Alocatie copil cu domiciliul in strainatate
Poate pic ca musca-n lapte dar am si eu o intrebare la care nu am gasit un raspuns clar pana acum.
Un copil nascut in Romania, cu pasaport romanesc valabil, cu domiciliul in strainatate, beneficiaza de alocatia pana la 18 ani?
Multumesc anticipat pt. lamuriri!
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."
Raspunsuri
Christel spune:
Orice copil care are cetatenia romana beneficiaza de alocatie din partea statului roman, chiar daca nu a fost nascut in Romania si chiar daca nu locuieste in tara, atat timp cat are cetatenia romana beneficiaza de aceasta minunata alocatie!
Lauraa spune:
![]()
![]()
adica Lara are dreptul la alocatie din ROmania,ea fiind nascuta in Germania,locuind in Germania dar avand SI certificat de nastere romanesc???
Mama de
Lara Celine
Porumbel30 spune:
Exact asta intreb si eu! Va rog, lamuriti-ne!
"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."
lumaria spune:
Da, exact. asa e si cazul meu. copilul meu e nascut in SUA, traim aici, are acte romanesti si parintii mei imi iau alocatia. cred ca trebuie sa ai o procura pt. asta.
Lumaria
Christel spune:
Eu am doua fetite, nascute amandoua aici in Germania, dar au certificat de nastere romanesc si implicit cetatenia romana. Noi avem domomiciliul tot in Romania(aici suntem cu GC).
Si da, primim alocatie din Romania.
Despre ce acte aveti nevoie, cititi aici pe forum ca s-a tot dicutat.
Daca mai aveti intrebari va raspund cu placere.
Lauraa spune:
Merci de raspunsuri Christel si Lumaria!
AS mai avea niste intrebari..
Cat este alocatia?
De ce acte am nevoie?
Trebuie sa merg personal?
E prea tarziu daca nu am inceput pana intr-un an? Lara are un an si jumatate.
Merci din nou :)
Mama de
Lara Celine
lumaria spune:
cred ca buletinul tau si certificatul romanesc al copilului. la mine ai mei s-au ocupat, deci cred ca si procura. alocatia e f. putin, asta vara am fost eu acolo si m-am dus personal sa o iau intr-o luna de la posta, era vreo 200.000, putin mai mult, cam 7 $.
lumaria
Christel spune:
Laura, alocatia este parca 220 sau 230 de mii nu mai stiu exact, nu este o suma mare, dar adunata in cativa ani, tot se strange ceva si daca tot e dreptul copilului de ce sa-i pierzi?
Pentru dosar este nevoie de certificatul copilului(C+O), buletinele parintilor(C+O),parca si livretul de familie, o cerere pe care o completezi acolo pe loc. Cred ca pentru intocmirea dosarului trebuie mers personal, dar apoi banii poate sa-i ridice si altcineva daca are o procura.
Nu e tarziu daca are deja copilul 1 an jumatate, dar nu stiu daca iti mai da din urma.
Noi de ex. la fetita cea mare ne-a dat toti banii din urma, abia acum(are 3,8 ani)dar dosarul l-am depus cand avea in jur de 1 an, apoi nu ne-am mai interesat ca n-am mai fost in tara, iar acum am facut cerere sa intre banii in cont si au intrat. Deci e bine sa intrebi.
Bafta multa.
raducu spune:
Alocatia se primeste din urma doar daca depui dosarul pana implineste copilul trei ani. Daca nu, primeste de la data depunerii cererii.
Orice copil cetatean roman beneficiaza de alocatie pana la 18 ani. Exista totusi o suspendare in cazul in care copilul se afla in alta tara si primeste din tara respectiva(ceea ce ar fi de dorit decat amaratii aia de 220 mii lei de la RO).
Succes!