Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 13

mary ilie spune:
pai sa ma laud si eu....si Andrei ridica singur capul de pe perna si daca sta culcat pe spate , ridica spatele, face "podul" ca la gimnastica.
de 2 zile are si Andrei cojite dupa ureche si nu stiu cu ce sa-i dau....cred ca il si ustura, ca nu ma lasa sa ma uit dupa urechiuse.
de la ce o fi aparut? eu il spal mereu la baie si il sterg , si la masaj ii dadeam cu ulei de masline si pe obrajori si dupa ureche.

karmenutza spune:
Alina, e normal sa se inroseasca si sa coaca. Dar asa de tarziu? Vad ca Vlad e nascut in septembrie. Lui fii-mea i s-a inrosit, i-a copt, a facut cojita si i-a si cazut. Saptamana trecuta i-a cazut cojita. Ce scandal aveam la baie cand mai uitam si o atingeam de vaccin. Eu o "trageam" constiincioasa cu sapun pe manuta si ea urlaaaa, de durere. Urmareste-l cateva zile. Asa trebuie sa coaca. Si peste coptura aia trebuie sa faca cojita.
La multi ani romanilor de pretutindeni, La multi ani sarbatoritilor de azi!
Mary, tu i-ai dat numai Milumil? Nu i-ai dat si san? Daca i-ai dat san, poate sa fie si de la ce oi fi mancat tu.
Ieri fii-mea iar mi-a mancat urechile. Pe toata ziua a mancat 915 ml.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

mary ilie spune:
karmenutza eu i-am dat si san, si poate ai dreptate, ca am mancat...mazare
dar de la asta sa faca scaune cu firisoare de sange???? oare e posibil?
dar am mai mancat o data mancare de mazare, acum vreo luna, si nu a avut nimic copilul.....offffffffffff

codruta_grg spune:
Mary, dupa urechiuse face deobicei daca a transpirat. Am avut si noi o perioada, dar acuma vad ca nu mai avem probleme. Tot asa o spalam bine cu apa dupa urechiuse si o stergeam bine cu role de demachiat. Uneori cand era mai rosu o dadeam cu pasta Petrini.
Codruta & Petra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

karmenutza spune:
Si noi am avut bubita dupa urechi. Spalata bine cu apa si sapun si i-am dat cu ulei de masline fiert, exact ca la operali (eritem), ca de fapt tot aia e. Dupa ce i-a trecut un pic, i-am dat cu Bepantene si i-a trecut de tot.
Mary, poate mazarea i-a iritat stomacelul. Poate o fi fost alt fel de mazare decat data trecuta. Si acuma cand ii dai HN (sau cum ii spune) ii dai si san?

Ioana75 spune:
mary, fa o copro sa stai linistita cu firisoarele de singe.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

RalucaCostiurin spune:
Alina, zi mersi ca are semnul ala urat pe manuta: e semn ca vaccinul bcg a "prins". Altminteri avea sanse sa-l repete la 6 luni. La "locul faptei" nu faci nimic, chiar daca pare ca a copt. La baita eviti sa atingi zona (il speli, normal, dar nu frecat, masat, ulei etc in zona aia). Oricum, e de bine. Cand te duci la control la dr, o sa vezi ca va zice cicatrice bcg buna.
Mary, m-am luptat si eu cu urechiusele vreo saptamana. Eu il spalam si frecam constiincios dupa ureche, dar pesemne ca de uscat nu il uscam cum trebuie. Cert este ca a facut colectie de coji, incepusera sa si miroasa. Se cheama intertrigo retroauricular, il gasesti descris si in CC. Dr noastra ne-a zis sa il dezinfectam - cu alcool sau betadina, si sa-i punem baneocin pulbere. Neaparat pulbere, nimic unsuros in zona, iar pulberea in strat fin, sa nu se faca crusta. Daca mi se parea ca e mai rau, atunci insemna ca era ciuperca, si sa-i dam cu nistatin pulbere. N-a fost cazul, dupa 1 saptamana era ca nou. Ca sa nu recidiveze, eu il spal acum cu apa fiarta pe compresa sterila, si il si sterg cu compresa sterila si din cand in cand mai pun putin baneocin.
Cu cojile in cap, cica se cheama dermatita seboreica, ne-a dat un amestec de vaselina, lanolina si acid salicilic, cu care sa-l dam cu 1/2 ora inainte de baita. Daca functioneaza, fac publica reteta!
Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

codruta_grg spune:
Raluca, la noi a mers cu pasta Petrini dupa urechiuse. Eu ma cam feresc de pulbere, sa nu-i ajunga cumva prin ochi, gurita.
Aaaa si cu vaccinul ne-a zis sa ne "purtam" normal, ca si cum nu ar fi acolo.
Codruta & Petra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

mary ilie spune:
am dat la copro, maine e gata rezultatul......
iar mi-a facut un scaun cu un firicel de sange, de la ce o fi oare, ca doar acum e la regim copilul?
STIE CINEVA UN MEDIC BUN IN PROBLEME GASTROINTESTINALE LA BEBELUSI??? VA ROG DACA STITI, SA-MI ZICETI SI MIE, CA ASTIA DE LA SPITAL(VICTOR BABES) NU MI-AU PLACUT DELOC, NU MI-AU DAT NICI UN RASPUNS CLAR, SI NICI ACUM NU STIU CE ARE COPILUL.
s-ar putea ca umezeala sa fie cauza cojitelor, poate nu l-am uscat eu bine dupa ureche, nu stiu.
am apucat sa-l dau cu niste bepanthen, sa vedem daca are vreun efect, daca nu, dam cu pudra baneocin, ca avem in casa. Crema asta Petrini de unde o luam?
MARY SI BEBE aNDREI

karmenutza spune:
Mary, du-te la Budimex, la etajul 7 si intreba de Dr Stanciu. Este sef de sectie acolo, este sectie de sugari. (copii pana la 1 an) E un dr foarte, foarte bun. Noi acolo am fost cu fii-ea internate o zi si ne-a rezolvat. Are si cabinet particular pe la mine prin Rahova, dar are cabinet de consultatii in spital. Poti sa te duci unde iti e mai aproape. Daca vrei iti dau nr. lui de mobil pe PM. Il suni si vezi cand si unde te poti intalni cu el. Dar la spital il gasesti sigur dimineata, in fiecare zi pana pe la ora 1. Iti zic sigur ca nu o sa-ti para rau. La prima intalnire e cam acru si ciufut dar dupa aceea, dupa ce te cunoaste e mai zambaret. Chiar si acru si ciufut asa, iti rezolva problemele imediat.