Cel mai frumos oras din Romania...(2)

Cel mai frumos oras din Romania...(2) | Autor: sanziana72

Link direct la acest mesaj

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61508&whichpage=1" target="_blank">Cel mai frumos oras din Romania...
Initial creeata de desprecopii

Pentru mine, cel mai frumos oras din Romania...este Iasi-ul.
Este orasul studentiei mele, orasul cu nu stiu cite colini, cu vii, cu mult soare si cu multa lumina. Nu am sa uit niciodata ce inseamna sa urci Copoul, trecind pe linga Biblioteca si sa astepti tramvaiul 4 sau 8. Si sa simti mirosul teilor in iunie.
Sau sa vezi cetatea Galatei in departare.

Ce oras v-a ramas voua in suflet si de ce?

Cel mai frumos oras ?

Brasovul…

Tampa care naparleste in fiecare toamna ca un mamut gigantic aducand miros nostalgic de salbaticiune.

Coroana cu radacini, simbolul drag al orasului.

Bradul de Craciun din Piata Sfatului stralucind in ochi de copil.

Stradutele serpuite din Schei batute de pas de trocar.

Vuietul padurii si muntii care il imbratiseaza cu dragoste.

Aleea « de dupa ziduri » unde in vremuri bune iesea lumea « pe promenada ».

Stanca Ciorilor de care se agata alpinistii si de unde sar parapantele.

Zapada de un metru de pe strada si temperaturile de -20°C ca sa te joci in igluuri trainice.

Crucea Musucoiului unde ma scotea cainele la plimbare sa invatam pentru bac.

Drumul spre Solomon si sarbatorile junilor cu iz de mici « intre chetrii ».

Orasul sasesc riguros si inghesuit, precum macheta din « Bastionul tesatorilor ».

Liceul Saguna cu primele iubiri si idei creatoare. (Cu terenul de sport pe care imi pierdeam suflul la probele de rezistenta.)

Strazile in panta pe care gafai urcandu-le si pe care le cobori chiuind cu sania sau pe turul pantalonilor.

Cainii credinciosi care te insotesc spre casa si pisicile hoinare de prin gradini.

Amestecul de limbi locale: romana, maghiara, saseasca, evreiasca…si internationale : engleza, franceza, italiana, spaniola…

Strada Republicii, pe care nu esti niciodata strain, prieteni te intampina la fiecare pas.

Aleea de pe sub Tampa populata de caini zburdalnici, carucioare, iz de gratar si fantoma unui patinoar.

Biserica Neagra care a imbranit si s-a albit sub muzica concertelor de Craciun.

Poarta Schei, veche cicatrice a separarii, acum legatura intre secole.

Strada Sforii separata de suratele ei din Italia sau din Franta.

Drumul Vechi spre Poiana pe care iti forjezi caracterul sub pasi de copil.

Drumul Cavalerilor iarna, incercare obligatorie la 10 ani ca sa devii « Cavaler de Tampa ».

« Masa Generalului », loc de reverie incalzit de soare.

« Fantanita » cristalina din care imparti apa cu ursul, cerbii, caprioarele si alte vietuitoare ale padurii.

Teatrul Dramatic, inima artistica a orasului.

Memorandumului unde vieria o pauzasc studentii intr-o lume a lor, aparte si alerga spre Colina sa nu intarzie la cursuri.

« Groapa » unde te infunzi cu prietenii la o bere dupa un examen.

Prima scoala romaneasca care iti aduce in gand « Amintirile din copilarie » ale lui Creanga.

Biserica din Prund si cimitirul cu vedere spre Calea Vacilor cand iti spui ca eternitatea e frumoasa cu o astfel de priveliste.

Poarta Ecaterinei cu aroma medievala, pierduta ca un pitic printre casele din jur.

Darstele si casutele batranesti in care istoria se scrie pe viu.

Ursii din Racadau si amintirea drumurilor prin salbaticie spre « Iepure » facute acum cu troleibuzul.

Mirosul de brad si frunzele de artar.

Oamenii. Care s-au schimbat, s-au transformat, dar care n-au uitat niciodata ca sunt brasoveni, intr-un mod discret, ardelenesc. Cu radacini si aripi puternice.

Fiecare loc e o bucata de viata, o amintire vie. Atat de vie ca uneori devine dureroasa. Fiecare loc e un graunte de iubire.

