salariu bonus pentru nastere

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Este destul de ambigua exprimarea pentru ca nu exista un salar net in $ ecchivalent cu un salar brut in RON. Exista doar salariul net respectiv brut iar daca este exprimat intr-o alta unitate monetara $ de exemplu atunci se precizeaza asa cum spui ca la momentul platii se face conversia in functie de un anumit curs de schimb convenit intre parti dar netul in $ devine net in RON nu brut. Ce sa zic. Probabil ei s-au gandit ca net in $ cuprinde si asigurarile indiferent care ar fi acestea. Este o gandire tipica pentru o companie (in general straina) care isi face calculele la nivel de costuri in unitati valutare. Cred ca procedeaza corect daca este asa.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Si eu sunt dintre cele care au renuntat sa mai lupte cu morile de vant.Tot in sanatate lucrez. Fetita mea face 2 ani in 14 febr.2006. Marius, in principiu, cand se prescrie o hotarare/lege sau cum i-o spune?
Am facut 2 cereri. La prima mi s-a raspuns ca tb. sa ma duc la primarie pt. indemnizatia de nastere. Am revenit cu o noua cerere, desi in prima subliniasem prevederile CCMN si i-am somat ca in caz de refuz sa-mi precizeze baza legala, conform careia sunt refuzata. Am primit cererea in mana personal de la sefa fara...rezolutie. Cererile au ramas inregistrate, dar sunt la mine. ???!!!!A si gaselnita care au gasit-o a fost sa aduc documente din care sa rezulte sursa de unde sa-mi plateasca acesti bani....cand le-am spus ca din fondul de premieri....a ras...si la sfarsitul anului 2004 chiar s-au dat premieri.Oare am vreo sansa sa depun acum in luna decembrie cand se < zvoneste> ca iar au bani pt premiere?

Poze octombrie!!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)


Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Marius, scuze te rog, am gresit eu... m-am uitat acum in contractul individual si scrie asa -citez:

"angajat cu suma bruta de ...... LEI, adica suma neta de .....$, echivalent lei platibila la cursul de schimb al BNR din ultima zi a lunii pt. care se face plata (actualizindu-se lunar in functie de modificarea cursului valutar al BNR de la sf. fiecarei luni)".


asta schimba ceva?

multumiri



Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

quote:
Originally posted by Francesca-Anais

Fomalhauti, pacat ca ai renuntat, angajatorii tai asta au urmarit.Dupa atata alergatura...

monika
http://pg.photos.yahoo.com/ph/monika_wolff/my_photos



Esti tare draguta, Francesca. Ma bucur pentru tine ca nu ai avut de-a face cu justitia romana. M-am judecat in urma cu multi ani cu cineva care ma agresionase. Aveam martori, certificat medico-legal si bilete de amenintare de la persoana in cauza. Nimeni nu si-a pus problema ca nu am dreptate si am castigat procesul. Numai ca a durat cativa ani. Si era o persoana, nu o institutie. Daca ii dadeam in judecata pe angajatori, probabil ma judecam si in ziua de azi. Da, ii invatam minte, poate le faceam un bine altor salariate. Dar, crede-ma, abia apuc sa le dau lectii copiilor mei....(Am cinci copii, patru caini, cinci pisici si acum doua zile am gasit si un arici!!!! A, mai am si un sot...)
Nu vreau sa le dezamagesc pe mamele care ar dori sa dea o lectie angajatorilor. Respectele mele si succes. Eu pur si simplu nu am forta necesara...
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

quote:
Originally posted by Francesca-Anais

Fomalhauti, pacat ca ai renuntat, angajatorii tai asta au urmarit.Dupa atata alergatura...

