2 copii si doua bone

2 copii si doua bone | Autor: roisin

Link direct la acest mesaj

Salut!

Sunt fericita mamica a doua mandre, de 2 ani si respectiv 6 luni si incep sa ma zbat pentru a le gasi bona in ideea ca peste vreo 2-3 luni am sa ma intorc la lucru.

Initial ma gandisem sa caut o singura persoana, mai ales ca o am aproape pe maica-mea si speram ca ea se va ocupa de fetita cea mare (dpdv plimbare, eventual masa de pranz). Intre timp socotelile s-au schimbat si am ajuns la concluzia ca am nevoie de doua persoane care sa se ocupe de cate o fata plus ceva menaj usurel (sters praful, aspirat, dat cu mopul), plus gatit pentru copii si ele insele.

Acuma, nush' cum sa fac imparteala muncii si respectiv a salariului, ma gandeam sa le ofer recompense egale si sa le impart in mod egal sarcinile in casa.
La voi cum e, cine ce face si cat primeste?

PS Care sunt problemele cand ai in casa doua bone? Apar discutii, frecusuri, strambaturi din nas?
Dar avantajele?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Buna si sa iti traiasca mandretele. Noi nu posedam momentan decat 1 bb si una bucata bona, dar pentru ca la anul ne vom muta intr-o casa mare si mai vrem un copil m-am gandit si eu cum as putea face. Concluzia mea este ca voi avea nevoie de 2 persoane dar una va fi bona si una se va ocupa exclusiv de menaj. Eu cred ca e mai bine asa, ca sa stie fiecare ce face si sa le pot face program dupa cum am eu nevoie (de ex. daca am nevoie de curatenie intr-o sambata, iar intr-o duminica cateva ore de bona ca sa plecam undeva fara copii). De asemenea menajul nu cred ca il voi plati la fel de bine ca bona.

Oricum eu iti scriu doar ce m-am gandit ipotetic, poate iti raspunde cineva care a trecut prin asta.

Lali si Dragos (27 decembrie 2004)

"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malexia spune:

draga roisin

si noi avem doua mandre (de 2 1/2 si respectiv 1 an) si ca atare si doua bone. Si pentru ca eu m-am intors la birou cand cea mica avea patru luni pot spune ca avem si ceva experienta ... desi nu intotdeauna fericita (am mai scris pe aici candva).
Noi am convenit, de comun acord cu doamnele, ca fiecare isi vede de 'copilul ei' iar treburile casnice aferente copilului (spalat vasele, biberoanele etc) sunt distribuite in consecinta... Noi avem pe altcineva care face menajul asa ca a fost putin mai simplu. Un singur lucru important l-am invatat de-a lungul timpului: trebuie sa stii exact ce vrei pentru a clarifica lucrurile inca de la inceput. In privinta salariului noi intotdeauna am dat putin mai mult doamnei care are grija de cea mica si care in mod evident e mai 'hartuita' (biberoane, carat in brate, coborat/urcat carutul, maraitul si crizele aferente varstei etc). In privinta 'frecusurilor' nu-ti pot da detalii din simplul motiv ca doamnele au fost suficient de discrete sa nu ne ajunga la urechi.

sper sa gasesti ceea ce cauti
gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Personal cred ca solutia aleasa de tine este cea mai neconvenabila dpdv financiar. Va trebui sa ii dai fiecareia salariul pe care l-ai da unei bone unice, si iese cam scump (zic eu... care ii dau bonei 5 mil/luna acum si vreau sa ii maresc din iarna). Nu te gandesti la varianta ca cea mare sa mearga din toamna la gradi, si atunci mai bine mai tragi tare cu o singura bona sau mai amani tu intorsul la serviciu pana atunci?

Eu am persoana separata la menaj o data/saptamana. Nu stiu daca e bine sa le amesteci, bona cu menajul, nu o sa aiba niciodata timp sa se ocupe ca lumea de menaj cu un copil pe cap.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

In primul rand, multam fain de raspunsuri, mai astept si altele pentru ca sunt inca nehotarata, iar subiectul ma intereseaza foarte mult.

Am luat legatura cu o agentie si se pare ca reusim sa gasim o bona pentru ambele mandre. Cu putin ajutor si din partea bunicii, sper ca ne vom descurca.
Eu sunt de 6 luni cam singura cu duduile, maica-mea ma ajuta intr-o destul de mica masura, iar astazi dimineata incepusem sa cred serios ca o singura bona nu ar face fata ambelor zgatii, mai ales ca fiecare are nevoile/obiceiurile ei si un intreg arsenal cu totul diferit (biberoane, jucarii, canute, etc). Acum sunt ceva mai optimista, dar pana nu vad cu ochii mei tot n-am sa cred ca e posibil.

Kehleyr, cu gradi exact asa vom face, ba eu as fi dus-o pe Miruna si mai devreme, insa astept sa mai creasca piticania ca sa suporte mai bine plutoanele de virusi pe care ii va primi de la sor-sa.

In sfarsit, vom avea o perioada de teste cu o singura bona (presupunand ca ne intelegem cu una) si daca nu ne descurcam o sa incercam si varianta cu doua, macar pana in toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

eu am ales varianta cu maria la gradi si o singura bona. A fost o solutie buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Roisin, dar ce agentie ai gasit, mama, de-ti da 2 bone? Ca eu la aia de m-am dus nu e in stare sa-mi gaseasca macar 1 de vreo luna incoa', nici macar sa vizionez.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Ioana, m-am exprimat eu imbarligat si s-a inteles aiurea.

La agentie am cerut o bona pentru ambele fete, iar asta s-a dovedit o treaba destul de grea, pentru ca sunt putine femei dispuse sa stea cu doi copii atat de mici. Din acest motiv mi-am pus intrebarea daca nu cumva ar fi mai bine sa caut cate o bona pentru fiecare mandra, ca sa nu suprasolicit o singura persoana (si sa am surpriza sa nu faca fata).
In cele din urma agentia a gasit 3 candidate (care sa se ocupe de ambele fete), am sa merg astazi sa le vad si sper sa ne hotaram pentru una din ele.

Ioana, daca sunt multumita de cum se poarta cei de la agentie, am sa-ti dau numarul lor de telefon si detaliile care te intereseaza, poate reusesti sa gasesti ceva prin ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Merci mult, Roisin, astept cu sufletul la gura, ca eu am sunat sa le bat obrazul la astia de la agentia mea si m-au luat ca au confundat data limita la care trebuie sa gasesc bona. Or, eu le-am zis clar (si au notat) ca incep la 1 ian. Dar ce le pasa, 700.000 oricum au luat, ce mai conteaza sa faca treaba.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Ioana, am sa-ti trimit pe PM datele firmei, mie mi s-au parut ok in sensul ca aparent mi-au gasit 3 candidate bunicele care corespundeau "potretului robot" facut de mine .
Spun aparent pentru ca mai am de facut vreo doua verificari si abia apoi am sa ma declar pe deplin multumita de prestatia agentiei.

Mergi la inceput