Rodica Ojog Brasoveanu

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Daca poti sa ma ajuti, ti-as fi recunoscatoare. Adevarul este ca, avand acasa o biblioteca destul de vasta si multi prieteni cititori inversunati nu am prea frecventat Bibliotecile asa incat sugestiile tale mi-ar fi de folos. Imi doresc enorm de mult sa citesc Vulturul... mai ales ca romanele istorice ROB sunt preferatele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruca spune:

quote:
Originally posted by astrolog

Bine v-am gasit si felicitari tuturor cititoarelor ROB!
Nu-mi vine sa cred ca exista atat de multe fane si va multumesc ca existati.
Imi pare rau ca nu am aflat mai demult de existenta voastra dar sper ca nici acum nu e prea tarziu pentru a schimba impresii pe margine cartilor extraordinare pe care le-a scris.Sincera sa fiu n-am stiut ca a fost asa de prolifica, iar despre moartea ei de abia am auzit de la o astroloaga care intreba in cadrul unui un grup de discutii pe yahoo daca stie cineva datele de nastere ale sciitoarei pentru ca intentiona sa scrie un articol despre ea fiind o admiratoare inveterata.
Asa ca va rog mult de tot, daca stie cineva datele de nastere ale ROB, sa ne ajute ca sa o pastram in memorie asa cum a fost ea si cum putin o cunosc (am inteles ca vor fii date culese chiar de la vecinii ei si promit ca de indata ce ajung la articol vi-l voi face cunoscut).
Cat despre carti la care se ajunge greu am o idee pentru danitin care cauta cartea cu vulturul-cred ca o vei gasi la BCUT pentru ca am inteles ca esti din Timi -sau cer putin ar trebui sa o gasesti pentru ca biblioteca are din cate stiu eu depozit legal unde ar trebui sa existe toate cartile aparut in Romania.Daca nu ai cum sa ajungi acolo da-mi de veste si voi incerca sa te ajut.
La buna auzire

CIND A MURIT????????????????? DESI CITESC ZILNIC PRESA, NU AM AUZIT, SI-MI PARE ASA DE RAU!!!!!!!!!!!!! CINE STIE MAI MULTE DETALII, VA ROG???????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonel961 spune:

Habar n-aveam ca exista un un club fan R.O.B. Eu sunt 300% fan R.O.B., am descoperit-o cam prin liceu cu "Buna seara, Melania!" si "Cianura pentru un suris". De atunci am mai incercat sa mai citesc si alte carti politiste dar degeaba, nu se ridica nici macar la calcaiul lui R.O.B.. Mi-a patruns in suflet, ce mai! Cred ca pot sa fac o lista de carti,; mi-e imi lipseste "Moartea semneaza indescifrabil" si nu stiu de unde sa o iau, e prima ei carte. Ma gindeam sa scriu la Nemira poate o publica. Data viitoare promit sa dau lista cu toate cartile ei daca nu va fi data pina atunci. POate totusi are cineva o dublura cu "Moartea..." si vrea sa mi-o vinda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

Maruca, Rodica Ojog-Brasoveanu a murit anul asta, parca prin primavara, daca nu ma inseala memoria. Nu au fost prea multe informatii despre nefericitul eveniment, si chiar m-am infuriat la vremea respectiva; in alte cazuri (vezi Dumitru Tinu, asta-mi vine in minte) au fost necroloage peste necroloage la toate posturile TV, zile in sir s-a discutat, s-au transmis reportaje ...pe cand ROB a trecut in nefiinta aproape pe nesimtite, posturile TV s-au limitat la a da o stire strecurata intre alte informatii.Si acum imi amintesc ce gust amar mi-a lasat felul in care a tratat mass-media moartea Doamnei policier-ului romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiubuta spune:

Rodica a murit stupid, de la o cura de slabire Herbalife. Eram in Spania cand s-a intamplat totul. Cand m-am intors am luat legatura cu mostenitorii ca sa-mi recuperez cateva carti lasate la ea. Din casa, celebra casa a ei, nu a mai ramas nimic. Sunt niste birouri sterile acolo. La biroul ei sta o doamna care face pliante. Dragut...
Nu am stiut ce sa fac. Am vrut sa cumpar biroul ei si biblioteca pe care sa le donez Muzeului Literaturii. Nu am avut cu cine discuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ovidiubuta spune:

