt doar cu unghiile.Da vaz ca nu-mi raspunde nimeni si cred ca am sa-mi fac timp sa iau subiectele mai vechi sa vad care a scris despre saloane.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
narcisa spune:
Andreia, multumesc de Info, apropo ce sistem de plata practica? Rechnung sau trebie sa virezi bani in contul lor inainte de a-l trimite?
Problema mea e ca eu de Craciun nu prea pot sa gatesc; mergem la masa la socri si prima si a doua zi de craciun. Dar as face de revelion, cred ca o sa sun si eu la ei dupa-amiaza sa vad ce si cum, dupa ce-mi vine sotul la masa de prinz sa ne sfatuim
.
Camelia, varza bio se gaseste in toate supermarketurile(exclusiv Aldi, Lidl) sau la piata. Eu de cind am incercat-o nu mai folosesc alfel de varza la mincare.
In ce priveste coafezele, si eu am fost la inceput nemultumita, imi era groaza cind trebuia sa ma tund; pina am reusit sa gasesc una care chiar ma multumeste; in RO nici nu mai calc pe la coafor. De fapt tot salonul e OK, si e aici la noi in oras, fetele merg regulat la fel si fel de cursuri sint tot timpul in pas cu noutatile, e o relaxare acum pt. mine cind merg la vopsit si la tuns.
narcisa
helbi spune:
Narcisa, inca nu stiu cum e cu plata. E posibil sa fie ep Nachname. Oricum, nu cred ca platesti in avans, ca nu stii exact cit cintareste, nu? Tu poti cere 2 kg, dar la cintar pot fi 2,100 sau 1,900.........O mai intreb pe WE pe sora mea (inca nu s-a intors din Nürnberg) si revin cu alte info.
narcisa spune:
Cristina, super linkul dat de tine, as fi vrut si eu pt. pitici lenjerii cu Teletubbies, dar preturi ff. piperate 70€ pt. 2 lenjerii mi se pare cam mult.
Tumpi, ce te interesa la manichiura-pedichiura?
Eu am fost de citeva ori la pedichira cind eram graviduta in ultimele luni si nu mi-a placut deloc.......colturile nu le scot aici, ce ma doare cel mai mult pe mine; asa ca eu una mi le fac singura, si in vara in RO am gasit o manichiurista buna, care mi-a explicat cum sa astept si sa las colturile sa-si gaseasca locul lor, acum ma simt mult mai bine si sper ca timpul sa rezolve si problema asta. La manichiura n-am ajuns, desi am fost tentata sa incerc, mi-a placut ce am vazut la alte prietene cu fel si fel de modele etc.
narcisa
helbi spune:
Legat de manichiura...nu stiu daca la voi la Kaufhof s-a "infiintat" un mic salonas pt manichiura. La noi a aparut de cca o luna si ceva, sunt vreo 4-5 (am vazut chiar si un manichiurist), lume care asteapta in permanenta, iar ca pret am vazut numai ca o manichiura simpla e 15 Euro.
narcisa spune:
Tot eu,
In ce priveste cursurile de limba germana, ce se face la VHS cel putin aici in oras la noi, nu e la cine stie ce nivel.
Eu recomand ce am facut eu, la universitati curs de lb. germana pt. straini cu DSH Prüfung; dureaza un an cu examene trimestriale; se invata nu gluma, scris si vorbit si ai o patalama dupa la mina cu care poti incepe sa studiezi orice si oriunde. Eu am fost foarte multumita. Si costa mai putin decit la scolile particulare, ai statut de student si de aici si facilitatile privind mijloacele de transport.
narcisa
Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64571" target="_blank">...29
Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5