Romanii din Marea Britanie (11)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Zenobia, bun venit printre noi!
Imi pare rau ca nu ai obtinut postul dar, asa cum a scris si Belle-Vue, 15mii pe an inseamna cam 1000lire pe luna net din care e destul de greu sa te descurci singura (nu imposibil, totusi, dar de pus deoparte nu cred ca poti).

Mada probabil a nascut, nu (mai) am nr ei de tel sa o sun asa ca astept si eu vesti tot aici. Sper ca totul e ok cu ea.


Gabitza, tu ce faci? Cum a fost in .ro? Ce ai facut pana la urma cu pisicul?


Belle-Vue, cum e in Bournemouth? Vrem sa pornim si noi intr-acolo intr-un w/e candva si daca ai sugestii sunt binevenite.

Un w/e frumos si numai bine!

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Dragelor... help please cu o mica informatie: la sf lui septembrie ajung in Londra la un training si as vrea sa stiu daca am sanse sa gasesc un magazin/mall/supermarket/ ce-o fi el de unde sa pot cumpara articole vestimentare de calitate la niste preturi..mai romanesti.

Imi permit sa va intreb pentru ca am o droaie de nepoti plus fi-miu pe care cam eu ii imbrac si de pe unde am fost le-am luat mereu cate ceva... as vrea sa stiu daca merita sa ma agit la shopping sau mai bine ma duc la muzeu sa mai imi clatesc ochii.

Ma scuzati ca am indraznit....

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Andries, cele mai ieftine magazine pt haine sunt www.primark.co.uk/index2.shtml" target="_blank">Primark si www.matalan.co.uk/pages/home" target="_blank">Matalan.
Primarkul e ieftin dar hainele nu sunt de f buna calitate. Matalanul e putin mai scump dar sunt lucruri bune.

In ce zona o sa stai?

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

motanik esti o scumpa!! merci de info!!!
o sa stau la un hotel in apropiere de statia de metro Victoria, central ... evident pe banii firmei ca pe mine m-a luat ameteala cand am vazut cat costa camera. am mic dejun inclus, mai trebuie sa gasesc de unde sa mananc seara, in fine, vreau sa il iau si pe sot sa viziteze Londra ca e o ocazie pentru noi, ar trebui sa plateasca numai avionul, dar ... mai vedem daca plecam amandoi ca nu stim ce sa facem acasa cu copilul...asa am inima stransa sa il las singur...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Andries, Victoria este central. Din Victoria pana in Oxford Street ai vreo doua statii de metrou si daca ai timp poti merge ori spre Tottenham Court Road ori spre Marble Arch caci sunt magazine in ambele parti, o gramada!
Vei gasi insa multe de firma si preturi destul de mari. Pt Primark si Matalan trebuie sa vii intr-un cartier afara din zona 1 (de ex, unde stau eu in Leytonstone, zona 3 est, gasesti si Primark si Matalan unul langa altul).
Merita insa sa incerci, sunt si magazine cu preturi acceptabile pe Oxford Street.

De mancat, traditonalul meniu fish & chips costa in jur de 4 lire. Intr-un pub mananci seara cu ~10 lire.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Stiu ca sunt multe de firma cu preturi mari. Prima mea iesire din Ro a fost in 99 si am fost tot in UK, prima zi in Londra mi-au iesit ochii dun cap ca la melc. Nu-mi venea sa cred cat de frumos e totul si cat de scump!!! A doua oara am fost in 2000 si atunci tot ce mi-am permis au fost 2 carti de specialitate si 4 CD uri Rolling Stones la oferta!!

Acum ma simt mai dispusa sa merg la cumparaturi, pentru pustii mei mai mult si am ca obiectiv hainute si neaparat niste Lego ca in Romania nu gasesc modele ca in strainatate. Ai cumva idee unde pe net gasesc o harta a orasului? Pe siteul Matalan cu ajutorul tau am gasit de exemplu magazinul din Leytonstone, dar daca nu imi spuneai ca se numeste asa nu-mi dadeam seama.