In alta ordine de idei, mostenitoarele ei au decis sa nu informeze presa. Nu trbuie sa fiti suparati, sa se pare ca si-a dorit Rodica.Sunt multe, multe alte lucruri si ii simt lipsa in fiecare zi. Imi este dor de discutiile din salonul ei abracadabrant cand cuibarit in fotolile verzi o ascultam pe Rodica facand praf tot ce misca. A fost un personaj care depasea cu mult cartile ei. Era un om care a iubit viata cum nu cred ca am mai intalnit pe cineva. Un om care si-a dorit doar sa fie iubit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruca spune:

quote:
Originally posted by ovidiubuta

In alta ordine de idei, mostenitoarele ei au decis sa nu informeze presa. Nu trbuie sa fiti suparati, sa se pare ca si-a dorit Rodica.Sunt multe, multe alte lucruri si ii simt lipsa in fiecare zi. Imi este dor de discutiile din salonul ei abracadabrant cand cuibarit in fotolile verzi o ascultam pe Rodica facand praf tot ce misca. A fost un personaj care depasea cu mult cartile ei. Era un om care a iubit viata cum nu cred ca am mai intalnit pe cineva. Un om care si-a dorit doar sa fie iubit.

ce pot sa mai spun, poate doar Dumnezeu sa o odihneasca...si ce pacat ca mass media a ocolit moartea ei, cred ca multi oameni au iubit-o, macar citindu-i cartile....
ovidiu, din ce scrii inteleg ca ai cunoscut-o, poate ne mai scrii despre ea, sunt convinsa ca a fost un om cu totul special, cu idei bine conturate si argumentate...oricind mai ai timp, astept cu nerabdare sa ne mai povestesti despre ea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Mie imi place ROB foarte mult,din nefericire nu am putut pana acum sa-mi cumpar noile ei carti dar le-am citit pe alea aparute dinainte de revolutie plus povestioarele care apareau in revista Unica.Are un umor teribil,din punctul meu de vedre e mai tare decat Agatha Christie si ca sa-l citez pe Calinescu, ar fi ajuns o scriitoare importanta daca ar fi avut in ajutor prestigiul unei limbi internationale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonel961 spune:

quote:
Originally posted by ovidiubuta

Rodica a murit stupid, de la o cura de slabire Herbalife. Eram in Spania cand s-a intamplat totul. Cand m-am intors am luat legatura cu mostenitorii ca sa-mi recuperez cateva carti lasate la ea. Din casa, celebra casa a ei, nu a mai ramas nimic. Sunt niste birouri sterile acolo. La biroul ei sta o doamna care face pliante. Dragut...
Nu am stiut ce sa fac. Am vrut sa cumpar biroul ei si biblioteca pe care sa le donez Muzeului Literaturii. Nu am avut cu cine discuta.

Domnule Ovidiu Buta
Sunt un superfan al doamnei romanului politist romanesc. Se pare ca ati cunoscut-o nu numai din carti. As vrea sa stiu mai multe despre domnia ei (cum ii veneau ideile, cum isi formula actiunea cartii, etc). Am incercat sa mai citesc si alte carti politiste de Agatha Cristie,Arthur Conan Doyle si chiar al nostru Horia Tecuceanu si Haralamb Zinca. Orice carte politista mi s-a parut o insiruire seaca de evenimente, colorate alb-negru, nu stiau sa dea savoare unui anumit eveniment n-aveau umor, nu conturau personajele. Intr-o carte politista (nu-mi amintesc care), actiunea se petrece intr-un oras din Ardeal. Ei bine, nu e redat limbajul specific locului, oameni sunt copiati la xerox, aceleasi reactii, fara parfum local. Am abandonat-o dupa primele douazeci de file. O carte de R.O.B. te captiveaza de la inceput, eu cel putin nu ma las pina nu o termin. Stiu ca a mai scris si sotul ei, Cosma Brasoveanu dar eu sunt ferm convinsa si azi ca doar semna ca autor, continutul fiind scris de doamna R.O.B.. Aceleasi expresii, actiunea sinuoasa, peronajele extrem de vii, toate pledeaza in favoarea argumentului meu. Mi-e dor de doamna R.O.B. ca de o persoana pe care as fi cunoscut-o in realitate. Nu mai spun ca am innebunit anticarul cautindu-i cartile dinsei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

Rodica Ojog Brasoveanu...de departe mai buna decat Agatha Christie.Oana

Mergi la inceput