monika
http://pg.photos.yahoo.com/ph/monika_wolff/my_photos



Azi, cand ma plimbam cu bebe, mi-am mai amintit o poveste veche pe tema aplicarii legilor in Romania.
Fetita mea implineste peste 3 zile 11 ani. Este al treilea copil al meu (si singura fetita). Inainte de nasterea ei mi-am luat concediu prenatal. Stiam ca exista o lege prin care la al treilea copil primeai 94% din salariu in loc de 85% (era o lege veche, de pe vremea cand copiii erau foarte doriti de guvernanti; da, trebuie sa recunoastem, prea doriti...A disparut intre timp.)Dar mi s-a spus ca voi primi 85%. M-am dus sa discut. Cu o persoana cu care niciodata nu mi-a picat bine sa discut. Era o femeie in jurul varstei de 50 de ani, care nu fusese niciodata casatorita si dorea din acest motiv sa i se spuna "domnisoara"....I-am spus de lege. "Nu exista o asemenea lege." "Dar a existat?" "Nu a existat niciodata o asemenea lege." Am insistat si mi-a dat argumentul suprem:"Ce credeti, ca sunteti singura? Am mai avut mame cu trei sau mai multi copii si mai avem si toate primesc 85%."
Eram muuuuult mai tanara si mai vioaie. Aveam 2 copii si doua ajutoare: mama era inca sanatoasa si cu soacra ma intelegeam inca ....moderat. Asa ca am pornit...Am ajuns la minister (desi intre timp mi-am schimbat locul de munca, depind de acelasi minister...) Ca tot romanul care ajunge intr-un minister am stat la cozi, am fost trimisa in alta parte si in alta parte. Pana am ajuns la Biroul Juridic. Cine lucreaza la biroul juridic intr-un minister? Teoretic oameni care ar trebui sa respecte legea si sa-i faca si pe ceilalti
s-o respecte. Explic problema si ajung oamenii la concluzia ca am dreptate. Imi dau o hartie:"Doamna...are dreptul la 94%...conform legii...." Ma trimit mai departe sa adun numere, stampile, semnaturi...Cand termin bat din nou (cu tupeu!) la usa Biroului Juridic:"Stiti, mi s-a spus ca mai exista si alte femei care au mai mult de 3 copii si primesc 85%. Cu ele cum ramane?" "Sa ziceti merci ca v-ati rezolvat problema si vedeti-va de treaba."
De fapt, atunci chiar mi-am rezolvat problema....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

Fomalhauti, te cred ca ai obosit si e adevarat ca la noi JUstitia lasa de dorit, ori este corupta, ori este indiferenta. Te inseli insa ca nu am avut de-a face cu Justita roman, am avut un proces de partaj din sept.2004 care s-a terminat in septembrie 2005 iar de motivat, nu l-a motivat judecatoarea decat in 15 noiembrie, deci decizia am primit-o in noiembrie.Acuma cealalta parte a facut recurs si sunt tare curioasa sa vad cat va mai dura!Si e un banal proces de partaj. Imi pare rau ca tie nu ti s-a facut dreptate!
Unde-i lege nu-i tocmeala, se spune, dar in practica e altfel, la noi legile se pot interpreta si mai peste tot se gaseste cate o portita de scapare!
SCUZE CA AM DEVIAT DE LA SUBIECT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

Hopa shi eu pe aici caci sunt in afara subiectului, adica e prima data cand aud de asha ceva... e valabil si pt firmele private (SRL de exemplu)cu contracte individuale de munca sau numai pt cei cu CCM?

"numai un om destept isi poate permite luxul de a face pe prostul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns history spune:

Inca nu am ajuns la servici sa rezolv problema.Mai am o intrebare:pana cand pot cere acest bonus(pana ce face bb 2 ani?),dupa ce perioada pierd dreptul asupra acestor bani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

anyc, cu riscul de a-l cita pe Marius, pe care il rog sa nu se supere, CCM are caracter de lege si ecvalabil pentru toti angajatii, nu se semneaza.Il gasesti pe pagina lui Marius si la art.100 este scris ca nici un contract de rang inferior celui colectiv nu are voie sa fie sub nivelul acestuia. deci,chiar daca voi aveti contract individual,ai toate drepturile care sunt mentionate si in cel colectiv. Fa cerere si nu te lasa. daca iti vor spune ca voi nu ati semnat contracul colectiv,spune-le ca nici nu se semneaza si ca are caracter de lege. Eventual listeaza-l de pe pagina lui Marius. (art.51 si art.100)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Eu lucrez la o firma privata si am primit acest bonus fara sa il cer in luna urmatoare nasterii...si nu este o firma mare.

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
Poze cu minunea mica, Andrei
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Mergi la inceput