Brasovul, o parte din mine sau eu, o parte din el…

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

De suflet - Sighisoara si Sibiul. Cand eram in Romania ma gandeam ca mi-ar fi placut sa fac facultatea la Cluj. Mi-au mai placut Timisoara, Iasul, Drobeta si Bistrita, dar nu le cunosc la fel de bine. Prietenilor din afara pe care i-am dus in Romania le-a placut cel mai mult Brasovul. Si mai e si Bucurestiul, mai ales de cand am plecat, desi a fost o vreme cand mi-era rusine sa spun ca sunt bucuresteanca. Insa acum il privesc cu alti ochi - si mi-e drag.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

IASI

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

sanziana, ai povestit frumos despre Brasov, Dar...
Iasul ramane castigator

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

SIGHISOARA, Sibiul si Brasovul...sa nu-mi iau rosii in cap da' pe mine Timisoara si Iasiul nu m-au dat pe spate. Un oras frumos este si Craiova, are stradute cu case frumoase si multe cladiri vechi, boeresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

sinziana cuvintele tale mi'au mers la inima... desi nu sunt brasoveanca, pentru mine brasovul a fost dintotdeauna si va ramane orasul meu de suflet. am petrecut multe vacante acolo in copilarie, si m'am indragostit irecuperabil !

a propos, cum se numea mai de mult Republicii ? parca ulita armeneasca, sau asa ceva ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Alexa Ioana Posted - 29/11/2005 : 20:06:28

sinziana cuvintele tale mi'au mers la inima... desi nu sunt brasoveanca, pentru mine brasovul a fost dintotdeauna si va ramane orasul meu de suflet. am petrecut multe vacante acolo in copilarie, si m'am indragostit irecuperabil !

a propos, cum se numea mai de mult Republicii ? parca ulita armeneasca, sau asa ceva ???

Alexa Ioana,
Strada Republicii s-a numit Strada Portii. Asta e informatie de la tata ca eu nu existam pe atunci (si am totusi 33 de ani!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Pt mine PIATRA NEAMTeste si va ramane cel mai frumos, curat si simplu oras din tara, cel putin din cate am vizitat eu pana acum.
Insa cam la egalitate este BRASOVUL unde sper sa ma si mut cautam casa acolo am stat putin timp acolo si regret si acum ca sotul m-a urmat la Bucuresti asta a fost soarta, eu momentan locuiesc in Bucuresti fapt care nu ma incanta cu nimic din contra abia astept sa plec de aici chiar si pt o zi. Am admirat mult si zona Sucevei care are niste sate curatele si peisaje superbe.

In IASI trebuia sa dau la facult insa nu mi-a placut atunci cand l-am vazut eu si regret pt si el e o minune de oras cu tot ce ii trebuie.

Danina Diana - strengarita familiei
PAULA - DIANA NOI

Paula-Diana Poze noi noute

PETRCERE PAULA DIANA 1 ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihi spune:

Oras de suflet Hateg, dar votez cu:

TI-MI-SOA-RA

M-ati facut curioasa cu Iasul, am fost doar la Suceava si mi-au placut oamenii de acolo...n-am cunoscut multi doar familia unde am stat. M-a primit tare bine...am fost si la o nunta acolo!

MIHI
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia__ spune:

Iaca shi eu, o indragostita de IASI.
Motive?...Multzi au descris atata de frumos acest orash, incat am simtzit ca`s cuvinte spuse din sufletul meu.Parca oricine ajunge sa traiasca in Iasi, devine un om mai bland, mai romantic care shtie sa vada lumea in roz...rozul trandafirilor shi a magnoliei care te intampina la poarta Gradinii Botanice,din Copou.
Iubesc Iasul precum ash iubi orice fiintza care m`a adoptat,m`a primit cu bratzele deschise cand eram copila shi puneam primul pas pe treapta "adevaratei vietzi plina de responsabilitate".
Am sosit in Iasi pentru a studia...in Iasi mi`a batut inima pentru prima data...in Iasi am devenit mama shi tot din Iasi destinul mi`a fost scris sa parasesc tzara.Port pt.Iasi sentimente de nedescris shi amintiri de neuitat.M`am intors dupa 18 ani in tzara doar pt 20 zile,dar nu ajung 20 ani pentru a ma satura de Iasi.Te iubesc IASULE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

Pentru noi ramane Sibiul. Am fost inainte sa ne casatorim si a fost cea mai frumoasa amintire. Mi-a placut si Brasovul si Vatra Dornei. Dar nimic nu-i ca Sibiul...

mami de dani

Mergi la inceput