Oricum, ajung marti pe la pranz, mi, joi si vineri am curs pana la 17 apoi sambata si duminica liber, plec duminica dupa masa.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Andra, daca vrei sa iti aduc ceva din RO te rog sa-mi spui, daca nu e foarte greu si ma primeste la avion pentru mine e ok.



Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Andries, sarutmana dar tocmai am pachet pe drum dinspre .ro, traiasca soferii de tir!


O harta a orasului gasesti www.the-london-map.co.uk/" target="_blank">aici si una a metroului www.tfl.gov.uk/tfl/pdfdocs/colourmap.pdf" target="_blank">aici


Lego gasesti la orice www.woolworths.co.uk/" target="_blank">Woolworths sau www.toysrus.co.uk/" target="_blank">Toys r us


Daca mai ai nevoie de info, te ajut cu multa placere.

--------------------

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Dragele mele,

Vin la voi din ani in Pasti si de regula cand am o problema tangentiala cu Anglia (ca cea cu Matalanul ), insa acum sunt probleme existentiale de dezbatut. Incerc ca scriu cat de analitic pot.

Asadar se intrevede la orizont posibilitatea sa ne mutam din Cipru, atat eu cat si sotul meu ne-am saturat de exploatare la locul de munca si dorim ceva mai bun din punctul asta de vedere. Sotul meu si-ar gasi la Manchester sau Luton, mai mult probabil primul, fiindca lucreaza in domeniul aeronautic. Problema se pune sa zicem cu mine, relativ vreau sa zic, fiindca nu mai concept sa lucrez pe nimic pe un post unde sunt supracalificata. Studiile mele sunt de traducator-interpret pe engleza-franceza, asa ca banuiesc ca naric-ul imi va echivala diploma relativ cu aceasi specializare, respectiv traducator de romana-franceza. Mai am un Master in istorie si ceva ani experienta in inavatamantul primar privat (scoala franceza) si ca profesor de ESOL, si FLE pe langa traduceri ocazionale. Intrebarea se pune, evident, ce perspective imi ofera Anglia cu ce am eu, mi-e teama ca raportat la scara Ciprului, unde pozitii bune sunt putine si se iau mai pe sub mana, data fiind micimea insulei, in Anglia competitia e si mai acerba, chiar daca pozitiile bune sunt sa zicem mai multe.

A doua la mana este nivelul de trai, care ma astept sa fie la fel de ridicat ca aici (iar aici este, slava Domnului). Va trebui sa platim chirie si nu stiu la cat sa ma astept pentru un apartament decent cu 2 camere, nu luxurios, dar in zona buna in Manchester de exemplu (puteti sa-mi dati preturi de pe unde locuiti voi, ca sa fac studiu comparat)

Ma astept la al doilea soc cultural (ba al treilea, numai ca Budapesta a fost lina de tot), prin Anglia am mai fost in vacanta si am ramas marcata de unele chestii. Ma ingrijoreaza si climatul, nu neg, sunt o fire telurica si nu reactionez prea bine la zile intregi fara petec de cer albastru si un colt de soare, in rest suport mai bine frigul decat caldura.

Am multe interbari, dar v-as fi recunoascatoare daca pentru inceput m-ati putea ajuta cu raspunsuri la intrebarile de azi, ca maine vin cu altele , orice credeti voi ca mi-ar fi de folos.

Multe multumiri,
scarmanus

pisici, flori si jucarele


When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Scarmanusule, eu vroiam sa iti spun ca nu vor fi zile intregi fara colt de cer albastru aici; nu ploua mai mult decat in .ro. Asa ca nu iti face griji din p asta dv.

Cat despre nivelul de trai, e ridicat. Te poti astepta la cel putin 5-600 lire pt un aparatament in Manchester.

Despre joburi acum, mai exact ce ai vrea sa muncesti aici? Poti gasi un job la o scoala, teacher assistant probabil cu putin noroc dar e platit prost (700-800 pe luna).
Pt traducatori nu am idee ce salarii se ofera dar poti cauta chiar tu informativ joburi la http://www.totaljobs.com/ sau http://www.jobsite.co.uk/ sau http://www.topjobs.co.uk/

Cand va mutati? Succes si sper sa va fie bine.

--------------------

Andra

Mergi la inceput